verslag Groningen Sparta

De supporters van FC Groningen zijn de rest van het seizoen niet meer welkom in het stadion. Zowel in Arnhem (uit bij Vitesse) als in de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie zijn de zogenaamde ‘fans’ niet welkom.

Druiven zijn zuur

Dat geldt ook voor de ruim 500 Sparta-supporters die voornemens waren af te reizen naar Groningen. Voor hen zijn de druiven misschien wel zuurder omdat dit nu al de derde keer op rij is dat zij er aan het einde van de competitie niet bij kunnen zijn. In seizoen 2020-21 werden de play-offs door de neus geboord, toen Sparta het in de Kuip moest opnemen tegen de stadsgenoot uit Zuid en er slechts 7.500 thuissupporters werden toegelaten. Een seizoen later waren ‘we’ niet welkom in Almelo omdat het stadion zogenaamd niet voldeed aan de bouweisen en het uitvak een makkelijke prooi was voor de veiligheids-driehoek die een mooi excuus had om geen inzet te hoeven doen voor die vervelende uitsupporters. Dit seizoen zijn de Sparta-supporters ‘de lul’ in Groningen.

Imbeciel gedrag

Opnieuw makkelijk om vooral ook de uitsupporters te straffen die geen part of deel hebben aan het imbeciele gedrag van een paar provincialen die niet met teleurstelling in het leven om kunnen gaan en daarom menen de boel te saboteren. Best een laffe daad naar je eigen club, maar ook naar de tegenpartij. Net zo laf als de lokale bestuurders uit het Noorden des lands, die echt een statement hadden kunnen maken, door de Sparta-supporters wel bij de wedstrijd toe te laten.

Tegenmaatregelen

Moet Sparta bij de eerstvolgende gelegenheid dat de FC Groningen aanhang naar Spangen komt dan tegenmaatregelen nemen door het uitvak ook dicht te laten? Nee, dat zeker niet. Daarmee begin je aan een vicieuze cirkel die niet meer goed komt. Daar moeten we nimmer aan toegeven als club. Dadergerichte aanpak, niet meer en niet minder.

Tegemoet komen?

Sparta heeft in al haar wijsheid besloten om de Spartanen die een kaartje hadden gekocht te restitueren. Hopelijk kan de club, om de teleurgestelde aanhang tegemoet te komen, weer iets met schermen regelen. En wat te denken om het geld wel terug te geven en het loyaliteitspunt te laten staan?

Meer info

Abonneer
Abonneren op
40 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties