affiche Sparta - FC Twente

Voorbeschouwing Sparta – Twente (november 2021)

Deze week werd duidelijk dat de competitiewedstrijden niet uitgesteld gaan worden. Dit betekent dat er vanavond om 18.45 uur gewoon afgetrapt gaat worden op Het Kasteel. Ditmaal staat de wedstrijd Sparta – Twente op het programma. Helaas zijn supporters deze wedstrijd (en minimaal volgende thuiswedstrijd) niet welkom en nemen we vanavond massaal thuis op de bank plaats, zetten de televisie wat harder en hopen dat we mogen genieten van een heerlijke pot voetbal. Een extra domper is dat zowel de wedstrijd tegen FC Twente als de wedstrijd tegen Ajax gespeeld zouden worden op een uitverkocht Kasteel.

Even het geheugen opfrissen na de interlandperiode. Sparta staat op dit moment nog op een 16e plek op de ranglijst. Daarbij moet gezegd worden dat zowel Groningen, RKC als Heracles maar op één punt verschil boven ons staan. Om de aansluiting te behouden is vanavond maar één uitslag voldoende: winst! Laatst gespeelde wedstrijd uit tegen Willem II werd met 3-0 gewonnen. Een overtuigende uitslag tegen de club uit Tilburg.

Wedstrijdinfo
Zoals gezegd wordt er om 18.45 uur afgetrapt op een leeg Kasteel. Scheidsrechter van dienst is Edwin van de Graaf. Hij fluit zijn derde eredivisiewedstrijd van dit seizoen. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Charles Schaap en Mark Janssen. Vierde official is Nick Smit.

Vanuit Zeist werpt Serdar Gözübüyuk zijn blik op de wedstrijd als VAR. De 25-jarige Bas Persoon kijkt over zijn schouder mee als AVAR.

Historie
Kijkend naar de historie van de afgelopen tien confrontaties tussen Sparta en Twente, zowel uit als thuis, is er geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Beide ploegen wisten 4 keer van elkaar te winnen en twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd doelpuntloos op Het Kasteel.

FC Twente

In Enschede is de ploeg op dreef. Twente staat op dit moment op een zesde plek op de ranglijst, maar deelt deze positie wel nog met drie andere ploegen.

De ploeg wist al een aantal belangrijke punten binnen te halen tegen de grotere tegenstanders. Zo was er een gelijkspel tegen Ajax (1-1) en waren er overwinningen tegen Vitesse, Utrecht en AZ.

Vermoedelijke opstelling
Bij Twente keert Cerny weer terug bij de selectie. Ron Jans geeft aan dat hij niet zal starten, maar hoogstwaarschijnlijk 20-30 minuten speeltijd zal krijgen. Ook geeft Jans aan dat de basis elf op één plek gewijzigd zal worden. Hij wil niet prijsgeven wat deze verandering is, maar vermoedelijk speelt Misidjan in plaats van Limnios.

Unnerstal – Troupee – Propper – Brama – Van Wolfswinkel – Vlap – Misidjan – Zerouki – Sadilek – Hilgers – Rots.

Sparta Rotterdam

Sportief gezien zijn de uitslagen nog steeds niet wat Sparta had gehoopt bij de start van de competitie. Na meerdere malen in de laatste minuten de punten uit handen zien verdwijnen, was daar voor de interlandperiode dan eindelijk de tweede overwinning van Sparta dit seizoen. De blijdschap en opluchting was bij de staff, spelers en supporters op het gezicht af te lezen en dit geeft de burger weer moed richting deze wedstrijd.

Twee dagen na de winst op Willem II kregen we het nieuws te horen dat Okoye ons na dit seizoen zal verlaten. Financieel gezien een mooie opsteker, maar sportief gezien een enorm gemis voor onze club. Laten we hopen dat we snel weer mogen genieten van deze geweldige keeper.

Vermoedelijke opstelling
Bij Sparta zijn er geen blessures of schorsingen. Fraser kan dus over de volledige selectie beschikken. Naar verwachting zal Sparta starten met dezelfde 11 spelers die we ook terugzagen bij de aftrap in Tilburg.

Okoye – Abels – Vriends – Beugelsdijk – Pinto – Auassar – Masouras – Mijnans – Thy – Smeets – Emegha.


Abonneer
Abonneren op
244 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties