Sparta verliest oefenduel tegen Ajax met 3-0

29
1583

Omdat wij als supporters niet welkom zijn tijdens de oefenduels die in de interlandperiode gespeeld worden, zijn we genoodzaakt de verslaggeving te laten doen aan partijen die wel welkom zijn. Bijvoorbeeld Voetbal International. Zij, van de betaalde pers, kwamen met volgende stukje over het oefenduel van Sparta tegen Ajax dat in Amsterdam op de Toekomst gespeeld werd:

In een besloten oefenduel op De Toekomst heeft Ajax woensdagmiddag gewonnen van Sparta Rotterdam.

Bij Ajax ontbraken uiteraard veel (jeugd)internationals en dus kregen enkele jonge spelers de kans om zich te laten zien voor de hoofdmacht. Hetzelfde geldt voor Sparta, waar onder anderen doelman Maduka Okoye afwezig was. Het was de Braziliaan Giovanni, normaal gesproken resever bij Jong Ajax, die al in de zesde minuut de score opende.

Sparta was vervolgens wel dreigend, maar kreeg op slag van rust de 2-0 tegen via een kopbal van Perr Schuurs uit een hoekschop van David Neres. Het slotakkoord was in de tweede helft voor de net zeventienjarige Amourricho van Axel Dongen.

Ook de medewerkers van Sparta zelf mochten uiteraard bij het duel zijn. De websitebeheerder van sparta-rotterdam.nl typte het volgende verslag van achter zijn toetsenbord:

Sparta Rotterdam heeft een oefennederlaag opgelopen tegen Ajax. Op De Toekomst was het bij rust al 2-0, de wedstrijd eindigde in 3-0.

Deze week is het interlandperiode, dus een aantal spelers is afwezig. Zo is Osman naar Syrië, Okoye naar Nigeria, Pinto en Jans naar Luxemburg en Emegha op pad met Nederland O19. Van Leer neemt hierom de positie van Okoye in en staat onder de lat. Rechtsachter maakt Dylan van Wageningen zijn officieuze debuut, Beugelsdijk en Heylen vormen het centrum, Meijers speelt vanaf de linkerkant. Het middenveld bestaat uit Abels, Mijnans, Van Crooij en Goudmijn. Voorin spelen Thy en Engels.

Het eerste doelpunt valt vroeg in de wedstrijd. In de zesde minuut scoort de Braziliaan Giovanni Manson Ribeiro en zet hij de Amsterdammers op voorsprong. Na ruim een halfuur is Sparta een aantal maal gevaarlijk, onder meer via hoekschoppen van Kenzo Goudmijn, maar slaagt niemand erin de trekker over te halen en het Ajax-doel onder vuur te nemen. Namens Ajax zijn het vooral Labyad en Neres die voor gevaar zorgen en in de veertigste minuut kopt Schuurs, vanuit een hoekschop van Neres, de 2-0 binnen.

In de rust worden Bart Vriends en Bryan Smeets ingebracht voor Tom Beugelsdijk en Lennart Thy. Sparta begint de tweede helft aanvallend en is meerdere keren gevaarlijk op de zestien meter van Ajax, de beste poging komt van Van Wageningen, die net over het doel schiet. Een aansluitingstreffer hangt in de lucht in deze fase. Na een uur spelen wisselen Mijnans en Abels met Achraf Madi en Patrick Brouwer. Laatstgenoemde is meteen heel erg dicht bij de 2-1, als zijn afstandsschot met moeite gered wordt door Ajax-doelman Raatsie.

Als Sparta de mogelijkheden op een goal laat liggen, beslist Ajax het een kwartier voor tijd. Als Brouwer in het Amsterdamse strafschopgebied van de bal wordt gelopen, is de thuisploeg trefzeker in de counter, waar Van Axel Dongen de bal het laatste zetje geeft. Hierna is de wedstrijd gespeeld, wel kan Sparta via Meijers nog bijna iets terugdoen, maar Raatsie tikt zijn vrije trap uit de bovenhoek.

Van Wageningen, Heylen en Meijers maken het laatste kwartier nog plaats voor Van Mullem, Drakpe en Overman. Danilo krijgt twee grote kansen om de stand nog verder op te laten lopen, maar vindt beide keren Van Leer op zijn weg, die met goede reddingen erger voorkomt.

Van Leer, Van Wageningen (Drakpe ’76), Beugelsdijk (Vriends ’45), Heylen (Van Mullem ’76), Meijers (Overman ’76), Abels (Brouwer ‘ 60), Mijnans (Madi ’60), Van Crooij, Thy (Smeets ’45), Goudmijn, Engels.

Abonneer
Abonneren op
29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties