De kop boven dit bericht belooft nogal wat. En niet geheel ten onrechte want we hebben het hier over niemand anders dan Ben Wessels, materiaalman van de Sparta Betaald Voetbal Organisatie.

Ben Wessels (met hoed en zonnebril)met Charles van der Steene en vrienden in Lloret de Mar

Materiaalmannen en -vrouwen staan tegenwoordig veel meer in de picture dan pakweg 30 jaar geleden. Wie herinnert zich nog Joke ‘De Wasvrouw’ Triep bijvoorbeeld nog? Slechts enkele supporters zullen nog weten wie zij was. Welnu, het was de voorgangster, die de Sparta-shirts door het sopje haalde, totdat Ben Wessels dat ging doen.

Ben Wessels komt vanaf zijn 4e op het Kasteel en is een echte trouwe supporter. In zijn tienerjaren komt hij terecht op Vak-B van Het Kasteel waar hij veel Spartanen spreekt die hij nog steeds spreekt. Over alle fratsen van Ben Wessels kunnen we boeken vol schrijven, maar laten we dat maar niet doen 🙂

Ben werd onlangs geïnterviewd door Waterwegsport.nl en dit interview is nu online beschikbaar.

We noteren wat quotes van Ben:

  • Als materiaalman van het tweede elftal o.l.v. Henk van Stee: “Ik was verantwoordelijk voor de kleding en de ballen en zorgde dat alles klaarlag. Ik voelde me daar echt onderdeel van het team”
  • Net in dienst in het elftal dat promoveerde in seizoen 2003-2004: “In het jaar dat we promoveerden naar de eredivisie voetbalden we altijd op vrijdagavond. Met jongens als Danny Koevermans, Ricky van der Bergh, Davey de Fauw en Danny Schenkel was het echt feest.  Als we dan weer eens dik gewonnen hadden gingen we tot diep in de nacht de stad in om vervolgens met een taxi weer terug te keren naar het Kasteel voor de uitlooptraining.”
  • Over de media-aandacht: “Er wordt tegenwoordig veel meer verwacht en je staat als voetbalclub door de media-aandacht nog meer in de picture. Er mag niks fout gaan.”
Ben (linksvoor) in 1994 met vrienden in cafe Heuvel 15 voorafgaand aan Sparta – Willem II

Wil je het interview in zijn volledigheid lezen? Klik dan HIER

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Rechts op de onderste foto ook nog onze oud terreinmeester Michel de Zeeuw.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

Joke Triep ken ik nog wel. Haar zoon Ron speelde jaren bij Sparta op Vreelust. Ben Wessels is onderdeel van de inboedel bij Sparta net als Charles, Lydia en Michel.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Ron zijn zoon zit nu in de O16 weet ik toevallig! Doet het erg goed, speelt ook in een jeugdelftal van Oranje.

D
Ron Essen
Spangenaar
3 maanden geleden

Leuk stukje over de beste materiaalman van Europa. Leuke foto s ook waarbij opvalt dat dhr MH beter bekend als tover op jonge leeftijd al een bierpens had. Het is de man met een gitaartje op zijn pens. Waren mooie tijden waar wij als jonge Spartanen niet geplaagd werden met grote zorgen over onze club. Op het kasteel kwamen maar een handjevol Spartanen wat wel zo gezellig was want we konden elkaar. Uitwedstrijden was onze Ben er ook altijd bij. Ben trots op Benjamin Maria Wessels met hoe hij de toko dwars door alle ellende heen draaiende weet te houden.
Ben is een super Spartaan!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Is dat echt Tover?
Rechts van hem is toch PB?

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Je zou zeggen van wel iedereen is wel gebruind zeg.

Michel Crans
Spartaantje
3 maanden geleden

heeft volgens mij ook nog de muziek voor de wedstrijd gedraaid in de tijd dat het geluid nog uit die oude ‘kamp speakers’ kwam

D
Spangenaar
3 maanden geleden

Ben Wessels; beste materiaalman van Europa.