Sparta tribunes in coronatijd
foto ITWM

Heel journalistiek Nederland is in de ban van het geven van complimenten aan de supporters. Zeker de supporters, die de club van de linker Maasoever steunen, worden overspoeld met de welgemeende complimenten van clubleiding, landelijke en lokale pers. Zo vond de oefenmeester van de kuipbewoners dat er afgelopen week onterecht veel kritiek was geweest op de aanhang van de arbeidersclub, des te meer omdat in andere stadions ook gezongen en gejuicht zou zijn. Maar nu ze zich aan de regels hadden gehouden was het publiek fantastisch, aldus de voormalig bondscoach die met de mooiste club van de stad degradeerde.

Ook voormalig Sparta clubarts Casper van Eijck had goede woorden over voor het gedrag van de fans op Zuid. Hij was vooral “trots”.

Ook RTV Rijnmond kan er maar geen genoeg van krijgen hoe goed het allemaal is gegaan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Diverse interviews zijn er afgegeven, en op het moment van schrijven is dit onderwerp het hoofdnieuws op de website van de regionale omroep.

Heel Nederland is dus in de ban van het goed gedrag van onze Zuiderburen. Ook landelijke kranten, Fox Sports en de publieke omroep, allemaal waren ze zeer te spreken over zoveel nette mensen in het stadion.

En dat is vreemd. Want normaal gedrag vertonen en je aan regelgeving houden is niet meer dan normaal. Normaal doen is ook des Spartaans. Met een half gevuld Kasteel gedroegen wij ons “buitengewoon” heel normaal tijdens ons wedstrijdbezoek op Het Kasteel twee weken geleden. Geen gezang, geen gedoe, geen buitensporigheid. Gewoon normaal doen. Dit allemaal om er voor te zorgen dat betaald voetbal en Sparta in het bijzonder zich door deze corona-crisis heen kan slepen. Daarvoor zijn geen complimenten aan het adres van onze supporters nodig. Niemand heeft daar ook de laatste twee weken om gevraagd. En dat zegt heel veel over onze aanhang en club. Eigenlijk zou de media daar eens over moeten schrijven. Maar of dat dan normaal zou zijn?

Jaap uit Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties