Echt gras op Kasteel
Foto: Instagram @kingofthecastlepodcast

Sparta heeft na Ajax en Feyenoord het beste speelveld van de eredivisie. En dat met een veel minder groot budget dan de twee topclubs.
En dan te denken dat we nog niet heel lang geleden op kunstgras voetbalden. Hulde aan een ieder die geld investeert in de grasmat en de grasmeesters die deze ‘superpitch’ onderhouden

Wekelijkse beoordeling door aanvoerders

De aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie geven wekelijks hun beoordeling van de velden door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Ze sturen een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend) voor het veld waarop zij hebben gespeeld.

Acht jaar lang stond het veld van Feyenoord bovenaan de lijst, maar dit jaar eindigen Ajax en Feyenoord op exact gelijke hoogte. De grasmatten van de Johan Cruijff Arena en De Kuip en  worden nu het best beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisie.

Met een gemiddeld cijfer van 4,59 scoren zij hoger dan Sparta Rotterdam, de nummer 3 in de eindstand met een gemiddelde van 4,35. Opvallend is dat Sparta Rotterdam in seizoen 2020-21 nog als laatste eindigde met een kunstgrasveld. Begin vorig seizoen werd Het Kasteel voorzien van een grasmat.

De eindstand:

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties