Sparta Rotterdam en Jesper ‘Data’ Gudde hebben afgesproken dat hij zijn huidige rol als hoofd scouting zal inruilen voor die van technisch manager. De contractduur blijft ongewijzigd tot medio 2027.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp licht de verandering in de structuur op de website van Sparta toe: ‘Jesper is sinds januari 2022 bij Sparta in dienst, en in de afgelopen twee jaar heeft hij het scoutingapparaat opnieuw vormgegeven en blijft hij het aansturen. De huidige ontwikkelingen in het betaalde voetbal, in combinatie met de structuur van Sparta, vragen echter om meer specialisatie en sturing, zowel richting Jong Sparta als naar het hoogste jeugdteam, de Onder 19, dat vanaf het komende seizoen weer terugkeert in onze piramide.’

De technisch manager zal ook zijn stempel drukken op de begeleiding van (gecontracteerde) spelers die doorstromen naar de bovenbouw en Jong Sparta. Dit zal in de toekomst gebeuren in samenwerking met de nieuw aan te stellen hoofdopleiding en de coördinatoren van de midden- en onderbouw.

‘Op deze manier leggen we een steviger technisch fundament waarbij we recht doen aan het belang van Jong Sparta, helemaal vanaf de allerjongste jeugd op ons nieuwe topsportcomplex,’ sluit Gerard Nijkamp af.”

Wie is Jesper Gudde

Om meer te weten te komen over de kersverse nieuwe Technische manager van Sparta kan je de video van de Sparta Podcats er nog eens op terugkijken:

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties