Opnieuw heeft Sparta geen wedstrijd in deze oefencampagne kunnen winnen. Op Het Kasteel waar geen publiek aanwezig was werd het 1-1 tegen ADO. Beiden doelpunten vielen in de tweede helft. ADO kwam met 0-1 voor door een strafschop (na een handsbal door Vriends) . Sparta trok de stand 5 minuten voor het einde van de wedstrijd gelijk door een doelpunt van Fortes.

Sparta was over de gehele wedstrijd iets beter dan ADO maar bij lange na niet creatief genoeg om ADO de wil op te leggen. Iets was we al eerder in deze voorbereiding hebben gezien. Er waren over de hele wedstrijden iets meer kansen dan in voorgaande oefenduels, maar tegen een tegenstander als ADO moet het allemaal scherper en moet er zeker meer snelheid in de wedstrijd zijn.

Duarte, Smeets en Rayhi stuitte daarbij bovendien op de prima keepende Koopmans van ADO.

De grootste kans was aan het einde van de wedstrijd, waar Sparta eigenlijk de wedstrijd naar zich toe had moeten trekken. Kort na de gelijkmaker kreeg de ploeg van Fraser op de valreep een enorme kans. De jeugdige Emegha vergat de bal even af te geven en ging voor eigen succes. Helaas werd dat geen succes en verprutste hij deze kans. Het is hem vergeven, hij is nog jong en moet veel (af)leren.

Wat wel goed stond was de verdediging van onze helden. Tommy Beugelsdijk speelde op een klein foutje na een perfecte wedstrijd. Geen enkele keer kwam Sparta echt in gevaar onder diens leidende kwaliteiten in de achterhoede. Bij ADO zullen ze zich nog wel een keer omdraaien in de veronderstelling hem toch iets te makkelijk weg hebben te laten gaan.

Al met al erg zonde dat Sparta maar niet weet te winnen in de voorbereiding. A.s. maandag krijgt onze club een nieuwe kans. Dan komt het uit tegen de Europese topclub Bosussia Dortmund op het trainingscomplex van die club. Ook hier zijn Sparta supporters niet welkom. 3.000 van hen moeten wachten totdat de Gladiatoren uit West volgende week zondag tegen Ajax uitkomen.

Opstelling Sparta: Sparta: Van Leer; Fortes (90. Fonseca), Beugelsdijk, Heylen (58. Vriends), Pinto (58. Faye); Auassar (78. Emegha), D. Duarte, L. Duarte (82. Martis), Smeets (58. Abels); Thy (58. Gravenberch), Rayhi (78. Mijmans).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties