Vooropgesteld, ik heb van meet af aan veel vertrouwen in Henk & Henk gehad en dat heb ik nog steeds. Sinds zij er zijn gaat het beter met ons ‘kluppie’ en is er vooral meer rust dan voorheen.

Wat me opvalt zijn nu de negatieve reacties op de selectie. Van Stee werd eerder dit jaar geprezen voor zijn snelle handelen met Thy, Heylen, Khardouch en zelfs met komst Van Leer . Nu de resultaten tegenvallen – tegen weliswaar sterke tegenstanders – zijn het ineens slechte aankopen, Reda uitgezonderd want die hebben we niet kunnen beoordelen.

Eens, Thy valt – net als de rest van Sparta – nog niet mee en Heylen is wisselvallig: ijzersterk tegen Ajax, zwak tegen AZ. En nu blijkt hoe belangrijk Matthaeij vorig jaar is geweest, wat velen – ook ik niet – vooraf zeker niet hadden verwacht.


Inderdaad was het spel tot dusver nog niet hoopgevend, mede doordat aantal belangrijke spelers – m.n. Smeets – hun niveau van vorig jaar nog niet hebben gehaald en had er tegen zowel Ajax, Vitesse en Pec meer ingezeten, zeker door de ongelukkige rode kaarten. Ik denk dat we de Ook ik verwacht een moeilijk jaar maar dat geldt voor nog minstens zes ploegen.

Geef het team en de nieuwe spelers het voordeel van de twijfel, net als Fraser en Van Stee. Laatstgenoemde heeft zich sterk opgesteld bij Harroui en misschien wat minder bij Dervisoglu, al zullen wij nooit precies weten wat er achter de schermen heeft afgespeeld. Zoals wij ook niet weten wat de financiële mogelijkheden zijn.

En wat de achterhoede betreft zou ik Deroy Duarte wel eens als rechtsback willen zien, want daar ligt wel een van onze zwakke plekken. Hij is fel in duels en kan goed opkomen en dus ook aanvallend een bijdrage leveren.

Jan van Stigt Thans

Abonneer
Abonneren op
56 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties