OFC uit in Volendam

Vorige week lootte Sparta voor de 1e ronde van het KNVB-beker toernooi tegen de Oostzaanse tweede divisionist OFC. Net boven de rook van Amsterdam waren ze helemaal in hun nopjes met deze loting. Maar de KNVB zag het niet zitten, de wedstrijd lijkt verplaatst te moeten worden.

Lichtinstallatie voldoet niet

De Oostzaanse Football Club, die momenteel laatste staat in de tweede divisie, speelde sinds de oprichting van de club nog nooit zo hoog als nu. En door alle sportieve verdiensten mochten de Oostzaners dit seizoen zelfs mee doen in het KNVB-bekertoernooi. Een toernooi waar onze club hopelijk het eens een keer beter gaat doen dan in de Fraser-jaren waarin het als een tamelijk nutteloze bezigheid werd beschouwd.
De eerste horde zou dus volgens de loting dus een uitwedstrijd voor Sparta betekenen in het Oostzaanse. De wedstrijd die nog zal worden vastgesteld op 18, 19 of 20 oktober, gaat voor de inwoners van Oostzaan aan hun neus voorbij omdat de lichtinstallatie van de club als onvoldoende wordt beschouwd.

Uitwijken naar Volendam?

Bij OFC baalde ze daar flink van. “Voor ons is het geweldig dat we tegen een eredivisieploeg mogen aantreden. Het vervelende is alleen dat we niet op ons eigen complex mogen spelen. De KNVB heeft aangegeven dat de lichtinstallatie niet voldoende licht geeft. We moeten nu uitwijken naar een andere accommodatie en dat is doodzonde”, aldus de teleurgestelde OFC Teammanager Jaap De Vries.
OFC is nu op zoek naar een alternatief om hun droomwedstrijd te kunnen spelen. Naast het sportpark Kalverhoek in Wijdewormer (trainingscomplex AZ) en het terrein van AFC in Amsterdam wordt ook het stadion van FC Volendam als alternatief genoemd om de bekerwedstrijd te spelen. Dat zou voor de supporters van Sparta een extra “aangenaam” bezoekje aan de Dijk zijn dit seizoen!

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties