Niets liet Sparta heel van het gedegradeerde FC Groningen. In de uiterst sfeervolle Euroburg laat Sparta zien waarom het een serieuze kanshebber is voor de komende play-offs

Sparta boekte de grootste zege van dit seizoen en de grootste uitzege sinds 1985 en won met maar liefst 0-5 in Groningen. Daarmee eindigt deze competitie voor de Kasteelheren op een mooie en verdiende zesde plaats met maar liefst 59 punten in de pocket.

Sterke opstelling

De flow waarin de club zit moet niet doorbroken worden door dit potje vooraf als niet belangrijk te bestempelen. Daarom trad Sparta vandaag aan met een sterke opstelling waarmee het waarschijnlijk ook donderdag in de Galgenwaard zal starten.
En daar waar het begin nog even zoeken was naar de juiste openingen was daar na 24 minuten spelen de helpende hand van het zwalkende FC Groningen waarvan Musampa het nodig vond Abels onderuit te schoffelen. Dat deed die op een plaats waarvan arbiter Dieperink niets anders kon dan hem rood te geven. Op het plekje waar Vito van Crooij doorgaans met zijn fluwelen vrije trap techniek doelpunten maakt, gunde hij dit keer de aan de Guzman die hem feilloos binnen schoot: 1-0

FC Groningen wordt de wil opgelegd

In de tweede helft gooide Sparta alle schroom van zich af en legde FC Groningen de wil op. Het had vandaag wel 0-10 kunnen worden, maar Sparta toonde nog enigszins genade met de club die vandaag laatste werd en nogmaals liet zien helemaal niets te hebben te zoeken in de eredivisie. Achtereenvolgens scoorde voor Sparta Saito, Verschueren en Lauritsen waarbij de stand op een comfortabele 0-4 kwam. In de voorlaatste minuut mocht ook Vito van Crooij zijn meerwaarde voor het elftal weer eens laten zien. Vanaf de elf tankte hij weer vertrouwen door een strafschop te nemen zoals die genomen moet worden. Hard genoeg om de keeper kansloos te laten: 0-5 eindstand!

Op naar FC Utrecht

Sparta sloot daarmee het reguliere deel van seizoen 2022-23 schitterend af en lijkt klaar te zijn voor het tweeluik met FC Utrecht dat a.s. donderdagavond in de Galgenwaard begint. 1.200 Spartanen zullen in Utrecht getuige zijn of Sparta de vorm van vandaag kan doorzetten om zo weer een stap dichter bij Europees voetbal te komen.

Abonneer
Abonneren op
121 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties