Henk Fraser gaat als assistent van Louis van Gaal naar het WK. De KNVB bereikte met de trainer van onze club een akkoord over een langere samenwerking, zo meldt Voetbal International.

Fraser had eerder al aangegeven graag met Oranje naar het WK te gaan. ‘Natuurlijk wil ik naar het WK. Natuurlijk lijkt een verdere toekomst bij Oranje me fantastisch’, had de trainer van Sparta Rotterdam VI al gezegd nog voordat het WK-ticket binnen was.

Met het startbewijs voor Qatar op zak kon de KNVB met Fraser om de tafel om de samenwerking een vervolg te geven in 2022. Het contract van Fraser bij Sparta loopt nog door tot en met 30 juni 2024. Tot nu toe hebben beide partijen uitgesproken ook volgend seizoen met elkaar door te willen. Sparta had nog geen toestemming gegeven voor een langer verblijf van Fraser bij de KNVB, maar volgens VI accepteerde ook Sparta de duobaan van onze trainer. Dit laatste mag toch enigszins opmerkelijk genoemd worden, want Sparta staat er slecht voor en voetbalt matig. Dit komt deels door de matige selectie en is absoluut niet 1 op 1 direct te wijten aan dat Fraser bij Oranje zit. Maar een positief gevoel kan je er niet van krijgen. Heeft Sparta niet gewoon een trainer nodig die zich volledig focused op de club? Blijkbaar wilde Gerard Nijkamp deze confrontatie niet aan. En ook dat is niet zo gek. Nu een trainer in huis hebben die de kont tegen de krib gooit, daar wordt Sparta niet beter van. En dus hebben we het er maar mee te doen.

Sparta heeft overigens nog niet bevestigd hiermee akkoord te zijn. UPDATE: Inmiddels heeft Sparta bevestigd akkoord te zijn.

Abonneer
Abonneren op
61 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties