Vooropgesteld, ik heb van meet af aan veel vertrouwen in Henk & Henk gehad en dat heb ik nog steeds. Sinds zij er zijn gaat het beter met ons ‘kluppie’ en is er vooral meer rust dan voorheen.

Wat me opvalt zijn nu de negatieve reacties op de selectie. Van Stee werd eerder dit jaar geprezen voor zijn snelle handelen met Thy, Heylen, Khardouch en zelfs met komst Van Leer . Nu de resultaten tegenvallen – tegen weliswaar sterke tegenstanders – zijn het ineens slechte aankopen, Reda uitgezonderd want die hebben we niet kunnen beoordelen.

Eens, Thy valt – net als de rest van Sparta – nog niet mee en Heylen is wisselvallig: ijzersterk tegen Ajax, zwak tegen AZ. En nu blijkt hoe belangrijk Matthaeij vorig jaar is geweest, wat velen – ook ik niet – vooraf zeker niet hadden verwacht.


Inderdaad was het spel tot dusver nog niet hoopgevend, mede doordat aantal belangrijke spelers – m.n. Smeets – hun niveau van vorig jaar nog niet hebben gehaald en had er tegen zowel Ajax, Vitesse en Pec meer ingezeten, zeker door de ongelukkige rode kaarten. Ik denk dat we de Ook ik verwacht een moeilijk jaar maar dat geldt voor nog minstens zes ploegen.

Geef het team en de nieuwe spelers het voordeel van de twijfel, net als Fraser en Van Stee. Laatstgenoemde heeft zich sterk opgesteld bij Harroui en misschien wat minder bij Dervisoglu, al zullen wij nooit precies weten wat er achter de schermen heeft afgespeeld. Zoals wij ook niet weten wat de financiële mogelijkheden zijn.

En wat de achterhoede betreft zou ik Deroy Duarte wel eens als rechtsback willen zien, want daar ligt wel een van onze zwakke plekken. Hij is fel in duels en kan goed opkomen en dus ook aanvallend een bijdrage leveren.

Jan van Stigt Thans

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
58 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Brandweer1
Gladiator
3 maanden geleden

wat mij betreft geen voordeel van de twijfel want ik twijfel niet. Met de huidige spelers kunnen we goed voor de dag komen. Met de middenvelders Burger, Mijnans en Harroui zullen onze voorwaartsen goed aangespeeld worden. Blij met zoveel spitsen, de keuze is reuze Mario, Reda en Thy. Achterin zal Heylen zijn mannetje staan met Vriends of Tommy. Pinto is ook gewoon prima. Tja dan nog een rechtsback (toch maar Abeltje) en de keeper (probeer Okay eens) we gaan eindigen tussen 11 en 14.

D
Jan marchena
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Wat ziet de wereld er na 1 week anders uit. Puike prestatie Engels erbij.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

*probeer Okay eens”
“want ik twijfel niet”

lol

D
HansG
Spangenaar
3 maanden geleden

Vanavond bij Jong Oranje een goed spelende Harraoui op het ” middenveld” gezien.Tip aan Fraser stel hem daar dan ook op!

D
Jan marchena
Spartaantje
Je reactie op  HansG
3 maanden geleden

Als hij dit seizoen 7 scoort en 8 assists heeft dan eind van seizoen handhaving of hoger, dan verkoop je hem steevast voor 3 miljoen. Laat hem lekker voetballen aankomende periode bij zowel sparta als oranje, zullen wij lachen naar Groningen en haar technische hart.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  HansG
3 maanden geleden

En wie gaat er dan hangend op rechts spelen? Moet dan een speler zijn die net zoveel assists/ goals maakt als Harroui…..die hebben we m.i.niet

D
Gert van der Beek
Spartaantje
3 maanden geleden

Goed dat jij als Spartaan hier je ei durft te leggen. Zouden er meer moeten doen. Vind het alleen een beetje een windei. Op bijna al je observaties valt namelijk wat af te dingen. Zo is hier vanaf het begin sceptisch gereageerd op het aantrekken van Van Leer. En terecht. In geen enkele van de 10 wedstrijden die hij keepte, maakte hij een betrouwbare indruk. En zag er bij bijna alle tegengoals twijfelachtig, onzeker tot stuntelig uit. Het voordeel van de twijfel is allang opgesoupeerd. Dat geldt ook voor Thy die in duizend minuten 2x een doelpoging waagde en al helemaal voor Smeets die als een zak hooi al bijna 1 jaar over het veld hobbelt. Bijna geen enkele speler haalt dit seizoen zijn eerdere niveau. Zoals Auassar en Vriends. En Harroui is duidelijk niet gelukkig op zijn stek, Rahyi maakte zich verrassend snel uit de voeten en tegelijkertijd zijn jeugdinternationals weggestuurd, mindere voetballers zoals Gravenbergh gehaald, dure 30+ Hagenezen zonder restwaarde aangetrokken, de broers Duarte er onder Fraser niet sterker op geworden en maakt onze keeperstrainer keepers niet beter.
En die zogenaamde rust, is bedriegelijk. Als er onrust is bij de fans, broeit het ook op het Kasteel, zeker nu de resultaten tegenvallen. Ik vind jouw oproep wel sympathiek, maar nogal krampachtig en helaas ook nog eens onmogelijk omdat we onze helden niet naar voren mogen schreeuwen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Gert van der Beek
D
Jan marchena
Spartaantje
Je reactie op  Gert van der Beek
3 maanden geleden

Ik wil Thy voordeel van de twijfel geven. Waarom? Iedere spits die bij Sparta speelt heeft het lastig, als je niet in stelling word gebracht. Ik vind dat afgelopen jaren vaker het mankement bij Sparta op eredivisie niveau. Er is geen spelverdeler bij Sparta, die de balletjes geeft waardoor je een hele linie aan flarden kan spelen. Een Joey Veerman, slot in tijd bij zwolle, ziyech, van ginkel, propper, dat zijn spelers in her as van het veld die spitsen in positie kunnen zetten. Dat zorgt ervoor dat voorste linie dieper kan spelen. Een thy word te weinig in positie gebracht, nu moet hij blijkbaar zorgen voor aansluiting, ballen vast houden, door spelen. Zet hem in 6 a7 keer in stelling in de 16 en dan wil ik wel eens zien wat hij ervan maakt. Die pingel ging er strak in.

Met Joosten vorig jaar, ja Joosten zag je iemand met technische kwaliteiten die ook nog eens controle had. Dat zijn spelers met extra kwaliteiten. Die heb je nu niet. Mijmans laat hij het een paar wedstrijden ervaren om in de basis te staan. In het geheel loopt het stroef. Maar 2 overwinningen achter elkaar laat menig spartaan, anders voelen en denken over de selectie.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Jan marchena
Nico Pijpers
Je reactie op  Gert van der Beek
3 maanden geleden

Mooi verhaal recht uit het sparta hart.
Maar ik voel dat we het gaan redden Gert .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
Nico Pijpers
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Ik snap hier niks van geef aan Gert een bericht voor zijn schrijven
Geef iemand een duim naar beneden waarom .

D
Danny T.
Spartaantje
3 maanden geleden

In het ad een team van werkloze voetballers.
Bel hassani…interessant.

D
TvdB
Spartaantje
3 maanden geleden

Goed verhaal Jan En nu een Deelder hardgin.

D
Rob Laanen
Spangenaar
3 maanden geleden

Best lastig wat je ons vraagt Jan. Rustig vind ik het op dit moment allerminst. Rahyi heeft zijn vertrek geforceerd en Harroui heeft aangegeven weg te willen. Dat Dervisoglu liever bij Twente speelt, is op zijn zachts gezegd, verdacht. Dat er twee dure verdedigers worden gehaald bij een club die eigenlijk KKD had moeten spelen is ook onbegrijpelijk. Vooral omdat we altijd maar horen dat er geen geld is. Maar je hebt gelijk, vooraf had ik blij geweest met 2 punten uit 5 wedstrijden en we hebben er nu 1. Smeets speelt dramatisch maar die krijgt van mij zeker het voordeel van de twijfel. Mijnans lijkt een kanjer te worden en als Karchouch en Engels er onverwachts toch een paar in schieten, is er hoop. Dus voor mij geen voordeel van de twijfel, maar: hoop doet leven. En ja, we moeten achter onze ploeg blijven staan.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
SpartaSmurf
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Tuurlijk moeten we achter onze ploeg blijven staan maar zoals je aangeeft het blijft raar dat er twee dure verdedigers worden gehaald van een club die eigenlijk KKD had moeten spelen en dat je wellicht met een beetje netwerk voor die twee 1 hele goede verdediger (liefst RB) had kunnen halen.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  SpartaSmurf
3 maanden geleden

En dan vergeet ik nog te melden dat Faye ook weg wilde.

D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

Het voordeel van de twijfel? Nee, ze moeten presteren! Daar worden ze voor betaald. Het is hier geen speeltuinvereniging met vrijwilligers die je het voordeel van de twijfel geeft als ze slecht presteren. Bij Sparta moet je het als speler in de wedstrijden laten zien. Daar word je op beoordeeld.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

En zo is het!

Adje
Spangenaar
3 maanden geleden

In het AD van vandaag lees ik net dezelfde titel boven een Sparta-artikel. “Van Leer krijgt het voordeel van de twijfel”. Eerlijk gezegd snap ik helemaal niets van dit verhaal. Sparta zou momenteel geen keeperswissel kunnen toepassen, omdat er geen alternatief voorhanden is? En er zou ook geen geld zijn om b.v. het salaris van een transfervrije Warner Hahn te kunnen ophoesten. Pardon?

Je hebt nota bene met Maduka Okoye een Nigeriaans international in huis, die nu waarschijnlijk nagelbijtend op de bank zit. Volgens het AD zou dat echter onze keeper voor de toekomst zijn. Ik ben de logica even kwijt en kan het niet volgen. Dus je gooit Emanuel Emegha met zijn 17 jaar pardoes voor de leeuwen, maar een keeper van 21(!) met een imposante uitstraling laat je op de bank verpieteren vanwege een gebrek aan ervaring?

Ik heb helemaal niks tegen Van Leer, en ik begrijp best dat je niet 4x per seizoen van keeper gaat wisselen, maar er moet wel iets gebeuren. Heb ik Henk van Stee (of was het Henk Fraser?) niet horen zeggen dat ze het onderling maar moeten uitvechten wie de 1e keeper wordt? Ik zie Okoye niet op de training en kan dus moeilijk oordelen over zijn optreden en prestaties, maar ik maak mij zorgen over het woordje ‘toekomst’. Ook Okoye zal namelijk aan zijn eigen toekomst denken en die ligt voor hem uiteraard niet bij Jong Sparta. Wat als hij straks in de winterstop zijn contract laat ontbinden en teleurgesteld vertrekt? En wie weet hoe lang het nog gaat duren voordat Tim Coremans weer volledig hersteld en speelklaar is? Ik wens de Technische Staf veel wijsheid toe!

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Ik hoop dat Okoya speelt in de beker tegen Den Haag.
Dan kunnen we hopelijk zien hoe goed die is.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Dit is een klassiek voorbeeld van de spijker op z’n kop slaan, Adje. Ik vond de keuze voor Van Leer trouwens onbegrijpelijk. Bij NAC onvoorstelbaar zwak, en in Amsterdam zal zijn zelfvertrouwen er niet op vooruit zijn gegaan.
Waar begin je dan aan als technische staf, vraag ik me af.
De positie van keeper is dermate belangrijk, dat je altijd moet kiezen voor een man in vorm, of die bewezen heeft een stabiele factor te zijn.
Bovendien heeft hij ook het postuur van een Benjamin, dus afgezien van de vormcrisis ( als je daar na zo’n lange tijd nog van kan spreken ) zal hij qua postuur nooit rust kunnen brengen in een verdediging.
Er zijn altijd momenten in een wedstrijd dat een te kleine keeper een inschattingsfout niet kan corrigeren met lengte.
Ik heb de indruk dat onze technische staf niet graag toegeeft dat ze met hem een blunder hebben begaan en dat dit ten koste gaat van die Duitse jongen.
Ik zie op deze site weer de naam van Hahn voorbij komen. Ook een keeper met erg veel zwakke periodes. En wat doe je dan met die Duitser? Wordt hij dan 3e keeper op het moment dat Coremans weer hersteld is? Die zal dan inderdaad aan zijn stutten trekken. Tel uit je winst: Veel onrust en ontevredenheid binnen de selectie en dat blijft helaas niet beperkt tot de positie van keeper.
Fraser maakt naar mijn idee teveel spelers ondergeschikt aan zijn systeem, waardoor ze er geen plezier meer aan beleven, uit vorm raken en weg willen.

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Moeten we ons dan iedere wedstrijd maar ergeren aan de onzekerheid die Van Leer uitstraalt. Iedere corner, ieder afstandschot en iedere vrije trap is het afwachten en hopen dat het goed gaat.
Ik ben zeker er voor om onze Nigeriaanse international ook een paar wedstrijden de kans te geven.

Jay
Spartaantje
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Die twijfel is er dus wel, anders hoef je niet ‘het voordeel van de twijfel’ te verlenen!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Ad een reactie waar in voor de volle 100% achter sta.
Ik heb hier al eerder geschreven dat Okoye toch niet voor niets aangetrokken is.
In de oefenwedstrijden kregen zowel van Leer als Okoye speeltijd. Obv die wedstrijden zou Fraser zijn keuze gaan maken wie er aan het seizoen mocht beginnen als 1e keeper had hij aangegeven.
Ik vond zijn keuze voor van Leer al vreemd omdat ik Okoye meer vond overtuigen dan van Leer. Fraser ziet die twee echter dagelijks op de training dus ik dacht dat dat zijn keuze misschien had beïnvloed.
Maar obv de prestaties van van Leer in de eerste 4 wedstrijden is het totaal ongeloofwaardig als je hem nu laat staan.
Of is hier meer aan de hand wat wij niet weten ?

D
Sunny
Spartaantje
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Ik geef iedereen het voordeel van de twijfel. Op zich hebben wij een aardig elftal dat, en dat is niet anders, tegen degradatie zal moeten vechten. Ik vraag mij af welke 3 clubs minder zijn dan Sparta nu ik zo een aantal wedstrijden heb gezien. Om tegen degradatie te vechten zal je ook een keeper moeten hebben die punten voor je pakt. En dat is van Leer zeker niet. Over Okoye heb ik nog zo mijn twijfels nu ik hem een paar keer heb zien spelen. Toch denk ik dat hij, als hij het vertrouwen heeft van de TS, op dit moment onze eerste keeper zou moeten zijn.
Bovendien gaat deze jongen als international van Nigeria niet de rest van het seizoen in Jong keepen om dan bij de wedstrijden van het eerste de bank warm te houden.
Als je op dit moment nog geen vertrouwen in Okoye hebt als TS, haal dan een transfervrije keeper met eredivisie-ervaring. Warner Hahn is wat mij betreft de beste optie. Heeft een Sparta-verleden, spreekt Nederlands en heeft een jarenlange eredivisie-ervaring. Bezuinigen op zijn salaris om vervolgens te degraderen zou oliedom zijn.

Jeffrey Bakker
Spartaantje
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Communicatie is voor een keeper wel belangrijk. We hebben natuurlijk een volledig NL-talige verdediging die prima aangestuurd kan worden door van Leer en wat lastiger door een Duitse Nigeriaan……..kan me voorstellen dat daarom van Leer nog de voorkeur krijgt maar dat gaat nooit lang meer duren.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Jeffrey Bakker
3 maanden geleden

Links en rechts is sowieso al hetzelfde in het Duits… zurück is terug en nach vorne is naar voren hoe moeilijk kan het zijn voor een Nederlandse verdediger om een Duits sprekende doelman te begrijpen kun je je natuurlijk ook afvragen…? 😉

D
SpartaSmurf
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Mee eens Clavan dat kan geen reden zijn!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  SpartaSmurf
3 maanden geleden

Ze moeten eens stoppen met die onzin bij Sparta.
Waarom allemaal Nederlands sprekende spelers ?
Waarom allemaal oud spelers in de Technische Staf ?

Zo blijf je een soort veredelde amateurvereniging.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Dit kan toch niet waar zijn! Ik gun van Leer zeker een basisplaats zodra hij weer op zijn Roda niveau zit. We hebben er niet de ploeg voor om met deze keeper door te gaan. Weet jij of Okoye met het Nigeriaans elftal mee is dan zou ik het begrijpen.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Adje
3 maanden geleden

Triest en die Kooiman kan beter opzouten wanneer hij de trainer zou adviseren om van Leer op doel te zetten…riekt het naar vriendjespolitiek..

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

Onze club heeft de laatste jaren een chronisch gebrek aan kennis om goede keepers te contracteren, op te leiden en te begeleiden. De keuze voor Van Leer is een blunder van de gehele technische staf, inclusief de heer Kooiman.

D
Gues Who
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

We moeten het er mee doen ….
Beetje extra geluk net als toen ….

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
3 maanden geleden

Wat Kooiman toevoegt aan de door Sparta gehaalde keepers is me al jarenlang een raadsel. Geweldige gozer natuurlijk, frank Kooiman, maar ik heb geen enkele keeper beter zien worden bij Sparta en de keuzes die keer op keer op keer vallen op ervaren oude rotten terwijl er talentvolle keepers zoals eerder Verrips en nu Okoye worden genegeerd is onverklaarbaar.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Vooral het laatste vind ik echt schrikbarend. Verrips blijkt gewoon een uitstekende doelman te zijn, Craninx is nu doelman van Molde en doet het daar ook goed. Is Okoye de volgende die zich bij Sparta totaal niet gaat ontwikkelen en dan later ergens anders wel?
Het hele keepersprobleem bij Sparta hadden we potentieel al jaren niet meer hoeven hebben…

D
SpartaSmurf
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
3 maanden geleden

Coremans deed het toch ondanks Kooiman prima!!!

D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Hij maakt ze alleen maar slechter. Denk maar recent aan Harush

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Wat dat je van Craninx.
Toen hij net was gehaald stonden we op nieuw Tebregge met een paar trainingswatchers te kijken en ranselde hij de ene na de andere bal uit de bovenhoek.
We dachten dat de nieuwe Jan van Beveren was binnen gehaald.
Binnen een paar maanden had hij alweer het van Leer nivo.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Mee eens dat dachten we Ruud
We dachten gelijk ja dat is die .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Weet je het ook nog toen in de wind/regen op Tebregge.
Hij pakte de moeilijkste ballen.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja ik was er bij ik had hem een paar dagen geopcefeerd ging toen best goed ?

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Hoogtijd voor de Goeij.

D
appie ossie
Spangenaar
3 maanden geleden

Smeets gaat dit seizoen nog heel belangrijk worden, hij heeft kwaliteiten en op dit moment moet hij zich schikken dat Sparta zijn plafond is . De weegschaal in de gaten houden en hard gaan trainen en dan komt het goed .

D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

Leuk geschreven Jan (zit waarschijnlijk in de naam) het afgeven op de TD en ts hoort erbij. Ik kan mij niet herinneren welke TD perfect is ik ben tevreden met Abels als rechtsback dit is een jonge speler die nog veel moet leren dat Fortes op die plek niet uit de verf komt is misschien wel omdat hij daar niet voor vast speelt er wordt op die positie nog al eens gewisseld Fortes op het middenveld beviel mij beter

De spelers moeten het nu gaan laten zien en ik denk dat wanneer er een vaste basis elf is dat het wel degelijk gaat draaien. Handhaving is met dit team zeker mogelijk.

Ik heb vertrouwen in de spelers en geef de trainer het voordeel van de twijfel.

D
Spangenaar
3 maanden geleden

Hé wat leuk dat je in de pen klimt Jan.
Eens met het punt van proberen van spelers op andere posities.
‘Het voordeel van de twijfel gunnen’ lijkt mij normaal.
De gun factor is in ruime mate aanwezig anders zaten er geen 10.000 mensen elke 14 dagen op ons Kasteel.
Als supporter vorm ik mijn mening aan de hand van wedstrijden en hoop ik dat het team per wedstrijd aantoonbaar beter wordt en dat ‘ twijfels’ omtrent de prestaties daardoor bij mij worden weggenomen.
Beter worden in het beheersen van een speelwijze volgens vaste principe’s.
Het opbouwen, het verdedigen en aanvallen.
Wie doet wat.. waar.. en wanneer?
Niet zoals nu vaak…dat twee man wil jagen en. de andere 9 achteruit lopen.
Spelen als een team.. elkaar helpen….vuile meters willen maken…diepte scheppen vanuit het middenveld..bij balverlies meteen met z’n allen proberen de bal terug te veroveren.
Hallo….voetbal is amusement.
Zolang deze simpele basisprincipes niet op orde zijn dan blijft dat mijn twijfels voeden en heb ik het gevoel dat ik naar robots zit te kijken ipv mensen van vlees en bloed.

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

Lekker man, de spelers het voordeel van de twijfel geven en tegelijk even in de rug van Abels en Fortes prikken.
maar de strekking van het verhaal is duidelijk.
HupSparta !!!

D
Allez OM
Spangenaar
3 maanden geleden

Deroy is te proberen in een oefenwedstrijd gaat tot nu toe overal waar hij loopt blind duels aan als back moet je je heel anders opstellen

samson1888
Spangenaar
3 maanden geleden

Nick Hornby schreef het al in zijn boek Fever Pitch (over Arsenal): “the natural state of the football fan is bitter disappointment, no matter what the score.” Het azijnzeiken hoort er dus gewoon bij. Het is alleen te hopen dat het niet teveel op de spelers afstraalt.

Gister was er een interessante nieuwe Cor Potcast over zelfvertrouwen en faalangst bij voetballers, waarbij Vriends, Verhaar en De Fockert heel eerlijk waren en zich kwetsbaar durfden op te stellen. Vooral bij Verhaar was het erg herkenbaar. Hoe meer instructies hij mee krijgt, hoe veiliger hij gaat spelen, wat juist weer verlammend werkt omdat simpele dingen dan misgaan.

Ik moest veel aan de Duartes denken toen ik het luisterde, omdat ik het gevoel heb dat deze jongens zonder vertrouwen spelen. Daarom kiezen ze enkel voor eenvoudige balletjes breed, i.p.v. een risicovollere pass in de diepte of een afstandsschot. Willem Janssen, die inbelde, verwoordde het mooi door te zeggen dat je geen kansen ziet maar moeilijkheden, wanneer je zonder zelfvertrouwen speelt.

Misschien zou een nieuwe positie Deroy kunnen helpen om zijn zelfvertrouwen te herwinnen, maar een mental coach zou ook geen kwaad kunnen. Willem Janssen heeft het in ieder geval geholpen.

D
Jaapxx
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Daar ben ik het mee eens, de zeer strenge tactische discipline werkt verlammend op sommige spelers en maakt angstig. Dat zag je tegen AZ in de tweede helft. Toen maakte het niets meer uit, niets meer te verliezen en zie. Geldt ook voor Jong Sparta. Kijk naar de uitslagen, alles 0-0, 1-1, 0-1 etc. Veel geschuif, weinig durf. Een soort Nederlands elftal….

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Zelfvertrouwen of mentale weerbaarheid is ook een belangrijke kwaliteit voor voetballers. De één heeft dat van nature meer dan de ander. Een trainer kan daar een rol in spelen, door individuele spelers anders te behandelen naar gelang hun karakter. Ook dat kan niet tot in het oneindige natuurlijk.

D
SpartaJordy
Spangenaar
3 maanden geleden

Duarte is geen rechtsback , snap niet dat zoveel men hem daar wil zien spelen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
3 maanden geleden

Deroy is wel een goede voetballer.
En dat zijn Fortes en Abels niet.
En vele goede rechtsbacks zijn omgeturnde middenvelders, soms zelfs aanvallers.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Hans E
D
JohnK
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Hans Venneker uit een ver verleden.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  SpartaJordy
3 maanden geleden

Abels (CV) en Fortes (VM) zijn dat in feite ook niet. Deroy wordt als alternatief geopperd omdat voornoemden geenszins als RB voldoen…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

We hebben al een centrale verdediger in de aanval lopen toch ?

D
vakkie20
Gladiator
3 maanden geleden

Nieuwe spelers / aanwinsten krijgen van mij altijd het voordeel van de twijfel. Ze zullen niet voor niets zijn gehaald. Ik ben het met de strekking eens. Deze selectie moeten we wel over een langere periode bekijken. Geef ze even de tijd om hun draai te vinden en geef Fraser ook even de tijd om van deze deels vernieuwde selectie weer een stugge ploeg te smeden die, net als vorig seizoen, in haast elke wedstrijd kansen op een goed resultaat krijgt.

In sommige gevallen (kuch Van Leer kuch) is het wel de vraag hoe lang dat voordeel van de twijfel blijft gelden. Een mindere periode kan natuurlijk de besten overkomen. Maar vanaf het begin van de voorbereiding tot inmiddels halverwege oktober grossieren in zwakke optredens en blunders is wel heel slecht. Hij pakt al maandenlang geen enkele bal. Nee, ik ben er in zijn geval nu echt al klaar mee.

Spelers als Thy, Engels, Heylen, etc. horen simpelweg bij ons niveau. Spelers uit die leeftijdscategorie en met enkele jaren ervaring op het hoogste niveau komen simpelweg niet naar Sparta als ze week in week uit top zouden presteren. Dat deden of doen Veldwijk, Rahyi, Ache en Dervisoglu trouwens ook niet hoor. En die spelers hebben we zelf nog voor leuke bedragen kunnen verkopen.

De twee Hagenezen zijn breedteversterkingen, waarbij Meijers ruilen voor Faye helemaal nutteloos overkomt. Ik ben daar niet zo’n voorstander van, maar in het geval van Beugelsdijk nu toch wel omdat de positie centraal achterin echt onderbezet was. Afgelopen seizoen al.

Oja, Duarte rechtsback? Ik lees dat hier vaker, maar een back moet in mijn ogen eerst en vooral kunnen verdedigen. Duarte wint op het middenveld al te weinig duels, staat mede daarom niet vaak in de basis, dan moet ie wat mij betreft wegblijven uit de verdediging. Als ie ergens beter tot zn recht komt lijkt me dat kort achter de spits(en), maar de concurrentie voor die positie centraal op het middenveld is groot.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
Tony
Spartaantje
3 maanden geleden

Helemaal met je eens Jan. Ik neem er een Loopuyt op.

D
Sparta Nar
Spartaantje
3 maanden geleden

Bij sommige Spartanen is het verwachtingspatroon te hoog voor wat Sparta realistisch gezien is. H&H hebben successen gehad maar ook missers. Wat eigenlijk normaal is. Ik zie gelukkig in wat ze doen dat er negatieve trends gebroken zijn. Als voorbeeld, spelers lopen niet zo maar meer gratis de deur uit.

Ik denk dat het beste voor Sparta is de rust te behouden en H&H hun werk laten doen. Na jaren van onrust, met veel Ad Hoc beleid, heb ik meer vertrouwen in hoe het nu gaat.

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Khardouch moet zijn Kharchouch.

Het team en de nieuwe spelers moeten we zeker het voordeel van de twijfel geven.
Maar en zijn natuurlijk wel grenzen.
Vooral het blijven opstellen van de wekelijks falende van Leer zorgt voor onrust onder supporters maar volgens mij ook onder de verdedigers.
Probeer Okoye nu maar eens, die is tenslotte ook niet voor niets gehaald.
Voor van Stee is het uiteraard zeer lastig geweest.
We willen allemaal snel van het kunstgras af want dat is gewoon heel belangrijk. Iedereen kan dan wel roepen dat het kapitaal op het veld moet staan maar dan gaat er straks gewoon weer een nieuwe plastic mat in.
Bij zijn aankopen zet ik toch wel een aantal vraagtekens maar laten die spelers het gelijk van van Stee en mijn ongelijk maar aantonen.
Vind dat hij wel goed heeft gehandeld mbt de situatie rond Rayhi en Harroui. Geen kadootjes meer uitdelen dus.
Verder hoop ik dat Fraser Sparta aanvallender gaat laten spelen. De eerste wedstrijden kon hij zich nog enigszins verschuilen achter een gebrek aan aanvallers maar vanaf nu met Engels en Kharchouch erbij moet hij toch afstappen van dat dichttimmeren van de defensie.
Hoop dat hij geleerd heeft van zowel de 1e – als 2e helft tegen AZ.