Henk Fraser

De fittie tussen FC Groningen en Sparta over de overgang van Laros Duarte is nog niet voorbij. FC Groningen TD Mark-Jan Fledderus is not amused met de leugens die Fraser rondom de transfer heeft gedaan.

Hierdoor is de man, die op 26 mei 2013 in samenspraak met Nico Pellatz hoogstpersoonlijke een stokje voor de promotie van Sparta stak, wederom gesprek van een soort “never ending story”.

Het is zelfs zo erg dat de Drent inmiddels bestookt wordt door woedende Sparta supporters die de AD-versie van Fraser voor waarheid aannemen.

Wat was er ook weer aan de hand? In de transferperiode van 2019-20 hengelde de TD van de Groningen naar Abdou Harroui. Volgens Sparta’s technische baas werd daarbij het hoofd van de Leidenaar op hol gejaagd door Fledderus. Uiteindelijk werd de vraagprijs voor Harroui niet opgebracht. Dat laatste is maar goed ook want inmiddels is Harroui na een seizoen extra voor Sparta gevoetbald te hebben verkocht aan  US Sassuolo voor een veelvoud van het bedrag waar FC Groningen mee kwam.

Het was dus niet zozeer het afstoten van de transfer die de relatie met Fledderus op scherp zette, maar vooral de benadering naar de speler zelf zonder dat er overeenstemming was. Gevolg: een teleurgestelde Harroui die zich weer op scherp moest zetten voor nog een seizoen Sparta. En dat laatste betekende voor hem een minder hoog salaris.

In het afgelopen transferwindow gebeurde weer een beetje hetzelfde, maar dit keer minder gedoe over de transfersom, maar wel het Groningse gepluk aan een Sparta speler, ditmaal kort voor de belangrijke wedstrijd in Deventer. Zowel van Stee als Henk Fraser stoorden zich aan de Fledderiaanse manier van zakendoen en staken dit niet onder stoelen of banken.

Fledderus neemt het nu zo hoog op dat hij aan Wouter Gudde (tegenwoordig de baas in Groningen) gevraagd heeft om Sparta te bellen. De telefoniste van Sparta kreeg dus een woedend Woutertje aan de telefoon die om een rectificatie van Sparta heeft gevraagd!

Bron: Voetbal International, Algemeen Dagblad

Abonneer
Abonneren op
61 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties