Na de zege in Waalwijk komt een directe concurrent op bezoek. De plaatselijke FC uit Emmen wil afrekenen met het uitsyndroom. FC Emmen heeft slechts drie punten gesprokkeld uit alle uitwedstrijden dit seizoen. Zij willen dit aantal graag verdubbelen om verder weg te lopen uit de onderste regionen.

Sparta staat er thuis goed voor. Slechts drie keer werd er in eigen huis verloren en Fraser lijkt aan een nieuwe basis elf te werken. De opstelling is onveranderd ten opzichte van vorige week, dus Smeets zit weer op de bank en de gebroeders Duarte starten allebei weer in de basis. De overwinning van PEC laat de Sparta-harten ietsje meer verzakken, dus een overwinning is noodzaak om meer zekerheid te bieden.

Sparta wist al snel het net te vinden. Na geklungel in de defensie van Emmen stoomde Joosten richting doelman Telgenkamp. Hij bleef uiterst koel en stiftte de bal langs de doelman. Een vliegensvlugge 1-0!

Matig

Na de voorsprong was Sparta slordig. Emmen had veelvuldig balbezit en wist ook enkele kansen te creëren. Na een slechte terugspeelbal van Mattheij kreeg Emmen een corner cadeau. De afgeslagen corner leidde tot een afstandsschot wat rakelings naast zeilde. Daaropvolgend gaf Sparta veel te veel ruimte in zijn rug. Meerdere malen werd Emmen dreigend en een keer waren zij er echt doorheen. Vriends bracht gelukkig redding met een overtuigende tackle, waardoor de bal van richting veranderde tegen de paal. Positioneel was het spel slecht. Opbouwend lukte er weinig, slechts uit een tweetal inworpen wist Sparta gevaar te stichtten.

Super Rayhi

Tegen de verhouding in schonk Rayhi ons de tweede treffer. Hij snoepte de bal af van een Emmenaar en sprintte langs een stuk of vier, vijf spelers. Vervolgens schoot hij geweldig raak met een hard laag schot in het doel. 2-0! Dit gaf Sparta vleugels en onwennig stootten wij keihard door. Joosten versierde een vrije trap, genomen door Laros Duarte, belandde hij op het hoofd van Vriends die overtuigend raak kopte: 3-0! Wat een weelde!

Een eerste helft met twee gezichten. Een toch wel magere eerste twintig minuten, maar de doelpunten liet het wedstrijdbeeld veranderen. Faye speelde vanaf het begin al een uitstekende wedstrijd, evenals Auassar en Vriends. Omdat Emmen veel tussen de linies speelde, leek Laros Duarte het niet goed te weten op het middenveld. Hij gaf veel ruimte weg en liet niet zien wat hij allemaal kon. Desondanks mogen wij niet klagen over een uiterst effectief Sparta. Dit was vorige week anders.

Kleine domper

Dick Lukkien greep in en voerde een dubbele wissel door. Hij gooide het over een andere boeg en dit leek te werken. Binnen acht minuten ontstond de aansluitingstreffer. Een man van de oude garde, Michael de Leeuw, ontving een goede voorzet van Glenn Bijl en schoot de bal achter Harush. Harush had niet zijn beste dag vandaag. Hij maakte geen catastrofale fouten, maar hij zag er regelmatig zeer onbeholpen uit. Verre uittrappen die in niemandsland belandden of communicatieve fouten maken waardoor er lichte paniek in de tent was. Nee, wij zagen een zenuwachtige en slordige doelman, maar dit was gelukkig zonder gevolgen.

Na de aansluitingstreffer bleef het opvallend rustig voor het Spartaans doelgebied. Emmen had de bal, maar Sparta zorgde voor het meeste gevaar. Aanvallend gevaar waar de eindpass ontbrak was voornamelijk het geval, naast een aardige kop kans voor Mattheij, die uit een corner net naast kopte en een schotje van Harroui. Emmen was verder inspiratieloos en Sparta bleef gemakkelijk op de been.

Eindsprint

De laatste tien minuten stond in het teken van de eindsprint die Sparta maakte. De ingevallen Smeets mocht een corner nemen en hij slingerde de bal perfect voor op de rug van Araujo. Hij wist met zijn rug zijn teamgenoot te passeren en zorgde zo voor de 4-1. Piroe viel in voor Joosten en hij heeft zowaar een bal goed geraakt. Hij ontving de bal op het middenveld van Mattheij en bereikte na lang twijfelen Rayhi. Hij gaf uitstekend voor op Harroui die hem binnen tikte. 5-1!

Als wij kritisch zijn dan waren de eerste twintig minuten niet om over naar huis te schrijven. Desondanks rechtte Sparta de rug en speelde Sparta het uitstekend uit. Sparta was zeer effectief in de eerste helft en kende enkele uitblinkers. Harroui was zeer aanwezig en zijn kracht in persoonlijke duels is een ijzersterk wapen. Auassar is, zoals bijna elk duel, een belangrijke schakel op het middenveld. Wint veel kopduels, loopt de gaten goed dicht en heeft uitstekend overzicht. Faye was links achterin niet te kloppen en legde een goede partij op de mat. Joosten is met zijn straatvoetbal technieken een constante dreiging voor de tegenpartij. Hij lijkt echt uit zijn schulp te zijn gekropen. Tot slot onze draaiende motor Rayhi. Hij knokt voor elke meter en dit beloonde hij met een geweldig doelpunt. Zijn constante wil om te winnen is een motivatie voor elke speler om zich heen. Volgende week mogen wij naar Utrecht om aansluiting te vinden in het linkerrijtje, maar laten wij eerst genieten van deze heerlijke drie punten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties