Spartaanse krijger in oudheid op rots

Het begint een beetje een trieste bedoeling te worden zo. Alles en iedereen geeft aan dat Sparta kansloos is in Amsterdam. Afgelopen week in de podcast van RTV Rijnmond werd er al op gewezen dat de wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag zal worden weggegeven aan Ajax en dat de competitie na deze wedstrijd pas weer mogelijkheden zal bieden voor onze club. En vandaag staat er in een stukje in het Algemeen Dagblad waar Peter van der Zwan (voorzitter van de supportersvereniging) wordt geïnterviewd. Ook hij geeft aan dat het zondagavond een lastig verhaal zal worden, maar hoopt dan nog wel op een gestolen punt, zoals die dat ooit ook beleefde in 2009 toen Sparta 0-0 speelde in de Arena.

Waar is onze trots en passie? Waar zijn de krijgers waarover Adil Auassar sprak? In de komende interviews waar spelers en staf zich mogen uitspreken over deze wedstrijd willen we heel iets anders horen. Dat we respect hebben dat Ajax een goede ploeg heeft, dat mag best. Maar we willen ook horen dat we voor de drie punten gaan.

De wijze waarop we nu weggezet worden is niet Spartaans. Spartanen horen altijd te gaan voor drie punten, ook al zijn we niet in goede doen. En zeker in dat gat wat naar de naam Amsterdam luistert. Aanpakken en oprollen dus, als een stel krijgers, waar we trots op kunnen zijn!

Abonneer
Abonneren op
92 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties