tickets Sparta

Sparta heeft afgelopen week informatie gedeeld rondom de aanschaf van kaartjes voor de thuiswedstrijden van de play-offs. De prijzen die de club vraagt zijn aantrekkelijk geprijsd.

In tegenstelling tot dat wat we gewend waren, play-offs voor degradatie/promotie, speelt Sparta dit seizoen om plaatsing voor de tweede voorronde Conference League. Daar waar Sparta de kaarten voor seizoenkaarthouders voor het degradatie/promotie-toetje nog wel eens gratis toebedeelde is het dit jaar anders. Alle supporters zullen voor de halve-finale thuiswedstrijd moeten betalen. Sparta geeft wel een flinke korting op de reguliere tarieven, die doorgaans zo’n 40% hoger liggen.

TribunePrijs ticket
Bok de Korver-tribune€ 10,00
Denis Neville-tribune€ 12,50
Kasteeltribune€ 15,00
Tonny van Ede-tribune€ 20,00
Kasteel/Ridderzaal (20V/21V)€ 25,00
Rolstoel MiVa€ 15,00

Voorrang voor Seizoenkaarthouders

Seizoenkaarthouders zullen voorrang krijgen bij de aankoop van kaarten voor hun eigen plaats/tribune. Deze terugkoop-periode zal 2 dagen duren. Daarna kunnen ook clubcard-houders kaarten kopen en zullen seizoenkaarthouders naar verwachting extra kaarten bij kunnen kopen.

Wedstrijdschema

Het wedstrijdschema van de play-offs is afhankelijk van hoe hoog Sparta op de ranglijst zal eindigen. Er is nog een hele kleine kans dat we 5e worden, maar het is veel waarschijnlijker dat Sparta 6e of 7e zal eindigen. In dat geval zal de tegenstander in de halve finale FC Utrecht zijn. Meer over het schema, maar ook over wat er zal gebeuren als Sparta de play-offs zal winnen kan je HIER lezen.

Opbrengsten naar winstpremie-pot

De opbrengsten die uit de kaartverkoop zullen voortvloeien zullen niet al te veel opleveren voor de club. Sparta ziet het leeuwendeel van deze opbrengsten weer net zo snel verdwijnen als dat ze binnenkomen. De club heeft te maken gehad met een veel forsere kostenpost van de winstpremies die het uit moest betalen. Deze kosten waren vooraf niet begroot. Het toetje zorgt er dus ook voor dat de kosten in het gareel gehouden kunnen worden. Meer dan terecht dat Sparta geld rekent voor deze extra potje(s).

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

31 REACTIES

 1. Lijkt me meer dan logisch.

  Ook wel weer typisch dit. Wel genieten van het huidige seizoen maar dan jankmuilen wanneer er een klein bedragje moet worden neergelegd voor het sportieve toetje.

  Dit zijn wedstrijden waar iedereen naar uitkijkt daar mag best voor betaald worden. Zouden we in de playoffs tegen degradatie terecht zijn gekomen, waar niemand op zit te wachten, is het logischer dat de toegang gratis had geweest voor scc houders.

  • Wil je dan ook dat de (hopelijk) Europese wedstrijden er gratis bij horen?

   Een seizoenskaart, staat luid en duidelijk in alle voorwaarden, geldt voor de 17 thuiswedstrijden van de eredivisie.

   Bekerwedstrijden, playoffs voor promotie/degradatie/Europees voetbal en Europese competities zelf zitten hier niet bij inbegrepen.

   Ajax heeft toch ook geen gratis Champions League kaartjes weg aan SCC houders?

   Hadden we in het verleden niet een alles-in-1 SCC? Die dus in alle beker en eventuele nacompetitie wedstrijden zou dekken?

   Kostte wat meer. Maar wegens geen success niet verlengd ?

 2. Mag Sparta nooit meer ergens geld voor vragen, omdat we ooit onze SCC’s hebben verlengd? Vanaf 2020 wist je waar je voor betaalde, namelijk een kaart die je mogelijk niet (altijd) kon gebruiken. Je had na het eerste jaar ook nog eens je geld terug kunnen vragen.

 3. Als je het vergelijkt met de concurrentie is het bij ons wel heel laag geprijsd. Bij een verdubbeling van de prijzen zit het ook vol. Ik hoop wel dat er voor de uitwedstrijd(en) gewerkt wordt met loyaliteitspunten. Op Utrecht uit komt echt een run.

 4. Heel sympathiek van de club. Het was natuurlijk geen enkel probleem geweest om de reguliere tarieven te regelen. De gewone tarieven zijn overigens al relatief goedkoop.

  Vanuit financieel oogpunt begrijp ik niet dat de kaarten voor niet-SCC houders ook een korting krijgen, want met gewone tarieven raak je die ook wel kwijt.

   • Exact Theo. Klagen dat alles maar gratis moet zijn en vervolgens janken dat het spelersbudget te laag is.

    Eerlijk gezegd vind ik dat Sparta juist bij de tickets commercieel wat laat liggen. De seizoenkaarten zijn vrij goedkoop, daar zou wel iets bijkunnen.

    Maar vooral bij de losse kaarten tegen Ajax en Feyenoord, die voor 25 euro de deur uit gaan. Vraag voor zo’n wedstrijd gewoon € 100 en je verkoopt het toch uit.

     • Dat is natuurlijk een drogredenatie die je nu hier post. Ik zou het niet gek vinden als Sparta voor de thuiswedstrijden tegen Ajax en Feyenoord de kaartprijs voor losse kaarten flink opschroeft.

      De losse kaarten gaan toch naar Feyenoorders en (in iets mindere mate) Ajacieden. Die extra inkomsten zou je zelfs nog kunnen gebruiken om de play-off tickets nóg goedkoper te maken, als je dat zou willen. Of je zou kaarten over de gehele linie (andere thuiswedstrijden) goedkoper kunnen maken. Of het spelersbudget omhoog. Zoveel mogelijkheden.

     • Mensen die regelmatig hier posten dat de prijzen omhoog moeten gaan volledig voorbij aan de financieele situatie van velen anderen. Ik ken aardig wat Spartanen en die vinden het nu al op het randje.

   • Dat laatste heb ik nooit gedaan. Vindt dat deze afd het naar behoren doet. Sparta is niet zo groot dat het even mega sponsors binnenhaalt. Door alle jaren heen heeft Sparta het financieel altijd moeilijk gehad. Nu schrijft de club zwarte cijfers dus groot compliment aan de mensen op deze afd.

 5. Uit verschillende podcasts en interviews begreep ik, dat er geen winstpremies meer worden gegeven. Klopt dat? Wellicht alleen een premie voor de eindrangschikking?

  Overigens vind ik het prima, dat er een schappelijke prijs betaald moet worden voor de playoff-wedstrijden. We hebben geweldige wedstrijden gezien dit seizoen. Hopelijk wordt het een heerlijk toetje!

  • Klopt, ik weet ook niet beter dan dat Sparta al jaren geen winstpremies meer uitkeert en dat er alleen met bonussen word gewerkt bij het behalen van een bepaalde doelstelling…. Met dit systeem kon er juist wel rekening mee worden gehouden in de begroting omdat deze bedragen al voor aanvang van het seizoen bekend zijn…