Django Warmerdam

Sparta gaat Django Warmerdam halen. Hij gaat in de plaats komen voor Mica Pinto. De linksback heeft sinds eind 2022 niet meer gespeeld vanwege een knieblessure. Voor zijn blessure was hij lange tijd een vaste waarde voor FC Utrecht.

Warmerdam is 28 jaar oud en speelde voordat hij in de Domstad terecht kwam speelde hij voor Ajax waar hij zijn jeugdopleiding voltooide en voor Jong Ajax uitkwam. Saillant detail: Warmerdam speelde op 11 april 2016 tijdens de kampioenswedstrijd van Sparta. Hij stond in een elftal samen met Frankie de Jong, Onana, Fisher, Donnie van Beek en Sinkgraven. Hij heeft dus al een ervaring hoe ultiem de beleving op Het Kasteel kan zijn.

Ajax verhuurde de Voorhoutenaar aan PEC Zwolle, waarvoor hij 26 wedstrijden speelde. Daar is direct de link met Gerard Nijkamp gelegd. Het was Nijkamp die de jonge back naar Zwolle haalde. Na Zwolle werd de stap naar FC Groningen gezet waarvoor hij 3 seizoenen en 75 eredivisiewedstrijden speelde.

Vervolgens werd er weer een stap omhoog gemaakt en lonkte de centjes van ondernemer van Seumeren. Voor FC Utrecht speelde hij eveneens 3 seizoen waarbij hij afgelopen seizoen zwaar geblesseerd raakte in het KNVB Beker-duel tegen Sportlust’46.

Inmiddels is hij hersteld en zal Sparta hem wil inlijven als het medisch verantwoord is. Niet gek met een speler die een zware blessure heeft opgelopen en herstellende is. Het is zeer aannemelijk dat een medische keuring wordt afgewacht en dat pas met een groen licht deze speler gepresenteerd zal worden.

Bron: RTV Rijnmond

Abonneer
Abonneren op
159 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties