Semper valt van fiets

42
2938
Semper donderde afgelopen zaterdag van zijn fiets na een botsing met een paaltje. Niet getreurd, zijn alziend oog, nu met verrekijker, is niet kapot.

Voordat we naar de training van vandaag gaan neem ik u nog even mee naar afgelopen zaterdag. Het leek mij een goed idee om weer eens een keer bij de RVAV Sparta te gaan kijken. Perfect weertje, leuke tegenstander: v.v. Slikkerveer. Het werd 5-0 voor de RVAV. Ze hebben nog geen wedstrijd verloren. De ballen gehakt smaken ook perfect en hebben een betaalbare prijs (2.20 euro). Lydia draait de ballen en heeft een voortreffelijke hand. Nee, niet doordenken nu.

Mijn scheenbeen geschaafd, het fietsrekje verbogen

De wedstrijd was ook prima te doen. Het werd een eclatante zege. We schrijven nog steeds zaterdagmiddag. Ik spring op mijn fiets teneinde mijn weg te vervolgen. Fietsen. Fietsen. Ik kijk even naar beneden. Hé, is er nou een knoop van mijn jas gesprongen?Kabááááámmmmmm! Daar lag ik. Tegen een paaltje aangefietst. Attenooie. Mijn scheenbeen was geschaafd. Verder viel alles mee, maar ik maakte een lelijke smakker. Het rekje voor mijn fiets was verbogen. Potverdikkie. Wie zet er nou midden op het fietspad een paaltje?
Ja Semper, je moet ook uitkijken. Nooit je ogen van de weg houden. Alles goed en wel. Nadat ik mijn koplamp, het en der verspreid over het fietspad, weer bij elkaar gezocht had kon ik mijn weg vervolgen. Want ja, ik moest vanavond naar Spangen. Dat kan niet zonder licht.

Kritiek uiten naar familie Mario Engels kan niet

De wedstrijd was geweldig. Achter mij op de tribune zat familie van Mario Engels. Een van hen was aardig lazarus. Toen zei ik dat Mario de man is die nooit scoort. Hij verstond het klaarblijkelijk niet. Ik zei maar snel dat hij nooit speelt, want kritiek uiten tegen familie van is eigenlijk not done. De tweede helft ben ik maar weer naar beneden gegaan en heb ik in de gracht de wedstrijd verder bekeken.

Geweldig die inzet en het gogme van ons centrale duo

Thuis gekomen heb ik de wedstrijd opnieuw bekeken. Ik sta versteld over de inzet en het gogme waarmee ons centrale duo Yilmaz bespeelde. Dat was van grote klasse. Eerst die Tannane van NEC koekoek gespeeld en nu weer de Turkse ster, die het ook nog aan de stok kreeg met Cerdar Gozbujjuk. Ook het incident met Maurice Steijn en de kale assistent van Fortuna die maar om rode kaarten bleef vragen bij de vierde man was hilarisch. Daarover later meer.

Semper bevraagt Vito en Tobias

Vanochtend op Terbregge vroeg ik aan Vito van Crooij wat hij in de 30e minuut bij een vrije trap met zijn armgebaren bedoelde. Wat moest iemand doen? Vito: “Dat was bedoeld voor Koki Saito, maar hij begreep het niet, omdat hij de taal niet spreekt.” Ook Tobias Lauritsen bevroeg ik. Aan hem vroeg ik of hij nu andere dingen deed dan in de tijd dat hij in Noorwegen speelde. Nee, hij deed niets anders dan dat hij ooit heeft gedaan. Waarvan akte.

Steijn staat bokkie voor zijn spelers. Semper voor Steijn.

Het was dringen met de geparkeerde auto’s van de spelers. Maurice Steijn kwam als laatste en er was bijna geen plek meer. Ik duwde een doel opzij en maakte zo plaats voor onze hoofdtrainer. Uiteraard ondervroeg ik óók hem. Na afloop had hij tegen Hans Kraay junior gezegd dat hij altijd ‘bokkie staat voor zijn spelers’. Ik vond het een geweldige uitspraak en dat zei ik ook. “Ik als supporter wil nu graag ‘bokkie’ staan voor onze hoofdtrainer’. Ik voegde de daad bij het woord en stond voorover en zei spring maar. Steijn deed het niet, maar hij kon er wel om lachen.

Auassar, Pinto en Sambo waren afwezig. Geen zorgen!

‘Triple aaa game again” zei ik tegen Joshua Kitolano “I get energy from you when i see you play.” Vond ie leuk. Adil Auassar, Mica Pinto en Shurandy Sambo waren vandaag afwezig. Zij zullen ongetwijfeld wat last hebben van naweeën van afgelopen zaterdag. Niets om je zorgen om te maken. Nick Olij hoefde vandaag niet zijn keepers handschoenen aan te trekken hij trainde losjes mee met de spelers. Hij had toch weer een cruciale redding net onder de lat. Na drie kwartier mocht ook hij naar huis. Lekker chillen met zijn kinderen Noah en Joshua.

Verder nog iets Semper? Ja nog veel meer, maar niet iets wat jullie hoeven te weten. Wellicht later in de week nog een verslag. Vooralsnog zaterdagavond Vitesse uit. We houden u op op de hoogte. “Zullen…wij…laten…hóórréénnn S.P.A.R.T.A.”

Abonneer
Abonneren op
42 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties