Spartaanse mening

We merken het wel vaker bij Henk Fraser. Hij kan slecht tegen een kritische noot en gaat dan vervolgens de strijd hierover aan. Op een forumavond in het supportershome kan hij los gaan over een geschreven column in KasteelNieuws en in de pers wil hij ook nog wel eens een weerwoord geven op de kritieken die hem niet goed vallen.

Zo ook in het interview na afloop van de “bizotte” wedstrijd tegen AZ met RTV Rijnmond

Over de wedstrijd tegen AZ, waar er een beroerde eerste helft op de mat gelegd werd, zei hij het volgende:

“Na rust moet ik aan de spelers complimenten maken. Ook als ik de voorgaande wedstrijden meeneem hoe weer allerlei mensen een oordeel hebben over de eerste drie wedstrijden…… totaal niet naar de context kijken…., daar moeten ze toch tegen vechten.”

Op wie doelt Henk Fraser eigenlijk?

Verder meldt Fraser: “Wij hoeven ons verder geen zorgen te maken wat mensen nu roepen en schrijven”

Op wie doelt Henk Fraser dan eigenlijk? Zijn het de supporters die hun mening uiten op ITWM of zijn het de media die Sparta volgen?

Daar de officiële pers het alleenrecht heeft om spelers en staf van Sparta te interviewen zou het deze pers sieren om hier eens een keer over door te vragen. Ook zou Henk Fraser, moeten weten hoe direct de supporters in Rotterdam zijn. Zo direct als hij zichzelf afficheert naar spelers toe is, doet een deel van de supporters dat ook naar hem. Vooral als de resultaten uitblijven. Context of niet, slecht voetbal is slecht voetbal ongeacht tegen wie je speelt. Door steeds meer besloten trainingen – reeds ver voor aanvang van dit seizoen steeds meer de gewoonte op Spangen – is het lastiger voor hen zich te informeren wat er exact gaande is. Mede daardoor is het lastig een goede balans in nuance te behouden. De onvrede van de supporter op de tribune (momenteel voor de buis) wordt daarbij ook nog eens anoniem geventileerd op onder andere deze website. Daar moet je als voetballer en/of trainer rekening mee houden en niet al te lastig over doen. Daarbij En een man een man noemen en een paard een paard is ook wel zo fijn. Welke mensen worden er nu eigenlijk aangesproken door Henk Fraser. Alleen Henk Fraser kan dat melden.

Jaap uit Rotterdam

.

Abonneer
Abonneren op
222 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties