De kop boven dit bericht belooft nogal wat. En niet geheel ten onrechte want we hebben het hier over niemand anders dan Ben Wessels, materiaalman van de Sparta Betaald Voetbal Organisatie.

Ben Wessels (met hoed en zonnebril)met Charles van der Steene en vrienden in Lloret de Mar

Materiaalmannen en -vrouwen staan tegenwoordig veel meer in de picture dan pakweg 30 jaar geleden. Wie herinnert zich nog Joke ‘De Wasvrouw’ Triep bijvoorbeeld nog? Slechts enkele supporters zullen nog weten wie zij was. Welnu, het was de voorgangster, die de Sparta-shirts door het sopje haalde, totdat Ben Wessels dat ging doen.

Ben Wessels komt vanaf zijn 4e op het Kasteel en is een echte trouwe supporter. In zijn tienerjaren komt hij terecht op Vak-B van Het Kasteel waar hij veel Spartanen spreekt die hij nog steeds spreekt. Over alle fratsen van Ben Wessels kunnen we boeken vol schrijven, maar laten we dat maar niet doen 🙂

Ben werd onlangs geïnterviewd door Waterwegsport.nl en dit interview is nu online beschikbaar.

We noteren wat quotes van Ben:

  • Als materiaalman van het tweede elftal o.l.v. Henk van Stee: “Ik was verantwoordelijk voor de kleding en de ballen en zorgde dat alles klaarlag. Ik voelde me daar echt onderdeel van het team”
  • Net in dienst in het elftal dat promoveerde in seizoen 2003-2004: “In het jaar dat we promoveerden naar de eredivisie voetbalden we altijd op vrijdagavond. Met jongens als Danny Koevermans, Ricky van der Bergh, Davey de Fauw en Danny Schenkel was het echt feest.  Als we dan weer eens dik gewonnen hadden gingen we tot diep in de nacht de stad in om vervolgens met een taxi weer terug te keren naar het Kasteel voor de uitlooptraining.”
  • Over de media-aandacht: “Er wordt tegenwoordig veel meer verwacht en je staat als voetbalclub door de media-aandacht nog meer in de picture. Er mag niks fout gaan.”
Ben (linksvoor) in 1994 met vrienden in cafe Heuvel 15 voorafgaand aan Sparta – Willem II

Wil je het interview in zijn volledigheid lezen? Klik dan HIER

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties