seizoenkaart Sparta 21-22

Jules Deelder, de in 2019 overleden nachtburgermeester van Rotterdam, siert de voorkant van de Sparta seizoenkaart 21-22. Sparta vroeg aan de supporters om mee te denken over het ontwerp voor de nieuwe seizoenkaart voor komend seizoen en op deze vraag kwamen meer dan 100 inzendingen binnen.

De jury, onder meer bestaand uit Derk Otte (voormalig stadsdichter) en Peter van der Zwam (voorzitter supportersvereniging) koos het ontwerp van Rob Bos als beste inzender.

Rob Bos, een 55-jarige Sparta-supporter die in zijn vrije tijd zich graag bezig houdt met schilderen en tekenen laat op de officiele website van Sparta het volgende weten hoe hij tot zijn ontwerp is gekomen: “Toen ik de ontwerpwedstrijd zag gingen mijn gedachten gelijk uit naar een eerbetoon aan Jules Deelder. De afbeelding van Deelder heb ik zelf geschilderd met de Rotterdamse vlag op de achtergrond. Het leek me daarom mooi en eervol om deze afbeelding van onze nachtburgemeester te gebruiken voor de seizoenkaart van zijn en ons Sparta. Dit aangevuld met een passage uit één van zijn beroemde Sparta-gedichten.”

Door supporters de seizoenkaart te laten ontwerpen doet Sparta aan een sterk staaltje van co-creatie met de afnemers van het product. Laat dit de voorbode zijn van het ontwerpen van het shirt. Ook hier zouden de supporters bij betrokken kunnen worden. Bijvoorbeeld door uit een aantal ontwerpen te kunnen laten kiezen. Ook kan Sparta de samenwerking met haar fanbase zoeken bij het ontwerpen van het te verbouwen stadion.

Wat verder goed is om te zien is dat onze club een stukje bij stukje cult aan het omarmen is. Dit jaar verschenen er al een aantal berichten over de cultivering van Sparta op deze website. Met Rob Bos zijn ontwerp voor de SCC is er weer een stukje Sparta gecultiveerd. Want laten we eerlijk zijn: Welke club heeft zo’n aparte seizoenkaart? Dat geeft de Spartaan hoop!

Abonneer
Abonneren op
44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties