Beeld van een training van Sparta.

Zaterdagavond om 18.45 uur is de wedstrijd tegen FC Emmen. Materiaalman Ben Wessels had vandaag drop én kauwgum meegenomen voor Nick Olij. Ja, u leest het goed. Olij traint sinds maandag weer met de groep mee Spartanen. Dus wellicht dat we hem tegen FC Emmen weer mogen bewonderen.

Hé daar hebben we Arno Verschueren. Ik: “Ga even pissen, dat brengt geluk.” Waarop Arno de daad bij het woord voegde en weldra klaterden de stralen vrijelijk de Terbregse sloot in. Zo, dat zijn weer twee goals. De bouwvakkers werken gestaag door en er is ook een nieuwe kunstgrasmat in de maak. Er wordt momenteel keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Het gonst van de bouwactiviteiten.

Semper tegen Lauritsen: ‘Volgende keer wippen die bal’

Ik vroeg Tobias Lauritsen naar de kans die hij kreeg. 1 op 1 met de doelman van RKC. Ik: ‘Next time you chip the ball.’ Zag hem denken: wat is dat voor een ouwe grijze dakduif? Die gaat mij even vertellen hoe ik de volgende keer een kans moet afmaken. Wie is hij dan? Groot gelijk Tobias dat maak alleen jij uit. Laat die ouwe maar lullen. Maar hij bleef beleefd en zei mij dat hij er een volgende keer aan zou denken.

Ik vroeg Maurice Steijn ook nog even naar de reden waarom Joshua Kitolano en Koki Saito tegen RKC op de bank zaten. Steijn: ‘Deze jongens hadden een pittige interlandweek achter de rug. Het was niet verantwoord om ze te laten spelen. Dan maak je de boel stuk. En dan zijn we verder van huis.’ Prima Maurice.

De Sparta-uit-variant versus de Sparta-thuis-variant

Kunnen we zaterdagavond dan wél dezelfde elf als tegen FC Groningen verwachten? We hebben nu immers de Sparta-uit-variant en de Sparta-thuis-variant. Die laatste variant is avontuurlijk en speels. Dus met Koki Saito en Kitolano in de startende 11. Het Sparta-publiek erachter. Een kolkend Kasteel. Mooi voetbal en hoge goalgarantie. Inclusief trio Pinto, Saito en Mijnans. Dat is toch smullen en het ging toch prima tegen FC Groningen? Het lijkt mij voor Tobias ook wel fijn als hij niet telkens een lange bal op zijn kiets moet nemen. Fijn toch als hij ook eens vanaf de zijkant in stelling wordt gebracht? Voor de uitwedstrijden gebruik je dan de RKC-variant. Iets behoudender met meer zekerheden en ja met Arno Verschueren.

Nou Spartanen dit was het voor vandaag. Ga nu even langs de buurvrouw. Ze heeft gisteren mot gehad met de buurman en vroeg of ik even langs wilde komen om haar geestelijk bij te staan. Tuurlijk buuv. Kom eraan hoor. Later meer…Spartanen.

Abonneer
Abonneren op
43 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties