Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

De mondkapjes zijn verleden tijd. Gisteren werd bekend gemaakt, dat na de proef in de oefenwedstrijd tegen NAC, deze voorlopig weer in de EHBO trommel opgeborgen kunnen worden. Burgermeester Aboutaleb heeft hier toe besloten. Dat geldt niet alleen voor Sparta maar ook voor de andere clubs uit onze stad. Rest ons de Sparta Marsch. Zoals het er nu voor staat zal deze voorafgaande aan de wedstrijd tegen Ajax niet ten gehore worden gebracht. Zou dit besluit ook terug gedraaid kunnen worden?

Er zijn gevallen bekend van kerkkoren en kroegen waar luid gezongen werd en waar vervolgens coronabesmettingen optraden. Er is veel discussie of dit in de buitenlucht ook kan gebeuren, zeker op anderhalve meter afstand van elkaar. Sparta lijkt geen enkel risico te nemen en in een eerder stadium gaf de overheid ook aan dat zingen en juichen niet plaats zou mogen vinden. Het RIVM bevestigd het risico van zingen.

Geldt dit dan voor alle clubs? Nee, dat lijkt er ook weer niet op. Afgelopen weekend speelde NAC tegen Jong AZ. Bij opkomst van de spelers werd in het traditionele “HE HE HE HE HUP N.A.C.!” uit de stadionspeakers ten gehore gebracht. Supporters van de Parel van het Zuiden klapten en zongen gewoon mee zoals ze dat altijd doen.

Vraag rijst waarom Sparta er op blijft staan dat er geen enkele discussie gevoerd kan worden over het brengen van ons clublied bij aanvang van de wedstrijd en op basis waarvan men de keuze heeft gemaakt.

Hard zingen mag niet zegt Sparta, maar dat impliceert dat normaal zingen wel zou moeten kunnen. Hoe mooi zou het dan ook zijn dat we bij opkomst van de spelers toch de Sparta marsch, die al sinds 1909 ten gehoren wordt gebracht, normaal ingetogen mee kunnen zingen onder handgeklap van de aanwezige supporters!

Heel mooi, of moeten we elk risico, hoe klein dan ook, uit blijven sluiten.

Geef je mening in de reacties.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties