We merken het wel vaker bij Henk Fraser. Hij kan slecht tegen een kritische noot en gaat dan vervolgens de strijd hierover aan. Op een forumavond in het supportershome kan hij los gaan over een geschreven column in KasteelNieuws en in de pers wil hij ook nog wel eens een weerwoord geven op de kritieken die hem niet goed vallen.

Zo ook in het interview na afloop van de “bizotte” wedstrijd tegen AZ met RTV Rijnmond

Over de wedstrijd tegen AZ, waar er een beroerde eerste helft op de mat gelegd werd, zei hij het volgende:

“Na rust moet ik aan de spelers complimenten maken. Ook als ik de voorgaande wedstrijden meeneem hoe weer allerlei mensen een oordeel hebben over de eerste drie wedstrijden…… totaal niet naar de context kijken…., daar moeten ze toch tegen vechten.”

Op wie doelt Henk Fraser eigenlijk?

Verder meldt Fraser: “Wij hoeven ons verder geen zorgen te maken wat mensen nu roepen en schrijven”

Op wie doelt Henk Fraser dan eigenlijk? Zijn het de supporters die hun mening uiten op ITWM of zijn het de media die Sparta volgen?

Daar de officiële pers het alleenrecht heeft om spelers en staf van Sparta te interviewen zou het deze pers sieren om hier eens een keer over door te vragen. Ook zou Henk Fraser, moeten weten hoe direct de supporters in Rotterdam zijn. Zo direct als hij zichzelf afficheert naar spelers toe is, doet een deel van de supporters dat ook naar hem. Vooral als de resultaten uitblijven. Context of niet, slecht voetbal is slecht voetbal ongeacht tegen wie je speelt. Door steeds meer besloten trainingen – reeds ver voor aanvang van dit seizoen steeds meer de gewoonte op Spangen – is het lastiger voor hen zich te informeren wat er exact gaande is. Mede daardoor is het lastig een goede balans in nuance te behouden. De onvrede van de supporter op de tribune (momenteel voor de buis) wordt daarbij ook nog eens anoniem geventileerd op onder andere deze website. Daar moet je als voetballer en/of trainer rekening mee houden en niet al te lastig over doen. Daarbij En een man een man noemen en een paard een paard is ook wel zo fijn. Welke mensen worden er nu eigenlijk aangesproken door Henk Fraser. Alleen Henk Fraser kan dat melden.

Jaap uit Rotterdam

.

4.3 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
234 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
3 maanden geleden

Fraser zou het eens over een andere boeg moeten gooien, met zijn systeem kom je geen stap verder!
Spelers krijgen opdrachten om zo veel mogelijk te verdedigen, waardoor zij nauwelijks meer aan voetballen toe komen. Vroeger stond Sparta voor leuk aanvallend voetbal en dat is de laatste paar jaar nauwelijks meer voorgekomen!
Elke ploeg die promoveert stijgt boven Sparta uit, ik dacht wij een stabiele middenmoot wilde worden?

D
_Stephan
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
3 maanden geleden

“Elke ploeg die promoveert stijgt boven Sparta uit”

Ik snap het niet.

Vorig seizoen promoveerden FC Twente, RKC en Sparta.
Wij eindigden boven Twente en RKC.

Dit seizoen is er niemand gepromoveerd dus kan er niemand boven ons uit steigen die vorig jaar een niveau lager speelde.

Bedoel je dat Heracles en Zwolle de laatste jaren zijn doorgegroeid tot stabiele middenmoter? Of dat Willem II zich na degradatie weer herpakt heeft? Dat klopt.

Je hebt intussen ook Roda, NAC en NEC die zijn afgegleden. Doorgroeien naar de subtop, dat wil iedere club. Of dat haalbaar is voor Sparta, ik denk eerlijk gezegd van niet. Maar als het al haalbaar is, dan is dat niet met de constructie Alex Pastoor. Of met een trainers kerkhof.

Zo bezien is het beleid van Henk en Henk het eerste beleid in 10 jaar tijd. En is Manfred Laros de eerste voorzitter onder wie we niet bibberend op financiele lijken uit de kast vrezen.

D
_Stephan
Spartaantje
3 maanden geleden

Is ITWM terecht getergd doordat Henk Fraser getergd is door ‘allerlei mensen met een oordeel’, dat heel misschien ook over supports zou kunnen gaan?

Ik vind van niet.

D
Chasse patate
Spartaantje
3 maanden geleden

Ik zou graag de prestaties van onze keepert eens in context geplaatst zien worden door onze trainert.

D
Buffalo Bill
Spartaantje
3 maanden geleden

Nu de club weer volop steunen want Henk en zijn team gaan het doen dit seizoen 😉

D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

12 uur geweest welterusten Abdou volgende week zondag kun je tegen Feyenoord laten zien waarom je spartaan bent gebleven.

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

Nu lekker genieten van het aanblijven van Appie! en we kunnen stellen dat Henk van Stee zijn rug recht gehouden heeft.
De tijd dat we onze toptalenten verkopen aan clubs buiten de top 4 om, is voorbij.
De vraagprijs aangehouden, waardoor dat kloteGroningen het nakijken heeft.

Met de komst van Wouter Burger had ik echt het idee dat het de andere kant opging.
Dat was echt niet de vervanging voor Rayhi.
En doordat Engels erbij kwam, leek dat bevestigd te worden.

Maar niets is minder waar, we kregen er dus meer bij, dan wat er weg ging.
Hulde!
En in de winterstop dat Groningen gelijk afwijzen en richten op bieders met serieuze prijzen.

D
Rockanje
Spartaantje
3 maanden geleden

ron essen. jij vat precies samen hoe we denken. laten we met ze allen na dit put niet denken dat we opeens ons weer makkelijk handhaven. we hebben deze zomer gewoon weer lopen slapen. hoop dat henk en henk gelijk krijgen aan het eind van het seizoen.