kroon op seizoen 22-23

Dit seizoen moet bekroond worden. Een uitoverwinning bij AZ is super, maar niet goed genoeg om de spreekwoordelijke kroon op het werk van Maurice Steijn te plaatsen. En wat als we straks de play-offs niet tot een goed einde weten te brengen. Dan hebben we helemaal niets.

We moeten het hebben over het land waar men wel verstand heeft van kronen. We zagen het afgelopen zaterdag nog. Tradities, een uren durende ceremonie met als doel de kroon op het hoofd van het staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk zetten. Zo’n kroon verdient Sparta ook voor seizoen ’22/’23.

We moeten niet pessimistisch worden, Sparta heeft nog alle kansen, maar de realiteit is dat je de play-offs niet zomaar even wint. Daarom waren de woorden, van Gerard Nijkamp, uitgesproken tijdens de podcast op het Rood-Witte mannen en vrouwendiner, nog zalvender dan het goedje waar Koning Charles mee werd ingesmeerd. We zouden deze zomer de intentie hebben om naar Engeland te gaan. We zouden tegen een club uit de Championship gaan spelen die in een oud traditioneel stadion zou spelen. Woorden, die als je ze uitspreekt, natuurlijk de nodige verwachtingen wekken.

ITWM plaatste dit mooie nieuwsbericht en vele reacties kwamen binnen. De supporters van Sparta wisten waar ze naar toe wilden. Bovenaan stond Millwall en uiteindelijk was het ook die club waar Sparta een uitnodiging van had ontvangen. Schitterend dat we naar Londen zouden kunnen afreizen en als we, hoe jammer dan ook, de play-offs zouden mislopen we als club (en speciaal voor de supporters) in de voorbereiding op volgend seizoen weer een keer op pad zouden mogen. Hoe mooi zou de zomer van ’23 kunnen zijn?

Afgelopen zaterdag liet Maurice Steijn, in het AD weten dat dit uitje in gevaar is gekomen. E.e.a. zou te kort dag zijn en moeilijk in te passen zijn door onder meer sponsorverplichtingen. Als dit daadwerkelijk de realiteit wordt, we er afgaan in de play-offs, dan dooft dit seizoen uit als een nachtkaars. Uiteraard kunnen we terug kijken op iets fantastisch, maar dan is het toch een beetje dat je een driegangen-menu besteld hebt en het dessert uitblijft. De koffie na afloop smaakt dan toch net iets bitterder dan je vooraf verwacht.

Maar goed, dit allemaal gaat niet gebeuren. Er is geen sponsor die ons als supporters dit uitje durft te ontnemen, de verwachtingen scheppende Gerard Nijkamp stelt alles in het werk om dit onheil weg te nemen en Maurice Steijn, die gaat gewoon Europees halen waarna we in derde ronde naar Kazachstan zullen afreizen om het op te nemen tegen Ordabasy Shymkent. En tussendoor wordt dat oefenpotje in Londen gewoon ingepland. Iedereen blij, want ‘helemaal niets’ dat kan toch niet na afloop van zo’n fantastisch seizoen?

Abonneer
Abonneren op
51 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties