logo KNVB beker

Drie dagen later en het is weer zover. De wedstrijd tegen PSV staat op het programma. Dit keer niet voor de competitie, maar voor de TOTO KNVB Beker. Op Het Kasteel komt PSV dit keer op bezoek om revanche te nemen na het knappe gelijkspel van Sparta in Eindhoven. Niet lang geleden plaatste de redactie nog een uitgebreide voorbeschouwing op PSV – Sparta, dus hier nog meer voer. 

Leiding en info

De bekerkraker staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die erg goed moet fluiten mocht hij Sander van der Eijk overtreffen afgelopen zaterdag. Gözübüyük wordt ondersteund door de vlagexperts Van Zuilen en Balder. De man met het boord luistert naar de naam Van der Laan. De aftrap is om 21:00 en de wedstrijd is volledig uitverkocht! En dat op een dinsdagavond. Laat het spoken net als enkele jaren geleden. 

Historie

Als er in de historie wordt gedoken, is de meest recente bekerconfrontatie met PSV een schitterende. Op 25 oktober 2016 lootte de kersverse eredivisionist Sparta het grote PSV. Sparta won op een prachtige avond met 3-1. Dat seizoen wist Sparta ook ver te komen in de TOTO KNVB Beker. De Kasteelheren strandden in de halve finale, waar thuis tegen Vitesse werd verloren. Uiteraard denken meer Spartanen aan de verloren KNVB Beker finale tegen PSV in 1996 van Dick Advocaat. Sparta bereikte de finale na zeges op Katwijk, FC Den Bosch, AZ, Cambuur en Feyenoord! Dit is overigens de laatste keer dat Sparta aan de KNVB Beker mocht ruiken. De laatste bekerwinst is alweer 57 jaar geleden. Steijn lijkt het bekertoernooi wel serieus te nemen. Maurice gaf aan dat hij de voorkeur heeft om vandaag door te bekeren, dan afgelopen zaterdag winnen. Zaterdag won Sparta niet, dus nu is het tijd om die boeren te pakken! 

In de beker speelde Sparta vier keer tegen PSV, hierin wist Sparta één keer te winnen. De overige drie gingen verloren. In het seizoen 1993/1994 was PSV na strafschoppen te sterk op Het Kasteel, terwijl Sparta na de degradatie in 2010 direct PSV in Eindhoven lootte in de beker. Die verloor Sparta kansloos met 3-0. 

Vermoedelijke opstelling Sparta

Steijn zal het bekertoernooi serieus nemen. Hij zal dan ook weinig spelers sparen voor deze wedstrijd. Sambo maakte zaterdag een gretige indruk, dus die zal weer starten in de basis, evenals de voor Excelsior geschorste Verschueren. Auassar heeft natuurlijk al een behoorlijke leeftijd en Eerdhuijzen is dit seizoen ook prima gestart, dus zal Auassar rust krijgen. 

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto, Van Mullem, Kitolano, Mijnans, Verschueren, Van Crooij, Lauritsen. 

Vermoedelijke opstelling PSV

In een persconferentie heeft PSV-trainer Ruud van Nistelrooij één positie verklapt. Joël Drommel zal de bekerkeeper worden van PSV. Tijdens diezelfde persconferentie besloot Ruud om onze trainert wat veren in z’n reet te steken. Dit geslijm hebben wij natuurlijk niks aan. Opvreten die lampies! Verder heeft de ploeg uit de lichtstad wat recht te zetten na afgelopen zaterdag, dus lijkt het er niet op dat hij spelers zal gaan sparen. 

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel, Teze, Ramalho, Obispo, Max, Veerman, Sangaré, Simons, Madueke, El Ghazi, De Jong.

Abonneer
Abonneren op
87 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties