Vandaag zijn cijfers van de KNVB naar buiten gekomen over welke boetes er de twee seizoenen na de corono-periode zijn opgelegd aan voetbalclubs.

Slechts een (voorwaardelijke) boete

Wij als Spartanen staan natuurlijk bekend als nette supporters en dat wil de club, gezien Sparta zich richt op de familie-doelgroep, dan ook graag zou houden. Op de burelen van Spartapark-Noord zal men dan ook tevreden zijn met de gepubliceerde cijfers. Slechts 1 incident heeft Sparta een voorwaardelijke boete bezorgd. Het ging hier om de uitwedstrijd tegen RKC in seizoen 2021-22 waar Sparta supporters vuurwerk afstaken. Voor dat afsteken heeft Sparta een voorwaardelijke boete van €3.750 gehad. De voorwaardelijke periode loopt op 23 oktober weer af.

Opmerkelijk

Niet alle sancties staan in de gepubliceerde cijfers. Het chocomel-incident, waarvoor Joey Kooij, de wedstrijd Sparta – FC Utrecht staakte, wordt niet vermeld in de lijst.
Opmerkelijk is verder dat Sparta geen onvoorwaardelijke boetes werden opgelegd en hierdoor blijkbaar nog netter is dan het zeer christelijke Staphorst welke net een plaats hoger noteert op de lijst der boetes. Al met al mag Sparta tevreden zijn!

Abonneer
Abonneren op
18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties