Spartanen, er wordt geleefd op een roze wolk. Na de bizarre wedstrijd afgelopen zondag tegen Utrecht, wacht nu Twente in de finale van de play offs. Nee, niet die gevreesde play offs tegen degradatie, maar voor Europees voetbal! De droom is nog levend en het wonder van Spangen is nog steeds mogelijk. 

Dat gaat Sparta doen met dezelfde elf als afgelopen zondag tegen FC Utrecht. Dit betekent dat Lauritsen en Eerdhuijzen fit genoeg zijn en Pinto opnieuw niet fit genoeg is om te spelen. Meijers neemt zijn positie opnieuw over. Bij FC Twente spelen ook de gebruikelijke elf. Zoon Steijn begint daarom op de bank. 

Een eerste helft vol speldenprikjes

Op een sfeervol Kasteel werd Sparta vanaf 19:00 hard toegejuicht door iedereen in het stadion. De liederen werden al vroeg ingezet om Spart richting het Europees voetbal te duwen. De Bok de Korver-tribune is dit seizoen ook fenomenaal en dat lieten zij opnieuw zien. Sparta kreeg aan alle kanten steun. Met bier. Iets wat ontbrak in het uitvak voor de slechts 400 halve Duitsers. 

Dan de wedstrijd. In het eerste halfuur had niet één ploeg echt de regie in handen. Sparta hanteerde veel de lange bal en was voornamelijk dreigend door het winnen van de tweede bal. Twente probeerde door de defensie van Sparta te combineren, maar dit mocht ook niet baten. Twente was licht de gevaarlijkste ploeg, met de grootste kans voor Cerny. Na slordig balverlies van Meijers, kon Cerny vanaf de rechterkant op Olij stormen. Hij schoot echter op de buitenkant van de paal en Sparta kon opgelucht ademhalen. Naast een schuiver van Vlap en een misser van Sadilek had Sparta niets te duchten. Zelf kwam Sparta amper aan kansen. Enkele afstandsschoten van Saito waren ongevaarlijk voor Unnerstal en daarom was de ruststand van 0-0 terecht. 

Snelle penalty

Sparta mocht de tweede helft richting de Denis Neville tribune spelen en dit bracht snel een opleving. Na 35 seconden ging de bal namelijk op de stip. Saito kon na een lange bal de zestien indribbelen. Cerny probeerde mee te verdedigen, maar haakte Koki Saito. De tribunes schreeuwden om een strafschop, iets wat ook Jeroen Manschot vond. Hij wees resoluut naar de stip. Unnerstal dook naar links, Van Crooij schoot door het midden, 1-0!

Het vervolg was duidelijk. Sparta moest volle bak tegenhouden. Twente probeerde de 1-1 te forceren, maar tot slechts enkele afstandsschoten kwam het niet. Sambo maakte wel zijn eigen fout goed in de tweede helft. Door een slechte aanname leek Misidjan alleen op Olij af te kunnen gaan, maar Sambo greep perfect in en heroverde de bal. De grootste kans in de tweede helft was zelfs aan Spartaanse zijde. Een corner van Van Crooij belandde bij de eerste paal op het hoofd van Verschueren. Hij schampte de bal, maar kopte net voorlangs. Hierdoor liet hij de Spartanen nog in volle spanning achter. 

Domper in de slotminuten

De tribunes vierde feest. Er leek weinig aan de hand, maar het gevaar lag op de loer. Vlak na de invalbeurt van Auassar, die zijn laatste thuiswedstrijd speelt op Het Kasteel, ging het hopeloos mis. Twente pompte de bal in de zestien, Olij wilde de bal wegstompen, maar hij kwam niet bij de bal. Hierdoor kon Zerrouki de bal in het lege doel koppen in de 93e minuut. Het uitvak vierde feest en de overige tribunes baalden. 

Het blijft zuur, zo vlak voor tijd, maar hoe knap is het dat wij zover komen. Ongekende luxe en ongekende trots voor de ploeg. Zondag is de echte finale en worden de prijzen verdeeld. Met 910 man in het uitvak nog één keer voor Europees schreeuwen. Het is absoluut nog niet gespeeld en dat moet zondag blijken. Part two coming soon…

Abonneer
Abonneren op
271 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties