geen publiek in Euroborg

Komende zondag zal de proef van het spelen met publiek bij eredivisie wedstrijden niet worden doorgezet. Dat betekend dat de wedstrijd FC Groningen – Sparta voor een lege Euroborg afgewerkt zal worden.

Het verzoek om het experiment door te zetten is vandaag door het demissionair kabinet afgewezen. De huidige proef loopt komend weekend wel door bij de eerstedivisieclubs.

Het is overigens nog steeds goed mogelijk dat als de proef afgelopen is er alsnog weer publiek bij betaald voetbal wedstrijden wordt toegestaan. Gisteren maakte Fieldlab namelijk bekend dat betaald voetbalwedstrijden, mits er voorafgaand aan wedstrijden getest zou worden en de beheersmaatregelen in de stadions goed nageleefd zouden worden er 50 tot 75% van de capaciteit in stadions bezet zou kunnen worden.

Vooralsnog lijkt het erop dat dus eerst de huidige testronde (1 ronde eredivisie-wedstrijden en 1 ronde eerste divisie-wedstrijden) voltooid moet worden voordat het kabinet een besluit gaat nemen.

Vette pech voor FC Groningen dat gisteren al begonnen was om de toekenning van kaarten aan de eigen supporters in goede banen te leiden. Deze inspanningen zijn voor niets geweest. Komende zondag zal het stadion in Groningen opnieuw leeg zijn. Om er een positief puntje aan te verbinden: Laten we hopen dat onze club hier vooral voordeel uit gaat halen en een driepunter uit het Groningse mee wegsleept!

Noot van de redactie:
Uiteraard mag je je mening geven waarom je het een wel of niet ziet zitten. We zullen in de discussie wel modereren als het politieke statements gaan worden of het een kant op gaat waarbij het corona-beleid ter discussie staat. Daarvoor zal je op andere websites moeten zijn. ITWM wil zich afzijdig houden van grote maatschappelijke discussies en zich vooral richten op voetbal- en in het bijzonder op Sparta gerelateerde zaken.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner