Sparta zit op zaterdag 13 mei vast aan een verplichte buscombi naar FC Volendam. Nooit meer biertjes op de Dijk. Betreurenswaardig. Volendam uit was altijd een van de leukste uitwedstrijden van het jaar.

Massa hysterie

Je zou haast denken, in een tijd waar de ‘voetbalsupporter’ zwaar onder druk staat en dat we ons gelukkig zouden moeten prijzen dat we überhaupt nog naar uitwedstrijden mogen, waar we het dan over hebben?
Toch is juist het verbod op deze uitwedstrijd een confrontatie met de werkelijkheid. De werkelijkheid hoe bestuurders in Nederland reageren op de massa-hysterie die ontstaat na incidenten met hooligans. Waarbij we de wandaden van deze lieden uiteraard niet mogen bagatelliseren.

Lekker makkelijk

Die massa-hysterie grijpen de bestuurders aan om terechte maatregelen te treffen, maar ook om het zich zelf ook lekker makkelijk te maken. Het verbieden van de uitsupporters van Sparta is onderdeel van een generieke maatregel die alle clubs treft. De beleidsambtenaar die de openbare orde van de gemeente Edam-Volendam in zijn portefeuille heeft zal ongetwijfeld een KPI in zijn takenpakket hebben staan waarop staat dat er geen incidenten plaats mogen vinden in deze gemeente. Daarom moet iedereen verplicht de bus in naar FC Volendam, ongeacht verleden en status van de club die op bezoek komt. Lekker makkelijk toch? KPI gehaald!

Bittere pil voor Spartanen

Voor Sparta supporters, die nagenoeg nooit een probleem in Volendam veroorzaakten is dit een bittere pil. Zijn de bestuurders in Volendam de volgende positieve bijdragen van Sparta supporters dan alweer lang vergeten:

  • De Jarenlange inkomstenbron voor hoteliers, cafe-houders en restaurants in Volendam. De daarmee gepaarde betaalde toeristenbelastingen, de BTW en andere tax die binnenkwam?
  • Opgebouwde vriendschappen met de Volendamse bevolking.
  • De steun die Sparta supporters brachten tijdens een herdenkingsbijeenkomst aan de slachtoffers van de treurige nieuwjaarsbrand. (De SV liet een bus naar Volendam rijden)
  • Het Hardloop-event voor het goede doel van Nico de Borst, die een dubbele marathon liep van Rotterdam naar Volendam.

Hoe gezellig kan het zijn?

Nog even een korte blik terug hoe gezellig FC Volendam-uit kan zijn. Een drankje, een visje, even op de boot naar Marken en feesten maar. Dat alles zonder ook maar iemand lastig te vallen!

De bestuurders van het Palingdorp hadden een andere keuze kunnen maken voor Sparta supporters, maar besloten dit niet te doen. Stank voor dank. Het zou ons niet verbazen dat veel Spartanen de trip naar Volendam toch zullen maken en via hun contacten op andere tribunes dan het uitvak plaats zullen nemen.

De officiele kaartverkoop voor Sparta supporters begint a.s. zaterdag om 11:00 uur via Spartakaartje.nl

Abonneer
Abonneren op
17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties