Sparta speelt volgende week zondag 28 mei een uitduel tegen FC Groningen. Er is een grote kans dat Sparta dit duel zonder uitsupporters aan haar zijde moet afwerken. Of er Sparta supporters bij aanwezig kunnen zijn is zeer de vraag. Het is goed mogelijk dat het duel zonder publiek gespeeld zal gaan worden. Gisteren werd het duel FC Groningen – Ajax al na een paar minuten definitief gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid en een supporter het veld betrad.

Eerder gegeven straf

RTL4 meldt vandaag het volgende op de website van de tv-zender:

“FC Groningen heeft een voorwaardelijke straf openstaan van een wedstrijd zonder publiek of met deels lege tribunes. De club kreeg die straf eerder omdat supporters vuurwerk hadden afgestoken. Een voorwaardelijke straf wordt automatisch onvoorwaardelijk als binnen twee jaar een gelijksoortig incident plaatsvindt.”

Je kan er dus vergif op innemen dat Sparta, dat zeker nog een belang heeft bij deze wedstrijd, niet ondersteunt kan worden door de eigen aanhang dat geen enkel deel uit maakt van het provinciale imbecielen probleem van de FC Groningen die lieden in de aanhang heeft die niet met teleurstelling kunnen omgaan.
Bij Sparta kochten al bijna zo’n 500 supporters een ticket voor deze wedstrijd.

Deze week uitsluitsel

Deze week zal de aanklager betaald voetbal volgens RTL4 een onderzoek verrichten wat er moet gebeuren met de wedstrijd FC Groningen – Sparta.

Bron: RTL4

Abonneer
Abonneren op
67 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties