FC Twente is gisteren door Sparta te kijk gezet: 0-2 werd het voor de Kasteelbewoners. Na de laatste Spartaanse wedstrijd van het jaar bekleden we met 18 punten een meer dan keurige negende plaats op de ranglijst.

En daarmee sloot Sparta 2020 op geweldige wijze af. Het was een bizar jaar op vele op vele fronten, maar sportief bezien was het op Spartaans gebied gewoon goed. Vorig seizoen toen de competitie voortijdig beëindigd werd stond onze club op een 11e plek, met uitzicht op de play-offs voor Europees voetbal. Momenteel staat Sparta dus op plek 9, met 18 punten uit 14 wedstrijden. En als FC Utrecht zondag het inhaalduel tegen AZ niet wint, dan gaat Sparta ook nog eens als nummer 9 van de eredivisie de winterstop in. Een prestatie die waarschijnlijk voor het laatst in 1995 heeft plaatsgevonden. We hebben het niet nagekeken, dus wellicht zit er nog een ‘tussenjaar’ in, laat het gerust weten. Maar hoe dan ook maken we momenteel een unieke (of bijna unieke) periode mee, naar de laatste 25 jaar bekeken. En hoe zonde is het dan, dat we er als supporters niet bij mogen zijn!

Sparta gaat zich vrijwel zeker handhaven. Maar we kunnen in de winterstop ook dromen. Mogen we stiekem naar boven gaan kijken? Wie de laatste wedstrijden bekijkt zou het bijna gaan denken. Sparta won 5 van de laatste 7 wedstrijden en verloor er slechts twee. En de twee nederlagen, tegen PSV en Groningen, waren ook nog eens onterecht. De laatste drie wedstrijden waren echt leuk om naar te kijken. Willem II werd omver gevoetbald. De wedstrijd tegen Groningen was van een hoog niveau. En nu tegen Twente was Sparta opnieuw de bovenliggende partij. Heerlijk om te zien!

De mannen van Fraser kwamen in de Grolsch Veste uitstekend voor de dag en dat terwijl onze club Harroui moest missen, toch één van de beste spelers van de selectie. Hij had een spierblessure in het bovenbeen. Geen risico mee nemen, zeker niet omdat Harroui een waarde vertegenwoordigd. De kans is aanzienlijk dat hij deze winter al verkocht wordt. Als hij verkocht wordt kan hij natuurlijk ook nog gehuurd worden tot het einde van het seizoen, een kunstje dat Van Stee eerder flikte. Maar Sparta heeft met Wouter Burger, die tegen Twente in de basis stond, ook al een prima vervanger in huis. Opvallend was daarnaast dat Bryan Smeets op de bank begon. Niet geheel ten onrechte, omdat Smeets in een prima draaiend elftal toch vaak wat tegenviel de laatste weken, maar het was met name opvallend omdat het succesvolle systeem hierdoor wat veranderde. Engels stond nu in de basis. Sparta speelde dus op papier iets aanvallender met twee spitsen, waar onder meer Deroy Duarte, met name vanaf links spelend, vaak aansluiting bij moest vinden. Dat ging soepeljes. Knap dat dit elftal meerdere systemen goed beheerst.

In de schaduw van spelers als Mijnans en Harroui heeft Deroy Duarte toch al redelijk onopvallend een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Zijn talent lijkt er eindelijk op eredivisieniveau uit te gaan komen. In de zesde minuut opende Duarte snel op Thy, die direct doorspeelde naar Engels. De Duitser schoot van dichtbij net niet lekker genoeg in, waardoor Twente keeper Drommel kon redden. Maar dit soort snelle aanvallen, soms uit de omschakeling, zagen we de laatste weken vaker en is inmiddels een handelsmerk geworden waarmee Sparta levensgevaarlijk wordt. De toon was gezet. Sparta was naar De Grolsch Veste gekomen voor punten.

Sparta was de betere ploeg op het veld, met fris voetbal, terwijl Twente wat loom oogde. Topscorer Danilo kreeg nog wel een mogelijkheid in de 22e minuut, maar echt een grote kans was het niet. Sparta hield het achterin compact, gaf in de eerste helft eigenlijk niets was, was voetballend beter en met speldenprikjes gevaarlijker dan Twente. Een knappe prestatie van de mannen van Fraser, uit tegen een subtopper. Het leidde nog tot een grote kans, maar Engels schoot tegen een Twente verdediger aan, waardoor het lederen monster naar de corner vlag verdween.

Engels was dus de gevaarlijkste man op het veld en ging door. In de laatste seconde van de blessuretijd in de eerste helft had Mijnans een vrij trap. Na een kluts met Auassar en een Twente verdediger plofte de bal neer. Mario Engels was vrij gelaten en schoot rustig met precies de juiste snelheid de 0-1 binnen. Het was niet de moeilijkste kans, maar de scherpte die Engels had, terwijl half Twente al met gedachten aan de spreekwoordelijke thee zat, toonde maar weer de gulzigheid en felheid die Sparta al weken kenmerkt.

In tweede helft probeerde Twente de jacht te openen op de 1-1. Kansjes voor Brama en Danilo in het eerste kwartier waren daar het bewijs van. In de 49e minuut kreeg Cerny de kans op de gelijkmaker, maar hij gaf de bal toch af aan Brama die vervolgens naast en over schoot. Het waren geen mega kansen, maar Fraser vond het wel nodig om in te grijpen. Sven Mijnans werd vervangen door Jeffry Fortes om verdedigend iets meer controle over de wedstrijd te krijgen. En dit lukte ook. Het gevaar van Twente verdween en Sparta gaf weinig meer weg en kwam zelfs weer af en toe aan aanvallen toe. Dit leidde in de 66e minuut tot de 0-2. Zoals zo vaak dit seizoen was Mica Pinto bij de aanval betrokken. Hij gaf de bal aan Duarte. Die draaide weg. En schoot geweldig in de verre hoek, links van Twente keeper Drommel. Een prachtige goal! De wedstrijd leek gespeeld.

Fraser wisselde door. Kharchouch kwam in het veld voor Engels. Kharchouh scoorde Binnen de minuut legde hij de bal achter Drommel, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Net als dat tegen Groningen ook al twee keer gebeurde. Het tekende ook hier weer dat Sparta met gretigheid speelde. Sparta had de jacht op de 0-3 dus geopend en Kharchouch verzuimde Twente grensrechter Siebert stak de vlag omhoog voor buitenspel. De VAR kwam er aan te pas, dat duurde een ruime minuut voordat het beslissende oordeel kwam; buitenspel. Even later had alsnog de 0-3 moeten vallen, maar na een prima aanval over rechts verzuimde Kharchouch de nederlaag voor Twente nog groter te maken.

Ron Jans wisselde daarna vier spelers in één keer. Of dat nu het spel ten goede komt van een elftal? Het was natuurlijk bedoeld om Sparta in de war te brengen, maar dat lukte niet. Fraser reageerde rustig door met Beugelsdijk en Smeets (voor Burger en Thy) twee frisse krachten in te brengen. Sparta kwam nog slechts één keer in de problemen. De ingevallen ex-Spartaan Dervisoglu nam de bal heerlijk aan en verraadde daarmee iets van zijn klasse. Maar hij schoot de bal net over het doel van Okoye heen. Sparta speelde de wedstrijd rustig uit. De volkomen verdiende overwinning was een feit. Nu zondag nog even hopen dat Utrecht niet wint van AZ. Als dat gebeurt gaan we in het linkerrijtje de winterstop in. Dat ziet er toch prachtig uit!

Spelers die voor Spart in actie kwamen: Maduka Okoye, Dirk Abels, Bart Vriends, Michaël Heylen, Mica Pinto, Adil Auassar, Sven Mijnans (54. Jeffry Fortes), Wouter Burger (82. Tom Beugelsdijk), Deroy Duarte, Lennart Thy (82. Bryan Smeets), Mario Engels (70. Reda Kharchouch)

4.6 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
147 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Heerlijke overwinning. Voor mij totaal onverwachts maar dat heb ik al publiekelijk aangegeven. Heerlijk nu al die epistels van mensen die nu hun gelijk gaan halen. Iedereen lult hier onzin geloof me maar. Als Benschop niet stond te slapen vijf minuten voor tijd hadden we nu nog eerste divisie gespeeld. Mooi he. Het is een dun draadje maar Henk en Henk verdienen alle credits!

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
29 dagen geleden

Dat is te zeggen: Als den Eddy niet in het altijd bruisende Zelzate maar in Liverpool zou zijn geboren, hadden de Beatles nog veel beter geklonken.

Koekoek!

Daarom speciaal voor U en alle andere Spartanen een van de grootste kersthits uit Vlaanderenland: https://youtu.be/ZykY806OLLs

Laatste wijziging 29 dagen geleden door thevoicevanzelzate
D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
30 dagen geleden

Ja en als mijn tante kloten had gehad was het mijn oom geweest.

Laatste wijziging 30 dagen geleden door Fonzy
D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Duimpje omhoog van mij voor jou goeie post😂😂😂😂

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Ja vriend want dat wordt vergeten. Laatste wedstrijden heerlijk, daarvoor gewoon bagger. Het had toen in Doetinchem heel anders kunnen aflopen. Was niet alleen Benschop maar heel de Graafschap dat dacht al gepromoveerd te zijn! Dat zijn de HF sekteleden gemakshalve vergeten.
Ach nu makkelijk scoren hier omdat het boven verwachting goed gaat. Gelukkig hebben we HvS die hier doorheen prikt en stug en vol kracht verder werkt om ons Sparta weer strutueel in de ere te houden.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
30 dagen geleden

Wat een onzin Ron. Tegen de Graafschap waren we zowel uit als thuis de beste en hebben we verdiend gewonnen. Voor het falen van Benschop ( wat trouwens amper het geval was, in de eredivisie vallen elke week zulke goals) kun je ook de weggegeven penalty in eigen huis wegstrepen.

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
30 dagen geleden

Kom op zeg, niet zo zuur. Is het nou zo moeilijk om toe te geven dat Fraser een geweldige trainer is voor Sparta? Ik zie bijna alle spelers beter gaan voetballen, dat is zijn verdienste. En gewoon de resultaten: promotie, jaar daarop 11e en nu 9e in de eredivisie. Ongehoord goed. P.S. en natuurlijk is HvS ook een geweldenaar. je hoeft toch niet te kiezen tussen de ene of de andere sekte; ze doen het gewoon allebei heel goed

s1983
Gladiator
Je reactie op  Theo1
30 dagen geleden

Die wedstrijd bij de graafschap waren we veel en veel beter. Het hele elftal geloofde in de kansen en dat in een uitwedstrijd tegen een ploeg die een niveau hoger speelt. Die mentaliteit heeft Fraser overduidelijk in de groep gekregen. Dat je dat niet durft toe te geven, vind ik erg zwak.

Er is best wat aan te merken op Fraser, maar het is geen ook geen Jurgen klopp he?

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Tja, als de slag op de Mokerhei anders xou zijn verlopen dan zaten we ook nog in de Keukendivie te ploeteren……

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Dat was in 1574, wat een geen niveau reactie van jou😂😂😂😂😂

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
30 dagen geleden

Ik heb bewust een veldslag uit de 80jarige oorlog genomen om te laten zien wat een enorm geneuzel ik het vind steeds weer terugkomen op de vermeende falende Bensdorp als reden dat wij toen weer promoveerden. Twee wedstrijden waar Sparta srerker was.
Waar ook van Sparta zijde dingen niet zo liepen als men zou verwachten, hopen.

En dan promotie afdoen als niet goed ingrijpen van 1 De Graafschap speler.

Laatste wijziging 30 dagen geleden door Molon Lawe
s1983
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
30 dagen geleden

Perfecte reactie.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Mooi man.
Dat 2021 voor ons maar een jaar vol masturbatievoetbal mag worden.
Het zat vroeger al iedere wedstrijd vol, soms nog door een actie, als ze zo blijven voetballen kan je er ook 16.000 kwijt.
Knakendagen zijn dan voorgoed verleden tijd.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Dikker
D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Lieve post maar de realiteit is dat iedere club die boven verwachting presteert beetje bij beetje zijn goeie spelers kwijjt raakt, dus weer opnieuw beginnen. Geeft niet we hebben HvS die dit weet. Als hij weggaat hebben we pas/weer een echt probleem.
Rond de 11.000 redelijk trouwe supporters is voor Sparta de max.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
30 dagen geleden

Wat je nou zegt klopt niet ten eerste is het stadion een aantal jaren uitverkocht wanneer sparta eredivisie speelt. Ik durf te zeggen wanneer je structureel linkerrij eredivisie wordt dat je 17.500 kan plaatsen maar niet in het kasteel dan moet je weg uit spangen

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Het is echt genieten met een hoofdletter M. We mogen blij zijn dat we dit goddelijke voetbal op de bank kunnen kijken. Masturbatie voetbal in een stadion is niks. Het lijntje is flinterdun. In 2010 en 2012 net zo dun als in 2018. Neemt niet weg dat het een fantastische prestatie is van Fraser en onze selectie. Diep respect.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Sparta gaat met dat masturbatievoetbal nog mee doen om de titel.
Is momenteel gewoon de best voetballende ploeg van de Eredivisie.

marcel_a
Spartaantje
1 maand geleden

Gisteren was een prima opstelling.

Engels en Thy voorin. Twee jongens die volle bak gaan en het een verdediging lastig maken en blijven gaan (echte Duitse instelling). Als je Lars Veldwijk zag sjokken en je ziet die twee mannen sleuren heerlijk gewoon.

Middenveld met Duarte, Auassar, Mijnans en Burger (Harroui gaat weg waarschijnlijk helaas).

Achterin dan Abels, Vriends, Heylen en Pinto.

Abels wordt wel steeds beter valt me op. Maar selectie is prima op orde. Met deze instelling maak je het elke ploeg moeilijk. En wat erin komt is ook gewoon prima. Volwassen ploeg en ik zit dit jaar een stuk rustiger te kijken. Hou dit vol.

Fijne kerstdagen en een sportief en gezond 2021.

Laatste wijziging 1 maand geleden door marcel_a
D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  marcel_a
30 dagen geleden

Nou, inderdaad. Dat in-trieste gesjok van Veldwijk. 🙈

D
Spangenaar
1 maand geleden

Is het al 10 januari?

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Ha ha beter je verslag en verder niet teveel reageren hier. Eigenlijk ben jij wat dit betreft heel verstandig. Vele prachtige posters zijn inmiddels afgehaakt. Mensen met een verhaal en visie maar vooral met een (niet altijd) tegendraadse mening. Ook gematigde posters zijn afgehaakt, hetzij helemaal of af en toe iets posten. Voor tijdens en net na een wedstrijd zijn hier nog talloze posters. Resten nog de duimpjes😂. Fijne dagen Ton.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

De reden dat ze zijn afgehaakt is omdat Fraser het ‘te’ goed doet. Er valt momenteel zo weinig te klagen voor die figuren dat ze maar weer beginnen over een dekkingsfout van de tegenstander van 2.5 jaar!! geleden. Dat zit ze nog steeds dwars.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  ATX
30 dagen geleden

Er zijn volgens mij ook positievelingen afgehaakt die het gezeik zat waren.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
30 dagen geleden

We winnen uit van Twente en de kritiek is dat het eigenlijk mazzel is en onverdiend is, omdat een speler van De Graafschap ooit een keer een dekkingsfout maakte.

Het maandelijkse gezeik van Ron en een paar anderen die diep van binnen Fraser die promotiewedstrijd liever hadden zien verliezen.

Het was toen al vreemd dat het 1 dag na de wedstrijd werd aangehaald, maar het gaat sindsdien onophoudelijk door – het kan niet anders dat het een traumaatje is.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Met de 0-2 overwinning en de 9e plaats wens ik iedereen ook alleen de lezers een Corona vrij en gezonde kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

steef
Spartaantje
1 maand geleden

Genoten van de ploeg die vanaf het begin kort dekte en Twente opjoeg.kort na rust begon ik het bij sparta bekende billenknijp gevoel lichtjes op te spelen het zou toch niet ? Nee het zette niet door Sparta gelukkig wel 3 punten in de knip. Wat een inzet Proficiat alle Spartanen fijne feestdagen zal wel lukken nu een neut.

Umer Shahid
Spartaantje
1 maand geleden

Mooi om te zien dat Deroy eindelijk laat zien wat hij in huis heeft! Jaren gelden de buurjongen van hem geweest 2000 t/m 2005. De kracht wat zijn vader heeft gestoken in hun is geweldig doelen in hun tuin maken en hun elke dag meenemen naar grote velden ik gun ze dit van harte!

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

Gelukkig is na de ongelukkige nederlaag tegen Gruun de eerste competitie helft zeer postief geeindigd.

3 punten en weer – ook uit – vanaf aftrap agressief vooruit voetballende ploeg.
Heel anders dan die angsthazenpartij tegen PSV B waar Fraser te schijterig was om echt te gaan voor de punten.
Gisteren zelfs een verdedigend ingestelde speler eruit voor een centrumspits. Engels nog weinig gespeeld en zwak een enorme kans gemist bleek toch een echte spits.
Voortdurend voor onrust zorgen in de defensie van FC twente.
Thy was na een aarzelend begin dit jaar uitgegroeid tot een spits die van wanten en scoren weet, beide vormen zij een geduchte aanvals linie waar Deroy ook nogal een bij opduikt.

Mooi te zijn regelmatig het 1 maal raken van onze boys zelfs waar de ruimtes klein zijn.
Dan ook de razensnelle aanvallen opgezet door een splijtende pass.
Prachtig om te zien!

Ook de listige passjes door de vijandelijke defensie waardoor spelers in een goede positie worden gebracht.
Lukt niet steeds, maar we hebben spelers die dat spelletje zien.

Het loopt de laatste al lekker en als Fraser het elftal voor eigen kans laat gaan niet terug naar dat vooral niet voetballenspelletje wordt 2021 een heek mooi voetbaljaar!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Molon Lawe
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Hahaha, je hebt lef in deze mooie tijden om PSV B aan te halen.
Komt je onmiddellijk op een duimpje naar beneden te staan zie ik.
Maar je hebt wel gelijk.
Emmen ging om de punten, maar als je zo als de laatste wedstrijden had gespeeld tegen Heracles én Emmen, dan had je behalve gemakkelijker van Emmen óók van Heracles gewonnen.
Maar we weten dat het zo niet werkt.
Niet bij Twente (gisteren), niet bij Ajax en ook niet bij Barcelona.
Dus ook niet bij ons.
Iedere wedstrijd staat op zich in beleving en uitvoering.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ik heb de pest aan de waan van dag lieden. Fraser heeft te vaak schijtlijster voetbal laten spelen.
Alles defensief en hopen op counters.
Gelukkig is daar de laatste tijd verandering in gekomen.
Heeft Fraser ook naar mij geluisterd, gisteren eindelijk de tweede spits erin en dat beviel mij prima! 😉

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
30 dagen geleden

Een 2e spits loopt er al een lange tijd hoor.
Probleem was alleen dat ze in het begin, ivm gebrek aan beter, Emegha en Gravenberch daar hadden lopen.

Henry
Spartaantje
1 maand geleden

Nog 20 – 22 punten erbij met nog 20 wedstrijden te spelen
Dat moet kunnen in de Geest van Bok de Korver
Allemaal een Goede Kerst en Fijne Jaarwisseling met een Gezond 2021

D
JB
Spangenaar
1 maand geleden

Ik ga Sparta steeds een beetje meer herkennen. Dit team is onderweg om het Sparta te worden zoals in de jaren 60, 70 en 80. Ambities, goed voetbal, voor niemand bang, strijdvaardig, discipline. Het kan en moet allemaal nog veel beter. We zitten pas in de beginfase van het traject dat door Henk en Henk met op de achtergrond Pim Verbeek is ingezet. Het is een verademing om dit te zien na het gekluns van prutsers van het kaliber Kruys, Everse, De Mos, Adelaar, Vloet en toch ook Pastoor.

Een negende plaats in de winterstop is goed te noemen als momentopname maar we zijn er nog lang niet. Iedereen moet heel hard blijven werken om dit uit te bouwen naar de verdere toekomst toe.

Wat ik wel leuk vindt is dat de vaak als ‘negatieve nep supporters’ omschreven Spartanen hun kritiek van jaren nu in de praktijk zien worden gebracht. Ik noem o.a. Titanic, Ron Essen, Henk Kaptein, Rotterdam-West en SR Slide die van alles naar hun hoofd hebben gehad in de afgelopen jaren. Al die Spartanen gun ik dat het nu na jaren van gekluns en gefaal steeds iets beter gaat met hun club.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Cynisch bedoeld?

Want twee weken geleden zei 1 van die supporters nog dat hij Fraser per direct weg wilde hebben bij Sparta.

Maar inderdaad ook hen is het gegund dat Sparta & Fraser het goed doen.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  JB
1 maand geleden

wat wel apart is – van zij die dagelijks meerdere keren hier schreven dat er niets deugde van wat dan ook zijn er nog maar een paar die hier nu nog op het forum zitten. En kleine correctie – Vloet was een prima trainer.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Wie mis je dan ?
Ik denk dat de meesten hier kritiek hadden op het systeem en op de keeper.
Ik was daar één van. Gelukkig heeft de trainer ingezien dat het niet functioneerde en ik heb al eental keren geschreven dat hij alle credits verdient voor hoe Sparta nu voetbalt. Het positiespel en het één keer raken is denk ik toch de hand van de trainer.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Mijn innige dank JB.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Onder Pastoor is de weg omhoog ingezet. O.a. door een veel minder vrijblijvende cultuur en een keihard trainingsregime. Onder Kruys speelden we in de kelder van de eerste divisie. Pastoor heeft ons uit de modder getrokken. Natuurlijk heeft hij daarna zijn hand overspeeld. Maar de cultuuromslag is blijvend gebleken.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Niet met je eens. Dankzij Pastoor gepromoveerd en dankzij Pastoor daarna gedegradeerd. Een kwalitatief slechte selectie achterlatende. Het duo fraser-Van Stee moest beginnen met de heropbouw.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Met de laatste zin ben ik het eens. Maar ik vind dat we gedegradeerd zijn dankzij Advocaat. Sparta begon tot Feyenoord juist beter te draaien en Proschwitz begon te scoren. Advocaat maakte er een zootje van gaf vervolgens iedereen de schuld.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Als Pastoor dat seizoen gemiddeld net zoveel punten had gehaald als Pastoor was Pastoor niet ontslagen en wij niet gedegradeerd. Verder heb ik dat rampseizoen een plek kunnen geven en wil ik het er liever niet meer over hebben.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Een verdraaiing van de feiten.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Zoiets ja.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Zonder de omslag die Pim Verbeek en iets later Henk van Stee hebben gemaakt binnen Sparta zou Sparta nu geen negende staan mijn beste dan speelde we nu waarschijnlijk nog met spelers uit de categorie Volas, Marfelt, Bambock en Fischer.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Van je laatste alinea begrijp ik helaas niets.
Ik heb niet het idee dat de namen die jij noemt weggezet zijn als negatieve nepsupporters.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ik mis er een Hemmie,moet er bij zeggen dat ik ook mijn twijfels had over het systeem van Fraser maar zover ik weet heb ik nooit geroepen dat hij weg moest als dat niet klopt neem ik het nu terug.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Ik had kritiek op Fraser en dat neem ik niet terug. De afgelopen wedstrijden geniet ik van Sparta en verdient hij een compliment.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Hier sluit ik mij volledig bij aan Ron.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Er is verschil tussen kritiek en iemand direct de deur wijzen of hem naar zuid toewensen.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Van mij mag hij nog steeds naar een andere club, wel met die afkoopsom. De Nooijer neemt het moeiteloos over.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
29 dagen geleden

Wat heeft De Nooijer dan gepresteerd als hoofdtrainer dat daarop wijst?
Begrijp me goed, heb niks tegen Gerard, het feit dat-ie lang bij Sparta heeft gespeeld is leuk, maar zegt niks over zijn kwaliteiten als trainer.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Hij gaat zeker nog een keer weg maar niet omdat jij e.a. dat zo graag willen.en als hij nou eens zonder afkoopsom weg wil maar of bijtekend of zijn contract netjes uitdiend krijg medelijden met je,de Nooijer zijn tijd komt nog hoop alleen dat het afzagen niet voor de zoveelste keer begint.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Is dit alles Ron? pffff laat ook maar.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Je weet hoe ik er over denk Fonz. Jij hebt een andere mening maar ik schrijf niet dat ik meelij met je heb. Dus vandaar het veel besproken duimpje omlaag😂

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ja misschien heeft die de verandering in speelstijl wel veroorzaakt…..

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Of het komt vanuit de spelers en de andere uit de staf.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Of vanuit Fraser…

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Dit is een manier om je eigen gelijk te halen waar anderen hier ruiterlijk toegeven dat ze er naast zaten met hun kritiek.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Was de kritiek op het 532 systeem en het handhaven van Van Leer in het begin van het seizoen volgens jou dan niet terecht ?…

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

Natuurlijk was dat terecht. Ik neem niets terug van mijn kritiek. De laatste wedstrijden is het positief verandert en is het genieten. Als er een club is die een half miljoen aftikt mag HF, natuurlijk als die dat wilt, wat mij betreft gelijk weg. De Nooijer neemt dit moeiteloos over. De HF sekteleden slaan nu volledig door😂
Ok nu doet hij het goed, klaar!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ron Essen
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

Er is naast de kritiek op deze twee zaken ook heel veel kritiek gespuid op andere keuzes van de trainer en de technisch directeur. Veel van die keuzes blijken nu toch goed uit te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het vertrouwen in Auassar, Thy en Duarte. De toch veel bekritiseerde aankopen van backs Abels en Pinto. De speelwijze zonder echte buitenspelers. En zo voorts.

Als je veel en vaak roept dat iets anders moet, heb je altijd wel een keer gelijk. Het lijkt me volslagen ongepast om dat gelijk als supporter dan te halen en te vergeten hoe veel onzin je tussendoor nog hebt geroepen. Ieder zn mening natuurlijk, maar het gelijk (of ongelijk) is niet aan de fans. Dat is aan de technische staf, die ook de verantwoordelijkheid draagt als een keuze minder goed uitpakt.

Daarom gaan de credits voor de recente prestaties wat mij betreft allemaal naar de trainer die inderdaad de juiste omzettingen heeft gedaan, maar ook in de juiste spelers vertrouwen heeft gehouden en die een aantal spelers gewoonweg beter heeft gemaakt. Bovendien ga je niet vanzelf zo goed voetballen en zo hecht verdedigen. Daar is veel training, geduld en oefening voor nodig. Ook daar is de trainer verantwoordelijk voor.

We hebben in het verleden wel eens vaker trainers gehad die Sparta leuk en verzorgd lieten aanvallen (Pastoor, Booy, Aandewiel), maar dat ging eigenlijk altijd ten koste van de defensieve organisatie met smadelijke nederlagen als gevolg. En veelal werd dat laatste op de koop toegenomen omdat de ambities nauwelijks verder reikten dan het publiek te vermaken en niet te degraderen. Fraser en Van Stee hebben duidelijk een hoger ambitieniveau en zouden dat zomaar waar kunnen maken. Henk en Henk zijn daarvoor op de goede weg. Geen bokkensprongen, maar elk jaar een stapje beter.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Misschien bedoel je Fortes. Want volgens mij was er nooit kritiek op Pinto.
De aankoop van Abels is terecht bekritiseerd en zijn huidige prestaties worden regelmatig (bijv. Groningen) ook terecht bekritiseerd.

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Het voetbal is beter geworden sinds we weer met vleugels spelen. Mijnans en Duarte vullen dit zeer goed in, maar als we dit systeem eerder waren gaan spelen was taivsan waarschijnlijk omdat ook gebleven.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

Natuurlijk, je kunt altijd terechte kritiek leveren. Maar op wedstrijdniveau is dat klein bier vergeleken met de ontwikkeling van de club over de laatste jaren. Daar doelde ik op.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Mee eens.

De stijgende lijn hebben we te pakken. Dat hangt niet af van een mindere wedstrijd, een verkeerde opstelling of iets dergelijks. Alle lof naar de verantwoordelijke mensen die Sparta vanuit de eerste divisie richting het linkerrijtje brengen.. Nu vasthouden en proberen niet meer met minder genoegen te nemen.

Dit moet het nieuwe normaal zijn bij Sparta. Van Stee laat sinds zijn komst zien dat je in onderhandelingen niet over je heen hoeft laten lopen. Fraser laat zien hoe je met een selectie het onderste uit de kan kunt halen en verandert talenten die ‘mogen’ presteren in geharde profvoetballers die ‘moeten’ presteren.

Ook als Fraser of Van Stee ooit vertrekken moeten de hoge ambities van deze heren de ambities van de club blijven. Het bestuur moet zich daar heel goed van bewust zijn of worden.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Nu ben ik hem echt kwijt. Wat bedoelt hij nu precies ?
Ik heb bv kritiek op Fraser gehad en heb gisteren een paar keer geschreven dat ik door het stof moest gaan.
Maar ik snap echt niet wat hij bedoelt met dat rijtje namen.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ruud
augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Het is niet mijn rijtje namen, Ruud. Ik zeg dat JB op deze manier zijn eigen gelijk wil halen. Waar hij zelf altijd kritiek op heeft gehad blijkt nu gewoon te werken. Sparta doet het de laatste vijf jaar gewoon ontzettend goed met de middelen die het heeft. Maar JB heeft al die tijd beweerd dat het niet goed genoeg was.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Het is echt onzin wat je hier schrijft. Ter opfrissing van je geheugen even de klasseringen van de afgelopen vijf jaar.

2016-2017 een 15e plaats op doelsaldo boven NEC.
2017-2018 plaats 17, degradatie via play-off’s na een kansloos seizoen
2018-2019 2e plaats Keukenkampioendivisie, promotie via play-off’s
2019-2020 11e plaats in vroegtijdig afgebroken seizoen
2020-2021 9e plaats na 14 wedstrijden

Als jij dat ontzettend goed vindt zegt dat meer of jou dan over de geleverde prestaties. Gelukkig tonen Van Stee en Fraser momenteel iets meer ambities.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Ten eerste toont volgens jou niemand ooit ambitie bij Sparta. Nu ineens wel? Opmerkelijk.
Ten tweede zie je duidelijk dat we stappen maken de laatste jaren. Je kunt nu eenmaal niet vanuit de kelder van de eerste divisie (Kruys!) in één keer naar middenmoot eredivisie. Wat Sparta heeft gedaan in die periode is stapje voor stapje omhoog kruipen naar waar we nu staan en tegelijkertijd de financiën op orde gebracht. Daardoor zijn we nu niet in de problemen en is er zelfs budget om het stadion aan te pakken. Dat is een enorme prestatie en het gevolg van zeer degelijk beleid. En al die tijd kraakte jij het af.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  JB
1 maand geleden

En dan vergeet je voor het gemak even 2014-2015:
8e plaats in KKD & geen playoffs

Laatste wijziging 1 maand geleden door ATX
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Beetje jammer dat je hier weer een naar sfeertje gaat creëren.
Geniet gewoon van de prestaties van Sparta en ga gezellig Kerst vieren ipv iedereen hier weer de les te gaan lezen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Ik begreep wel dat niet jouw namen waren hoor.

spartastats
Spartaantje
1 maand geleden

De laatste keer dat Sparta kerst én oud & nieuw vierde met een plek in het linkerrijtje van de eredivisie was in 1997!

https://twitter.com/SpartaStats/status/1341515981764620291

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/959452/sparta-spelers-genieten-van-pizza-na-overwinning-op-twente-hebben-we-verdiend.html

Dit doet me denken aan die mooie jaren dat er na de thuiswedstrijden door de spelers regelmatig Chinees werd besteld. Toen was de sfeer echt geweldig.

D
Mari van Wijk
Spartaantje
1 maand geleden

Iedereen bereid om het vuile werk op te knappen. Dat was gisteren zeker het geval. Strijd, passie, snelle aanvallen, spelvreugde, enz. enz.
Ons team werkt samen en gunt elkaar de bal.
Toch nog een leuke kerst 😀

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

Wat mooi serie heeft Sparta neergezet.
En gisteren bleek eens te meer dat de breedte en fitheid van de selectie heel belangrijk is.
Zelfs Fortes die, uitgezonderd zijn eerste paar balcontacten, prima inviel.
Wel vond ik nadat Mijnans (Mijnand voor roodwit) werd gewisseld het voetballend wat minder werd. Burger, die Appie meer dan verdienstelijk vervangde, kreeg het daardoor ook wat lastiger.
Het mooie van de wedstrijd van gisteren vond ik wel dat onze uitblinker van dit lopende seizoen, Harroui, geen moment werd gemist.
En dan het gezicht van Dervisoglu op de tribune. De teleurstelling van het op de bank zitten droop er vanaf.
Ik denk dat hij zich nog wel eens afvraagt of hij de juiste keuze heeft gemaakt.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ik denk dat we nu staan waar we staan mede omdát we Dervisoglu hebben verkocht zodat we een stabielere financiële basis hebben om stappen te maken.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

En er was hier kritiek op het feit dat HvS Halil terug wilde huren en daarmee geld zou verspillen.
Er was ook kritiek op HvS dat die overgang in het water viel.

Er is nog genoeg ruimte voor verbetering.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Ik denk ook dat de huidige spelers allemaal in dienst van het elftal spelen en dat Halil meer gaat voor de individuele acties. Dus misschien maar beter dat hij niet gehuurd is.

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Dervi is de man die ons de eredivisie inschoot… met zijn goal voor de periode tegen Volendam en de gelijkmaker tegen de graafschap. Zijn inbreng aan het begin van vorig seizoen was ook erg groot. Gewoon voor altijd positief over deze echte Spartaan!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Ik was één van de grootste fans van Halil hoor. Vind het nog steeds een geweldige voetballer. Maar ik denk gewoon dat hij verkeerde keuzes heeft gemaakt en dat hij misschien iets meer een speler is voor de individuele acties en minder in dienst van andere spelers speelt.
Is helemaal niet negatief bedoeld hoor.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Halil werkte altijd keihard om de bal terug te winnen.

Strijkplank
Spartaantje
1 maand geleden

Heeft Deroy Duarte verlengd?

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Volgens mij niet – loopt af komende zomer.

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Hebben we nog een optie?

Pieter Slagboom
Spartaantje
1 maand geleden

Ongelooflijk! Wat een contrast zeg! Eerste helft AZ naar winnen van Twente. Heeerlijk dit!

Maarten Kleijkamp
Spartaantje
1 maand geleden
nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Ik wens iedereen na zo mooie overwinning op FcTwente .
Iederen van onze mooie club Technisestaf Spelers bestuur sponsors
En niet te vergeten de Suportes en de heren van ITWM.
Een mooie kerstdagen toe en een Gezond 2021 dat we weer van onze mooie club kunnen gaan genieten. ❤

Maarten Kleijkamp
Spartaantje
1 maand geleden
D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Burger tot 30 juni 2023 onder contract dus die moet serieus geld kosten.. Zie wel een opvolger van adil of appie in hem. En ook een vechter

Adje
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Burger kun je na dit seizoen echt vergeten. Speelt zich heerlijk in de picture van zijn eigen club, waar hij in deze vorm moeiteloos mee zou kunnen. Is bovendien Feyenoorder in hart en nieren. Geloof maar dat ze op Zuid spijt hebben dat ze Wouter aan ons verhuurd hebben, haha! Ben benieuwd naar 10 januari: Sparta – Feyenoord!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Adje
1 maand geleden

Wouter, veel te jong voor Dick, oud genoeg voor Slot.
Jammer voor ons dat daar een wisseling van de wacht gaat komen.

D
ton
1 maand geleden

T huidige team doet me denken aan Jalink Groenendijk vd Laan, De Nooiers….goed georganiseerd, met ingesleten spelpatronen. Dat ook Fortes ineens goed voor ds dag kwam, dat Abels een behoorlijke verdediger aan t worden is, ons centrum zeer solide is, invallers Beugelsdijk, Meyers, Kharkouch, Burger of Gravenberch, er ‘gewoon’ staan als ze mogen spelen, is geen toeval. Mea culpa over negatieve woorden over Thy of HF….overduidelijk zit er een plan achter dit huidige succes. Ja, ik denk dat we eerder wellicht op dit systeem hadden kunnen overstappen, maar wij kunnen niet zien of de spelers al fit genoeg waren, dit fysiek veel eisende voetbal te kunnen leveren….overduidelijk is ons Sparta een fitte ingespeelde vechtmachine, waar op dit moment maar weinig ploegen tegen willen spelen. Hulde aan de technische staf en de spelers die t zo goed uitvoeren.

s1983
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Ik denk dat het echt voor een groot deel aan de staf ligt. Vriends, Pinto en Fortes spelen al hun hele leven aan de onderkant van de eredivisie. Het gaat erom dat je de zwakke plekken in je elftal mankeert en spelers in hun kracht laat voetballen.

Als je ziet hoe Adil heerst op het middenveld….hij heeft zijn zwakke plekken ( snelheid, wendbaarheid) maar komt dit jaar zelden in de problemen. Hij loopt de gaten dicht, wint vrijwel elk duel en heeft nauwelijks balverlies. Ik heb hem in de Juup niet zo goed gezien als nu. Dat heeft echt te maken met het systeem en bouwen van je elftal.

Ik was vanaf het begin best gecharmeerd van Thy omdat je zag dat hij simpel speelt en gewoon een degelijke spits is, maar als je ziet hoe hij begon en hoe hij nu speelt….dat is een wereld van verschil. In deze vorm kan hij makkelijk mee in de subtop.

D
ton
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Nou ik was op zijn zachtst gezegd niet blij met Thy, maar zei wel dat t in de ultra defensieve tactiek, zinloos was met hem als geïsoleerde spits te spelen….en zie na de keeperswissel, t inbrengen van Sven, centraal posteren van Appie, de valse linkerspits Deroy en de nu niet langer geïsoleerde Thy, hoe we nu met lef, kracht en vernuft spelen. En tja dan is Thy gewoon een van de besten geworden…sleurt, wint kopduels en scoort….model prof…dan kan ik slechts toegeven dat ik hem onrecht heb aangedaan met mijn kwalificaties in t begin van het seizoen. Maar je ziet ook hoe groot de tactische invloed is op het presteren van een speler!

Laatste wijziging 1 maand geleden door ton
s1983
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Ik was het destijds niet met je eens ( vorige naam hier was Turbo) maar het was ook niet zo dat je totaal ongelijk had. Dat hij op een eiland stond, was overduidelijk. Het is niet zo dat we nu de nieuwe Haaland hebben, maar voor de eredivisie en een club als Sparta is het een uitstekende spits. In mijn optiek de beste die we de sinds tijden hebben, puur vanwege het feit dat een Ache en Halil bijvoorbeeld niet de ervaring hadden en daardoor minder hun stempel op het elftal konden brengen.

Er zit een knap staaltje scouting nu binnen Sparta. Okoye, Pinto, Thy en eerder toch ook Abels zijn goed gescout. Het kan bijna niet anders dan dat we dat over een paar maanden ook over Kharchouch gaan zeggen.

Met wat meer budget en minder concurrentie ( Emmen, Heerenveen, Twente, Heracles en Zwolle staan er financieel belabbert voor) kunnen we echt een grote slag slaan.

Zie hoe snel voetbal om kan slaan. Twee jaar geleden stonden we ver onder Excelsior en zie waar wij nu staan en waar zij staan.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Voor het eerst sinds lange tijd, loopt het bij tegenstanders weer dun door de broek. Jammer van de winterstop, want in deze vorm en spelopvatting kan alles en iedereen zijn tanden op onze strijders stukbijten.

D
ton
Je reactie op  Gert van der Beek
1 maand geleden

En we hebben niks gestolen he! Hadden gerust met beetje geluk 5 punten meer kunnen hebben. De ‘winterstop’ is overigens heel kort, over 2 weken staat Zuid al op t program en ik denk dat die in de huidige vorm echt te pakken zijn!

s1983
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Als Zuid zonder Berghuis speelt zeker. Maar Pinto is momenteel van een dergelijk niveau dat hij zeker niet overlopen gaat worden door Berghuis.

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Erg mooie prestatie; we staan zeker niet te hoog, heel goed.
Over de breedte goed bezig; als team en op niveau van individuele spelers [Vriends = stabiel fit; toptalent Deroy over de drempel getild; Burger op scherp; Mijnans gebracht; Thy ontplooit zich enz, enz…]

Ik vond gisteren Thy heel erg goed in de eerste helft.

Als we Henk & Henk roemen; misschien beter Henk, Henk & Adil. Wat een aanvoerder.

Zo heerlijk:
1.) Geen kamikaze 4-3-3 meer
2.) Geen lief sparta / Sinterklaas meer idd – maar Sparta als ‘nare’ tegenstander waar respect voor bestaat. Zo hoort het, zo was het in mijn jeugd…
3.) Een messcherpe trainer die bouwt, schaaft, motiveert en presteert – godzijdank geen types als Kruys, Adelaar en ook (ík doe maar wat op gevoel’) Van Hanegem

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fan
D
Gert van der Beek
Spartaantje
1 maand geleden

Ik zal nooit een fan van Fraser worden, maar gisteren was ik toch onder de indruk van zijn praatje vooraf. Klopte als een bus. Practice what you preach! Weg met dat knusse, lieve, schattige imago van onze club. Erop en erover. Strijden voor elke meter grond. En dat deden ze met verve. Als echte Spartanen. Dat doen ze sinds de 442, de keeperswissel en iedereen op de goede plek. Ze geloven erin, net zoals de reservestrijders op de bank. En als zij geloven, geloof ik ook. Van harte zelfs deze keer. Geniet ervan Spartanen!

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Gert van der Beek
1 maand geleden

We spelen geen 442 maar 433 / 4-2-3-1

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Klaas84
1 maand geleden

Sparta speelt wel degelijk 442.

D
ton
Je reactie op  Gert van der Beek
1 maand geleden

Tja ik kan ook momenteel niet anders concluderen dat t tactisch op zijn plek valt. De 5 verdedigers heeft mij nooit kunnen bekoren. Deroy als verdedigende linker middenvelder was een slecht idee…je ziet een vrije aanvallende rol past hem beter…maarrrr…misschien was t wel t persoonlijke project om hem ook als verdedigende middenvelder te gebruiken om hem eem completere speler te maken…1 ding is duidelijk, zeker door optreden HF heeft Sparta smoel terug gekregen en wordt er weer met respect ipv medelijden over Sparta geschreven en dat is toch echt aan Henk en Henk en hun staf te danken!

D
Houten Klaas
Gladiator
1 maand geleden

Heerlijk wakker worden zo! Wat een genot om Spartaan te zijn. Er staat een ontzettend goed uitgebalanceerd en breed team waarmee we gewoon in het linkerrijtje staan.
Alle complimenten naar Henk en Henk. Tijdens de voorbereiding ben ik erg kritisch geweest over het beleid. Ze hebben dubbel en dwars bewezen dat er wel degelijk een idee en plan achter zit.

Ik krijg ook steeds meer het idee dat we ons, voor Sparta begrippen, vroeg al gaat veilig spelen. Wat zou dat mooi zijn! Kijken wat er daarna nog mogelijk is mbt Europees voetbal….nooit gedacht dat ik dit ging zeggen!

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
1 maand geleden

Same here. Sparta is een ongelofelijke vechtmachine geworden. Taai, stug, leep met soms dodelijk voetbal. En breek aub het contract met Thy, Smeets en Mijnans open en kijk of je Woutertje aan het eind seizoen kan inlijven. Dan hoeven we ons over volgend seizoen weinig zorgen te maken. Voor het eerst sinds tig jaar dan!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Gert van der Beek
D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Zijn er al in de fan shop shirts te bestellen met de naam Okoye …..collectes item .

D
ton
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Genoten van zijn sprint naar Deroy! Typeert de groepsspirit!

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Die scheen ‘erg slecht te zijn dankzij Fraser’.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Hup Rood en Wit

D
vakkie20
Gladiator
1 maand geleden

Wat zijn we goed bezig he. Fraser levert weer topwerk. Het is een enorme opluchting dat hij niet naar zuid gaat komend jaar. Eigenlijk zie ik alleen Utrecht nog als ‘bedreiging’ om onze trainer te benaderen.

Best jammer trouwens dat we in het begin niet ergens een paar extra puntjes hebben kunnen snoepen. We waren er toen vaak dichtbij en hadden ook wel meer verdiend. Kansen op meer in de Kuip, thuis tegen Ajax en AZ ook, nog een paar keer puntverlies door domme rode kaarten. Anders stond je nu stevig in de subtop.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Waren mijn gedachten ook, vergeet niet de wedstrijden thuis tegen Heracles en Groningen door o.a . rode kaart daar hadden we recht op meer

s1983
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Zwolle hadden we ook nooit verloren met elf tegen elf. Tegen vitesse waren we ook niet minder met elf tegen elf. Alleen Heerenveen thuis hebben we echt terecht verloren.

D
ton
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Nou Ajax was ook moeizaam..Zwolle stortte t in elkaar…AZ 1e helft was vreselijk…maar was tevens het keerpunt. We gaan heus nog een paar keer op de neus vallen, maar dit team degradeert echt niet. En wie had dat na 5 wedstrijden gedacht?

s1983
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Zeker. Maar tegen ajax was het niet kansloos.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Ik. Haha.

heb altijd alle vertrouwen in de organisatie en de tactische grepen van Henk Fraser.

s1983
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Ik had er ook alle vertrouwen in. Vanaf het begin gezegd dat niemand van het rechterrijtje een speler als Harroui heeft. Dat Heylen en Thy voor de eredivisie prima zijn. Ik had alleen niet verwacht dat Okoye van Leer er al zo snel uit zou keepen. Bik van Leer zat ik er naast, al kun je die niet beoordelen als hij niet speelt

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  ton
1 maand geleden

O.a. Brandweer1 en Hans Bosselaar tv. Maar die werden uitgelachen. Ook door mij.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Vergeet PSV niet. En met een paar millimeter geluk hadden we ook Groningen aan de zegekar gebonden. Sinds eind oktober heeft Sparta verreweg het taaiste team in de ere. We staan dus gewoon te laag! Plek 5 was zelfs niet onverdiend geweest.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
1 maand geleden

Wanneer was het laatste jaar dat Sparta in het linker rijtje voor de winterstop stond, ik kan het mij niet meer herinneren?

Dennis van Ha
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
1 maand geleden

Ik meen dat we ooit 8e stonden tijdens de winterstop, nog met Strootman in de gelederen waarna we degradeerden.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Dennis van Ha
1 maand geleden

In de winterstop stonden we daar niet meer hoor.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Dennis van Ha
1 maand geleden

Klopt volgens mij

D
Brandweer1
Gladiator
1 maand geleden

Wij hebben het huurlingenleger op vreemde bodem verslagen. Verstandig beleid wint van de waan van de dag. Aan het eind van dit seizoen hebben we het raamwerk van onze selectie voor 2021-2022 al klaar staan en zullen op onderdelen gaan versterken. Op weg naar een stabiele eredivisieclub. Dat noem je beleid. Het doorgangshuis Enschede kan voor komend seizoen weer op zoek naar nieuwe huurspelers. Dat is wanbeleid.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Zo is het maar net!
Precies wat ik dacht gisteren – ook al vooraf!!!

En hun penningmeester moet weer ‘creatief boekhouden’
Beter Thy op loonlijst dan gehuurde Danilo!!!

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Ze stevenen daar in Twente ook af op een mega miljoenenverlies, waar ons Sparta gewoon zwarte cijfers gaat schrijven! Laros en Van Stee leveren hiermee excellent werk af in deze bizarre corona-tijden.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

En zo is het brandweer.

Het is leuk als je spelers huurt en ze hebben nu een redelijke voorhoede ( al moeten we ook niet overdrijven, Menig blijft een matige speler, Cerny is overal mislukt) maar ze krijgen er geen cent voor. Wij hebben voor Ache en Halil 6 miljoen te pakken en als we rond de tiende plek eindigen worden onze spelers alleen maar duurder.

Scorende middenvelders ( Harroui, Duarte en Mijnans) zijn essentieel en veel waard. Een keeper die vier jaar vast ligt, international is en gezien zijn karakter nog veel beter gaat worden. Toptalenten met Emegha en Vianello op komst.

Als we het geld goed gebruiken, Fraser vast kunnen houden en na corona massaal onze club blijven steunen, hebben we de misere van begin deze eeuw definitief achter ons gelaten

D
_Stephan
Spartaantje
1 maand geleden

Het is weer tijd voor het spandoek “Dnjepr Dnjepropetrovsk” we komen!

Helaas bestaat Dnjepr net zo min als dat er wedstrijden met publiek bestaan 🙁

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  _Stephan
1 maand geleden

Ter aanvulling ik zie nu net dat er in 2019 een naamswijziging heeft plaatsgevonden en ze zich niet meer ‘Dnjepr Dnjepropetrovsk’ noemen maar SK Dnipro-1 misschien dat FC Twente dat voorbeeld zou moeten volgen en zich in navolging van Dnjepr zou moeten omdopen tot FC Fraude/Gemeente Enschede Combinatie 😉

Laatste wijziging 1 maand geleden door Dr. Clavan
D
_Stephan
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
30 dagen geleden

Dank voor het fact checken!

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Dat is dan wel weer een groot verlies voor de voetbalsport. Legendarische naam die verloren is gegaan.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  _Stephan
1 maand geleden

Heuh??? die club bestaat wel degelijk en is een ‘voormalige’ topclub uit Oekraïne, ik schrijf ‘voormalig’ omdat er rond die club in het recente verleden nogal wat duistere zaakjes speelden. Ze zijn ook een paar jaar terug nog voor een jaar uitgesloten van Europees voetbal geweest wegens ‘financiële malversaties’ zeg eigenlijk maar dat ze een beetje het FC Twente van Oekraïne zijn, die club is dus ook gestraft en momenteel actief in de KKD van dat land 😉

D
Dr. Clavan
Gladiator
1 maand geleden

Wat een heerlijke zege op die c#d FC Fraude/Gemeente Enschede Combinatie… Ik las al ergens ‘Sparta was heer een meester in de Grolschveste’ beter kunnen we als Spartanen volgens mij toch niet de winterstop in gaan? 9de plek, wie had dat ooit gedacht. Gisteravond tijdens de samenvatting hier toch een glas Macallan -amber- op gedronken, super trots op onze jongens! Komt die HvS Kerstklokken editie nog op tijd Ron?!

D
ton
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Zag op Twente Forum dat ze niet echt blij zijn met stukje over Twente op Itwm 😅

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Ik gun die supporters een beter beleid.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Ik drink zelden alcohol, maar gisteren een fles rood open gemaakt in de 85e minuut

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fan
nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Hier wordt ik alleen maar blij van zo overwinning op FcTwente.
De jongens hebben hun opdracht van onze trainer goed volbracht ,winnen dat telt .
Ik wens heel Sparta mooie kerstdagen toe , en een mooi jaar wisseling .
Dat we weer in2021 gezond naar onze mooie club kunnen gaan kijken en genieten 👌

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
1 maand geleden

Wat heerlijk zeg, met dank aan de spelers en technische staf natuurlijk dat we relaxed de winterstop in kunnen.
Die Wouter Burger is toch ook wel een technisch rustpuntje op het middenveld, als Harroui vertrekt dan past hij er zo in en misschien proberen om Wouter definitief Spartaan te maken?

D
ton
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Twee linkspoten op rechts…dat moet horror zijn voor linker verdedigers van de tegenstander.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Denk niet dat Feyenoord dit ziet zitten. Heeft bovendien een marktwaarde van +1 miljoen en is dus niet haalbaar. Helaas!

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
1 maand geleden

Wat ik dan wel weer niet begrijp, Zuid heeft Burger onder contract, met een ‘marktwaarde’ van +1 miljoen volgens jou, en dan halen ze o.a. Diemers van Fortuna Sittard naar de Kuip om zgn. mee te strijden om de titel … en verhuren dan Burger aan ons? 😀

flardinga
Spartaantje
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Wat een vechtlust en teamgeest in dit Sparta,zijn wij voor niemand bang,allemaal fijne dagen en een mooi 2021,hopelijk kunnen we eens weer op het Kasteel de mannen levend aanschouwen,groet van Flar,trots op de Henken,zijn er shirts met Henk erop? Een gat in de markt Spartafanshop!!!

D
jansen en tilanus
Spartaantje
1 maand geleden

🙂 is de redactie onder de indruk ?? of…..onder de invloed van legale geestverruimende artikelen ?? dit laatste zou ik mij voor kunnen stellen na dit mooie resultaat.