foto ITWM

Heel journalistiek Nederland is in de ban van het geven van complimenten aan de supporters. Zeker de supporters, die de club van de linker Maasoever steunen, worden overspoeld met de welgemeende complimenten van clubleiding, landelijke en lokale pers. Zo vond de oefenmeester van de kuipbewoners dat er afgelopen week onterecht veel kritiek was geweest op de aanhang van de arbeidersclub, des te meer omdat in andere stadions ook gezongen en gejuicht zou zijn. Maar nu ze zich aan de regels hadden gehouden was het publiek fantastisch, aldus de voormalig bondscoach die met de mooiste club van de stad degradeerde.

Ook voormalig Sparta clubarts Casper van Eijck had goede woorden over voor het gedrag van de fans op Zuid. Hij was vooral “trots”.

Ook RTV Rijnmond kan er maar geen genoeg van krijgen hoe goed het allemaal is gegaan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Diverse interviews zijn er afgegeven, en op het moment van schrijven is dit onderwerp het hoofdnieuws op de website van de regionale omroep.

Heel Nederland is dus in de ban van het goed gedrag van onze Zuiderburen. Ook landelijke kranten, Fox Sports en de publieke omroep, allemaal waren ze zeer te spreken over zoveel nette mensen in het stadion.

En dat is vreemd. Want normaal gedrag vertonen en je aan regelgeving houden is niet meer dan normaal. Normaal doen is ook des Spartaans. Met een half gevuld Kasteel gedroegen wij ons “buitengewoon” heel normaal tijdens ons wedstrijdbezoek op Het Kasteel twee weken geleden. Geen gezang, geen gedoe, geen buitensporigheid. Gewoon normaal doen. Dit allemaal om er voor te zorgen dat betaald voetbal en Sparta in het bijzonder zich door deze corona-crisis heen kan slepen. Daarvoor zijn geen complimenten aan het adres van onze supporters nodig. Niemand heeft daar ook de laatste twee weken om gevraagd. En dat zegt heel veel over onze aanhang en club. Eigenlijk zou de media daar eens over moeten schrijven. Maar of dat dan normaal zou zijn?

Jaap uit Rotterdam

5 11 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

trackback
1 maand geleden

[…] Hij begrijpt de gisteren genomen maatregelen van het kabinet, maar vind het erg jammer dat dit stond te gebeuren. Er is naar toegewerkt om juist op te schalen naar wedstrijden met meer publiek. Daarover waren heldere afspraken gemaakt met de gemeente Rotterdam. Daarbij heeft het geholpen dat de fans van Sparta zich voorbeeldig hebben gedragen. Hij geeft ze zelfs complimenten! […]

D
Ron Essen
Spangenaar
1 maand geleden

Niet schrikken Jaap maar ik ben het met je eens.
Na jouw stukje is bekend geworden dat er bij het voetbal geen pubkiek meer mag zijn.

Michel Crans
Spartaantje
1 maand geleden

De horeca in het hele land moet om 22.00 uur de deuren gaan sluiten. Er wordt geen publiek meer toegestaan bij het voetbal. Dat maakt het kabinet vanavond bekend bij een speciale persconferentie, melden ingewijden.

D
Nico Pijpers
1 maand geleden

Even een tussen door tje.
Topman van ERASMUS M. C
Wil geen publiek meer bij Sport evenementen .

D
Melkchocolade
Spartaantje
1 maand geleden
D
Hemmie
Spartaantje
1 maand geleden

Wie normaal doet, valt niet zo op.

S & P B te SD
S & P B te S
Spartaantje
1 maand geleden

Ik heb liever dat we ons druk maken hoe we goals gaan maken, dan wat er op Zuid gebeurt.

D
HansReitzema
Spangenaar
1 maand geleden

Heel goed, al die complimenten! Het is al in de vorige eeuw aangetoond dat het bij gedragsbeïnvloeding effectiever is om goed gedrag te belonen dan slecht gedrag te bestraffen. Het mooie is dat dat een soort van universeel mechanisme is. Je ziet het terug bij het trainen van bijvoorbeeld paarden of honden, bij het opvoeden van kinderen, bij het ontwerpen van games, en dus ook bij voetbalsupporters. De mens is gevoeliger voor beloning dan voor straf.

D
Nico Pijpers
1 maand geleden

De suporters geven liever de Technisestaf en vStee een grote pluim en veren .als ze een goed elftal neer zetten waar we allemaal blij van worden .

D
JB
Spartaantje
1 maand geleden

Als ze je complimenten gaan geven moet je uitkijken. Dat doen ze alleen als ze iets van je nodig hebben of als ze op je neer kijken . Hoe minder complimenten je krijgt, hoe beter het met je gaat!

Adje
Spartaantje
1 maand geleden

Complimenten of niet, ik hou mijn hart vast wat betreft de nieuwe persconferentie van vanavond. Ben bang dat wij in de regio Rijnmond extra maatregelen kunnen verwachten en dat als gevolg daarvan de stadions voorlopig weer op slot gaan. Ik hoop dat ik ernaast zit, maar vrees het ergste.

D
Nico Pijpers
1 maand geleden

Natuurlijk was het rustig 12u15 spelen ze hebben dan nog niet gerookt gespoten of gesnoven .
Ja dan zijn ze rustig .
Laten we kijken hoe ze zijn bij een wedstrijd om 16u45.
Dan zijn ze helemaal los geslagen nee ik trek daar geen conclusies over.
Leren doen ze het toch nooit .

D
Melkchocolade
Spartaantje
1 maand geleden

Als je gemiddelde supporter het verstand van een kind heeft, dan moet je ze belonen en prijzen….

D
Dikker
Spangenaar
1 maand geleden

Ze hebben ineens het licht gezien op Zuid?
Dat ze daar niet eerder op zijn gekomen zeg, om tijdens hun laatste Europese uitstapjes vooraf te vragen of ze zich willen gedragen……

D
PKHVH
Spartaantje
1 maand geleden

Heel goed stuk, Jaap. Ik zag toch weer heel grote families op de tribunes in zuid. Daar hoor je Dickie en co niet over.

GearryD
Gearry
Spartaantje
1 maand geleden

Ben het er mee eens dat het zwaar overdreven is om ze te overladen met complimenten omdat ze deden wat ze gevraagd werd. Maar schijnbaar hebben sommige mensen die complimentjes nodig, zegt genoeg lijkt me.
Neem ook aan dat als er wedstrijden zonder publiek gespeeld gaan worden, omdat sommige clubs zich niet aan de regels kunnen houden, ze dan ook kijken naar welke clubs dat zijn en dat de clubs die zich wel normaal gedragen gewoon met publiek kunnen blijven spelen.

D
Sparta Nar
Spartaantje
1 maand geleden

Ik ben het met je eens Jaap. Schijnbaar had men zo een angst dat de fans van Zuid zich zouden misdragen, op basis van vorige ervaringen, dat ze nu een compliment krijgen voor hetgeen wat normaal is.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Sparta Nar
D
wvb87
Spartaantje
1 maand geleden

3 punte hebbe we nodig, geen complimenten.

D
Spangenaar
1 maand geleden

Ze gaan duidelijk voor het kampioenschap normaal doen daaro op zuid.

D
Spartaantje
1 maand geleden

Helemaal eens met Jaap!

D
Gert van der Beek
Spartaantje
1 maand geleden

Eens Jaap. Het is net zo absurd als dat ik soms mijn duim opsteek als ik met de fiets van rechts voorrang (heb) en krijg van een auto. Maar Marcel van Rosmalen heeft, zoals hij dat alleen kan deze complimentenwaanzin, al gefileerd in zijn Korte Corner gisterenavond in Studio Voetbal.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Gert van der Beek
D
appie ossie
Spartaantje
1 maand geleden

We hebben een voorbeeldige supporters schare met echte Rotterdammers.