Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

Het OMT heeft i.v.m. de oplopende coronabesmettingen en de daarmee vollopende ziekenhuizen een advies aan het kabinet gedaan. Mogelijk heeft dit gevolgen voor de komende twee thuiswedstrijden van Sparta die als “evenement” te boek staan.

Op NOS.nl is het volgende te lezen:

Het OMT adviseert het kabinet “lockdown-achtige maatregelen” om de oplopende coronacijfers te bestrijden. Vanwege de ernst van de coronasituatie valt daar niet aan te ontkomen, melden bronnen rond het Outbreak Management Team tegen de NOS. Volgens de bronnen adviseert het OMT een lockdown van zo’n twee weken.
In die periode zouden evenementen moeten worden geschrapt en zouden bioscopen en theaters dicht moeten.

Omdat deze twee thuiswedstrijden precies in deze periode vallen is er dus een kans dat supporters niet welkom zullen zijn. Het kan ook zo zijn dat de hele competitie wordt stil gelegd en dat er dan andere data volgens om de wedstrijden in te halen. Daarbij de kanttekening dat alles is natuurlijk hoogst onzeker is in deze. Het is een advies en het is niet bekend wat het kabinet hiermee gaat doen. Dat zal morgen tijdens de persconferentie wellicht duidelijker worden. Voor nu is het koffiedik kijken.

Als ITWM willen we wegblijven van politieke discussie die verdeeldheid zaaien dan allerlei meningen krijgen die over de aanpak van corona gaan. Reacties die die kant op gaan verwijderen we. Wel willen we graag van jullie weten, is hoe Sparta, als we hier mee te maken krijgen, moet handelen. Aansturen op nieuwe speeldata bijvoorbeeld. En wat moet er gebeuren met de passe-partouts als het zover komt? We horen graag van jullie.

29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties