Door alle derby-perikelen waren we afgelopen weekend met iets anders bezig dan die kansloze hooligans uit Zwolle die vorig weekend tot doel hadden om ons vak na afloop van PEC Zwolle – Sparta te belagen.

Dus het nieuws is niet meer vers van de pers, maar goed genoeg om op ITWM te plaatsen.

Identificatie van 8 hooigans

PEZ Zwolle heeft 8 supporters geïdentificeerd die zich schuldig hebben gemaakt aan deze actie die nergens voor nodig was. Geen provocatie, geen gedoe…alles leek erop dat sommigen heethoofden uit Zwolle het verlies van hun club alleen maar konden uiten door dit soort gedrag te gaan vertonen.

Het onderzoek naar deze 8 gasten loopt nog en PEC Zwolle meldt daar het volgende over: “Deze personen hebben een brief ontvangen, zijn per direct uitgesloten van alle aankomende thuis- en uitwedstrijden en zullen worden voorgeleid aan een onafhankelijke gedragscommissie. Deze commissie bepaalt de strafmaat, waarbij we bovendien de schade en eventuele boetes willen verhalen op de betreffende personen.”

Excuses

Verder heeft de leiding van de club uit Overijssel excuses aangeboden aan de fans van Sparta door in overkeg te treden met de voorzitter van de supportersvereniging van Sparta. Ook aan Sparta zelf is excuses aangeboden.

Aangifte

Tegen twee van de betrokken Zwolse hooligans is door zowel Sparta als PEC Zwolle aangifte gedaan voor mishandeling van stewards en een supporter alsmede voor aangebrachte vernielingen. Al met al krijgt dit een aardig staartje voor degenen die zich niet wisten te gedragen.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties