Onze club begint aanstaande vrijdag alweer aan de voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen. De eerste training zal op Nieuw Terbregge afgewerkt worden. Door de werkzaamheden op dit complex hebben Sparta, de gemeente Rotterdam en de aannemer in overleg besloten dat het veiligheidstechnisch niet verantwoord is deze met supporters af te werken. “Er wordt met zwaar materiaal gewerkt, waardoor de veiligheid niet gegarandeerd kan worden wanneer honderden supporters de training bijwonen, zoals gebruikelijk is bij de eerste training”, aldus Sparta. Tja, waar een wil is, is een weg. Het had ook vast ergens anders gekund. Maar goed, dit jaar dus effe niet. Volgend jaar ongetwijfeld weer wel.

Na twee coronajaren wordt op zaterdag 30 juli weer de Open Dag -die bij Sparta sinds een paar jaar de Familiedag heet- weer georganiseerd op Het Kasteel. En ook bij de keuzes over 30 juli is veiligheid een onderwerp. NAC was lange tijd de beoogde tegenstander. Maar omdat Maurice Steijn trainer is van NAC en hij niet lekker ligt bij een deel van de NAC-supporters gaat dit potje niet door. Daar kan je niet alle NAC-supporters op aankijken, maar het is natuurlijk wel super triest dat NAC en Sparta elkaar niet vriendschappelijk kunnen ontmoeten, omdat enkele gasten zich niet kunnen gedragen.

Een week voor de competitie begint zal Sparta het op de Familiedag in eigen huis opnemen tegen FC Emmen. De wedstrijd is gratis toegankelijk voor iedereen en begint om 13.00 uur. De poorten van Het Kasteel openen om 12.00 uur. Er zijn natuurlijk weer de nodige activiteiten en na afloop van de wedstrijd zal er een handtekeningensessie zijn. Het volledige programma van de Familiedag wordt door Sparta later nog bekend gemaakt.

De bevestigde oefenwedstrijden van Sparta:

2 juli​17.00 uur​Gouds Sterrenteam – Sparta Rotterdam
6 juli​19.00 uur​Steeds Hooger – Sparta Rotterdam
12 juli​19.00 uur​Quick’20 – Sparta Rotterdam
23 juli​besloten​Beerschot V.A. – Sparta Rotterdam
26 juli​20.00 uur​V.O.C. – Sparta Rotterdam
30 juli13.00 uurSparta Rotterdam – FC Emmen
Abonneer
Abonneren op
75 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties