Aapje op Kasteel

Vanochtend konden de lezers van het Algemeen Dagblad alweer een interview met Henk van Stee lezen. De technisch directeur van Sparta lijkt ervan te houden om in de spotlights te staan. Vorige week nog, mocht Paul Lasee voor ITWM van Stee interviewen en nu is het Dennis van Bergen van het AD die de Sparta supporter weer verder kan informeren.

5 miljoen, 7 miljoen, bonussen?

Uiteraard worden wij als supporter graag geïnformeerd over het wel en wee van onze club en vinden we het allemaal schitterend als ons transparantie over transferinkomsten wordt gegeven. De 7 miljoen voor Okoye werd door Manfred Laros afgezwakt naar 5 miljoen bruto, maar in het kader van de transparantie vindt van Stee het wel weer zo eerlijk om dan ook te benoemen dat dit hoger uit kan vallen door allerlei bonussen. Letterlijk staat er het volgende in het interview genoteerd:

“Alleen is Manfred wel vergeten om de mogelijke bonussen te benoemen. Het bedrag kan de komende jaren nog behoorlijk oplopen. Als we toch transparant zijn, vind ik dat we dat ook duidelijk mogen aangeven.”

Verwijten

Een behoorlijke verwijt naar zijn collega. De sneer in het interview van Henk van Stee naar Manfred Laros kan niet los gezien worden dat het op dit moment niet lijkt te boteren tussen de twee belangrijkste directieleden van onze club. Ze praten langs elkaar heen, ze lijken niet dezelfde visie voor te staan en hebben allebei zo hun kanalen om naar buiten te treden en hun eigen verhaal te vertellen.

Van Stee benoemd vandaag in het interview in het AD ook een groot pijnpunt van de club. Het falen van de commerciële afdeling van Sparta die er maar niet in slaagt om een grote sponsor binnen te halen: “We zullen nu echt een keer een grote, aansprekende sponsor moeten binnenhalen. En snel meer ruimtes voor sponsoren moeten creëren. Anders blijft Sparta die club die eens in de paar jaar degradeert.”

Commercieel te weinig binnen geharkt

Uiteraard heeft van Stee een punt. Waarom lukt ons dit niet? Waarom wisten Dave van der Meer en zijn mensen de achtste plaats van vorig seizoen niet te verzilveren? Waarom werden er geen grotere sponsors binnengeharkt die bereid zijn mee te groeien in de ambities die Sparta zou moeten hebben? Wat van Stee niet in het AD-stuk vertelt is dat de doelstelling van de technische staf bij aanvang van dit seizoen lijfsbehoud in de eredivisie was. Dit helpt natuurlijk ook niet mee om een en ander commercieel aan de man te helpen. Neemt niet weg, dat Sparta in de Regiometropool Rotterdam-Den Haag, met als enige eredivisie-concurrent Feyenoord, commercieel te weinig binnen haalt als het om grotere sponsors gaat.

Met een mond communiceren

Sparta zou er verstandig aan doen om met een mond naar buiten te communiceren in plaats van over elkaar heen te vallen. Daar waar vorig seizoen Sparta het voorbeeld was van rust en stabiliteit lijken de gemoederen onder druk te staan door de positie op de ranglijst.
Laat de reguliere media, de socials en ITWM lekker babbelen hoe het beter moet, en laat Sparta er aan werken. Leuk die transparantie, maar als het leidt tot meer spanning binnen de poorten van Het Kasteel, dan is het verstandig om de neuzen weer een kant uit te krijgen. Onze voorzitter Leo Ruijs zou deze week leiderschap moeten tonen. Dit kan hij doen door de heren Laros en van Stee, die op de Apenrots van Spangen, via de media hun gelijk proberen te krijgen, deze week nog aan te spreken op hun gedrag. Sterker nog, hij zou misschien wel de man zijn die als enige interviews zou moeten afgeven in deze roerige tijden. Het eigen ego van bestuurders dient te allen tijden ondergeschikt te zijn van het clubbelang. Zo ook bij onze mooie club.

Jaap uit Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
128 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties