geruchtenmachine

Abdou Harroui zou op weg zijn naar de Serie A. Ene Italiaanse journalist Di Marzio meldt dat de 23-jarige middenvelder de overstap maakt Sassuolo. Diverse voetbalsites nemen het gerucht over. Ook ITWM. Maar wel duidelijk in De Geruchtenmachine, waar iedere slag om de welbekende arm altijd wordt meegenomen.

Opvallend is dat de journalist meldt dat het om huur zou gaan en dat er een koopoptie opgenomen is in de overeenkomst met Sparta. Het zou moeilijk te begrijpen zijn. Keiharde miljoenen en een doorverkooppercentage, voor minder mag Harroui onze club toch niet verlaten?

Het zijn nog maar geruchten, we moeten maar zien wat er van waar is. Maar als het om een huur met kooptie zou gaan heeft Henk van Stee wel wat heel uit te leggen. Als Harroui in Sassuolese gelederen in september zwaar geblesseerd zou raken, verliest Sparta dus 3 tot 4 miljoen euro. Er is dan nu dan (te) weinig geld voor goede aanwinsten, het is een risico voor de Spartaanse bankrekening en Sparta verliest dit seizoen de beste middenvelder zonder dat er de zekerheid van miljoenen tegenover staan.

We kunnen ons niet voorstellen dat Van Stee, die zich tot nu toe altijd een goede onderhandelaar heeft getoond, hiermee akkoord is gegaan. Misschien is het toch gewoon koop. Misschien zit de finesse hem in de details. Misschien gaat Harroui alsnog voor 194 miljoen naar Real. Afwachten maar weer Spartanen!

Abonneer
Abonneren op
320 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties