Willem II moet. Sparta wil. Dat zijn de woorden van Fraser. Het klopt ergens, want Willem II zit al diep in de problemen. Maar wil Sparta problemen voorkomen, dan moet onze club tegen Willem II eigenlijk wel weer eens een driepunter pakken. Voor beide ploegen staat de druk er dan ook op.

Leidinginfo

Sparta – Willem II, zondag 28 februari 2021, aanvang 12:15 uur. Kevin Blom heeft de leiding over de belangrijke wedstrijd. Hij zal geassisteerd worden door Christian Dobre en Freek Vandeursen. Vierde official is het heerschap Sander van der Eijk. Martin Pérez is de VAR en -wie kent hem niet!?- Joey Waleveld heeft de eer AVAR te spelen.

Willem II in degradatienood

Willem II is geen schim van de ploeg die vorig seizoen zo´n indruk maakte. De Kruikenzeikers wisten de afgelopen veertien wedstrijden slechts één keer te winnen. In totaal werden er dit seizoen pas drie overwinningen geboekt. Afgelopen week werd er zelfs met 0-6 verloren van FC Utrecht. De trainerswissel (Petrovic kwam, Koster moest het veld ruimen) heeft Willem II nog niets gebracht. Ondertussen won Emmen twee keer op rij en pakte ADO dit weekend opnieuw een punt. De kans dat Willem II rechtstreeks degradeert lijkt steeds groter te worden. Een uitwedstrijd tegen Sparta is voor de Tilbo’s een strohalm om te pakken. Sparta weet al een tijdje geen indruk meer te maken, heeft het vaak lastig thuis op Het Kasteel, won dit kalenderjaar pas één keer en verloor vier van de laatste zes wedstrijden. Op papier liggen er dus kansen voor de Tilburgers en als Willem II dit soort potjes ook gaat verliezen, dan gaat het er wel erg somber uit zien voor de ploeg uit Tilburg.

Sparta smacht naar een overwinning

Als je aan het einde van het seizoen meer punten hebt, dan dat je wedstrijden hebt gespeeld, speel je je volledig op eigen kracht veilig. Dat is een voetbalwet die historisch bezien altijd op gaat. Met 23 punten uit 22 wedstrijden ligt Sparta dus nog net op koers. Een thuiswedstrijd tegen de nummer 17 kan dan wel net zo’n schakelduel zijn. Als Sparta wint groeit het gat naar plek 15 naar 11 punten. Uitstekend! Maar verliest Sparta dit weekend, dan is het gat met Willem II opeens geslonken naar 6 punten. En dan komt er wel heel veel druk te liggen op de serie: Emmen-uit, VVV-uit, RKC-thuis, Heracles-uit en PEC-thuis. Om maart ontspannen in te gaan moet Willem II eigenlijk gewoon verslagen worden.

Historie

35 keer eerder stonden Sparta en Willem II op Het Kasteel tegenover elkaar. 23 keer won Sparta. 6 keer eindigde het duel in een gelijkspel. 6 week won Willem II. In december 2020 stonden Sparta en Willem II ook tegenover elkaar, toen wist Sparta voor het eerst sinds mensenheugenis de drie punten mee te nemen uit Tilburg.

Video’tje

Sparta

Onze club mist alleen Coremans. Auassar keert terug in de basis. De vraag is of Fraser kiest voor 4-4-2, Vriends en Mijnans en zo een beetje terugkeert naar de opstelling waarin onze club het meest succesvol was. De tegen Ajax twee keer scorende Gravenberch valt moeilijk te negeren en mag hopen een plek in de basis.  

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Mijnans, Harroui, Auassar, D. Duarte, Thy, Gravenberch

Willem II

Freek Heerkens en Jordens Peters moeten Sparta  – Willem II aan zich voorbij laten gaan. Willem II mist hierdoor twee routiers. De één is geblesseerd, de ander geschorst. Willem II-trainer Željko Petrović wil graag met een vaste kern gaan spelen, vastigheden inbrengen in het elftal, maar zal in ieder geval twee wissels moeten doorvoeren.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Muric, Van Beek, Köhn, Owusu, Holmen, Puyalto, Spieringhs, Nunnely, Wriedt, Pavlidis, Köhlert

Abonneer
Abonneren op
551 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties