Afbeelding van S K via Pixabay

Een ding kan je de technische baas op Spangen zeker niet kwalijk nemen. Dat is zijn stoïcijnse manier van zakendoen. Nu Sparta het financieel door de Coronacrisis geraakt wordt betekent dat niet dat sterktedragers van het elftal voor een habbekrats verkocht zullen worden. Voor Rayhi en Harroui zullen belangstellenden de hoofdprijs moeten betalen!

Afgelopen week meldde FC Groningen voor Sparta talent Harroui, maar ondanks de geboden miljoenen (er worden bedragen tussen de 3 en 4 miljoen genoemd) weigerde Sparta mee te werken aan een vertrek van de Jong Oranje international. De tijd op Spangen lijkt voorbij dat provinciale clubjes de talenten van Sparta voor een habbekrats inkochten en na een jaartje spelen in de provincie weer doorverkochten voor de hoofdprijs. Sparta wil zelf die hoofdprijs vangen. En terecht.

Zo werd ook de rug recht gehouden toen het Saoedische Al-Hatin een bod uitbracht op Mohammed Rayhi. Ook daar werden ettelijke miljoenen geboden, maar van Stee hield stand: De mannen uit de zandbak moeten met meer oliedollars komen alvorens er gesproken kan worden over een vertrek.

Dat spelers teleurgesteld zijn dat kan begrepen worden. Van de Martinitoren tot aan Mekka zullen ze ongetwijfeld meer gaan verdienen. Ze hebben echter ook met hun volle verstand bij Sparta getekend. Een echte professional zal dit slikken en daar dan ook niet al te moeilijk over gaan doen en zich na zo’n teleurstelling herpakken. Verder is het natuurlijk ook het spel dat er gespeeld wordt om er zo’n hoog mogelijke transfersom uit te slepen. En in dat spel is de technische baas op Spangen uitermate handig in.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties