gras op spangen

In de eredivisie is kunstgras heel echt jaren ’10. Alleen Heracles, FC Emmen en Sparta voetballen nog op dit vermaledijde goedje van kunstvezels en korrels waarvan alleen ene Jan Smit uit Almelo als enkeling blijft volhouden dat het de toekomst heeft.

En als het aan Sparta zou liggen laat het FC Emmen en Heracles lekker voortploeteren op deze variatie van voetbalspelen en keert men weer zo snel mogelijk terug naar echt natuurgras waar menig campingeigenaar jaloers op is!

Ook eerstedivisionist Roda JC heeft gemeld een einde te zullen maken aan het surrogaat-gras dat de steppe van het Parkstad stadion beslaat. Dit soort mededelingen zorgt ervoor dat verslaggevers van lokale media dan vervolgens bij bestuurders langs gaan van clubs die nog wel een kunstgrasmat in het stadion hebben liggen. Zo ook AD verslaggever Dennis van Bergen die maar weer eens naar Henk van Stee belde.

WE zoeken naar een locatie in Rotterdam waar we komend seizoen kunnen trainen met de selectie

Vandaag in het AD lezen we dat van Stee het volgende hierover te zeggen heeft: “Aangezien we met z’n allen willen dat op Het Kasteel vanaf komend seizoen weer echt gras ligt, zoeken we naar een locatie in Rotterdam waar we komend seizoen kunnen trainen met de selectie'”.

Ook Manfred Laros, de kersverse commissaris van de Eredivisie CV, is voor echt gras. Hij wil dat Henk van Stee zoekt naar een locatie die geschikt is om te trainen. Doe moet dat wel voldoen aan alle eisen die een eredivisieclub nodig acht om te trainen.

Reden dat het roer om gaat is dus de wens om volgend seizoen op wedstrijddagen op echt gras te kunnen voetballen. Probleem is dat de verbouwing van Nieuw Terbregge pas klaar is in seizoen 2022-23. Dat laatste, beseft men in de catacomben van het Sparta hoofdgebouw, is een te lange overbrugging.

We hebben vanuit het Spartakamp al eerder berichten ontvangen dat Sparta weer terug zou gaan naar echt gras, maar telkens liep dat weer op een teleurstelling uit. Of het nu menens is, ligt aan de zoekcapaciteiten van Henk van Stee die een geschikte accommodatie moet vinden waar men dus goed en professioneel kan trainen. Uiteraard laten wij de technische baas op Spangen niet in zijn eentje spartelen. Schrijf daarom al je tips van accomodaties op waar Sparta volgend seizoen een jaar ter overbrugging kan gaan trainen. Je kan ze hieronder in de reacties doorgeven!

Bron: Algemeen Dagblad

Abonneer
Abonneren op
207 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties