Dit is Ruud, ondanks zijn boeventronie, schuilt er een heel goed mens in hem. Hij loopt hard voor het goede doel. Zet hem op, Ruud!

Gaan met die banaan, Ruud Ammerlaan. Waar de meeste, zoniet alle, Sparta-fans aanstaande zaterdag de auto of bus pakken naar de uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC, daar gaat supporter Ruud Ammerlaan ter voet. Niet voor zichzelf. Voor anderen. Een heel goed doel. En dat verdient aandacht.

Ruud loopt hard. Van Sparta Rotterdam naar RKC Waalwijk voor stichting KiKa! De overlevingskans op kinderkanker stijgt door wetenschap: van 72% naar 81% overlevingskans. Dat is een mooie vooruitgang, maar we zijn er nog niet. ,,100% genezing van kinderkanker, dát is ons doel. Want nog steeds overleeft 1 op de 5 kinderen het niet. Door wetenschappelijk onderzoek ontdekken we steeds meer over kinderkanker en stijgt de overlevingskans van zieke kinderen. Hiervoor is elke donatie of actie meer dan welkom. Help je mee?”, aldus de promotietekst die Ruud ons mailt.

Half 9 zaterdag vertrekt Ruud. 75 kilometers hardlopen voor KiKa. Wat een held.

De uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk gaat hij hardlopend tegemoet. ,,De tocht van zo’n 75 kilometer is een behoorlijke uitdaging voor mezelf, aangezien ik nooit meer dan een marathon heb gelopen. Maar mijn grootste doel met deze actie is: zoveel mogelijk geld op halen voor stichting KiKa!” Wie hem wil aanmoedigen, en wie wil dat potdikkeme nu niet, moet om 08:30uur aanwezig zijn bij het Sparta-stadion. Dan vertrekt Ruud, samen met familieleden die hem begeleiden. De verwachting is dat Ruud rond 17:30 uur aankomt bij RKC Waalwijk.

Hij loopt in een Sparta-shirt met het Actie voor KiKa-logo erop. Die zijn gedoneerd door Sparta en Stichting De Betrokken Spartaan. 1 shirt zal later geveild worden, alsmede het shirt van RKC met het logo van Actie voor KiKa! Helpt u mee met Ruud om de genezing van kinderkanker te vergroten, doneren kan via:

https://www.actievoorkika.nl/hardlopen-van-sparta-rotterdam-naar-rkc-waalwijk-75-km

Alvast heel veel dank!

Ruud Ammerlaan

Abonneer
Abonneren op
18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties