Harroui verlaat Jong Oranje met positieve test

73
1773
Nederlands elftal leeuw op shirt

Abdou Harroui heeft het trainingskamp van Jong Oranje verlaten, als gevolg van een positieve coronatest. Direct na de uitslag van de test is de middenvelder van Sparta Rotterdam terug naar huis en, volgens de RIVM-richtlijnen, in quarantaine gegaan. Dat meldt de website Voetbalzone.

Het is de tweede keer dat Jong Oranje met het coronavirus te maken krijgt. Een maand geleden testten bondscoach Erwin van de Looi en Vitesse-verdediger Danilho positief. De selectie van Jong Oranje voor de wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland van vanmiddag bestaat nu uit twintig spelers. Bij ieder trainingskamp worden door de KNVB vergaande protocollen aangehouden om besmetting tegen te gaan en worden spelers en staf veelvuldig getest.

Zo kan er bij een positieve test direct actie ondernomen worden. Betreffende speler of staflid wordt direct geïsoleerd waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen. Het inmiddels voor het EK 2021 geplaatste Jong Oranje speelt vanmiddag om 14.30 uur in Almere tegen Jong Wit-Rusland.

Onze club zelf houdt het bij dit korte bericht.

Update 16 november: Het Algemeen Dagblad bevestigde in de karnt van vandaag dat Abdou Harroui kampt met verhoging. Derhalve kan gesteld worden dat het er daadwerkelijk op lijkt dat de sterktehouder van Sparta corona onder de leden heeft.

Abonneer
Abonneren op
73 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties