50% is de kans dat Sparta in seizoen 2021-22 weer op echt gras speelt. Dat zijn de woorden die uit de mond van Sparta-voorzitter Leo Ruijs komen voor de microfoon van RTV Rijnmond.

ITWM meldde eind november al dat de technische leiding van Sparta naarstig op zoek is naar een tussenoplossing waarbij het eerste elftal kan trainen in een professionele omgeving. Hierdoor zou Sparta eerder dan men aanvankelijk gepland had een terugkeer van echt gras op Het Kasteel kunnen bewerkstelligen. Er is immers tijd nodig om de beoogde trainings-accomodatie op Terbregge in orde te maken, en die tijd is tekort om het kunstgras er op Spangen komend seizoen er uit te doen.

Leo Ruijs meldt dat het belangrijk is dat de omgeving waar Sparta komend seizoen zou moeten trainen niet ten koste mag gaan van de sportieve prestaties van ons vlaggenschip. Met andere woorden: Henk en Henk zoeken een complex waar men afgesloten kan trainen en waarbij alle voorzieningen die je als profclub nodig hebt aanwezig zullen zijn.

Deze omgeving, die niet noodzakelijk gedeeld hoeft te worden met andere elftallen van Sparta, die hoeft niet persé in Rotterdam te liggen. De hele regio Rijnmond is optioneel. Het is dus goed mogelijk dat Sparta volgend seizoen zal trainen in Maassluis, Brielle of een andere plaats in de regio.

Supporters die denken dat Sparta het parkje waar vroeger op getraind werd terug zal verkrijgen als trainingsveld die kunnen in hun nostalgische dromen blijven zwijmelen. Dat gaat niet gebeuren volgens Ruijs, net zo goed niet dat Sparta ooit weer voet zal zetten op Nieuw Vreelust.

Al met al spannende tijden waarbij we in januari uitsluitsel zullen krijgen op welke ondergrond Sparta volgend seizoen speelt.

Leo Ruijs voor de microfoon van RTV Rijnmond’s chef Sport Ruud van Os

Abonneer
Abonneren op
103 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties