Sparta– Feyenoord, zondag 10 januari 2021, aanvang 12:15 uur. De wedstrijd is onder meer te volgen via Fox en Radio Rijnmond. Voor wie in 2020 onder een Drentse zwerfkei heeft gelegen: toeschouwers zijn niet toegestaan. Iets met een virus.

De derby wordt gefloten door Dennis Higler. Rogier Honig en Rens Bluemink zwaaien met hun vlaggen. Vierde official is het heerschap Alex Bos. Het varretje wordt gespeeld door Christiaan Bax. Niemand minder dan Hessel Steegstra is de assistent-Var. Gefeliciteerd Hessel! Graag een stevige koffie, wolkje melk, geen suiker.

Het RIVM over Europees voetbal

Direct handhaven is het Spartaanse doel. Maar als je in de winterstop 9e staat – en dat stond onze prachtclub – dan mag je als supporter dromen van Europa. Zoals Jaap van Dissel terecht aangaf: ‘Vaccineren die boel en Europa in met een paar duizend Sparta-supporters. Drinken, feesten, Sparta kijken, mooier wordt het leven niet.’

Jaap gaf tevens aan het RIVM-advies voor Feyenoord supporters tot 2026, in het belang van de samenleving, onveranderd is: “Voor alle Feyenoord-supporters geldt in deze periode, blijf met of zonder klachten zoveel mogelijk thuis”.

Helaas hebben ze op Zuid wel wat meer centjes te besteden en ook gewoon een betere selectie. Dat maakt dat de mooie dame uit Rotterdam-West dit weekend traditioneel weer de onderhond is.

Dick in een poel van smakeloosheid

2021 begint voor Sparta met de stadsderby van Nederland. Tegenstander is Feyenoord. Dat krijg je dan als voorbeschouwert in je mik gedouwd. De interesse voor die club gaat net zover als de interesse voor verschillende merken kattevoer. Of is het kattenvoer? Dat dus. Terwijl de gedachten vlogen of de huiskat het Jumbo huismerk echt minder zou waarderen dan Whiskas stond de Redactie van ITWM geheel coronaproef aan de voordeur met een knuppel te eisen dat er geschreven zou worden.

Uw voorbeschouwert gaf als reactie dat ze met die knuppel wel leken op een stel Feyenoorders, maar dat viel niet in goede aarde bij de slavendrijvers van deze supporterssite. Schrijven dus. Onder dwang. Over Feyenoord.

Bij deze. Bij Feyenoord zijn ze heel trots op hun stadion. Dat stadion noemen ze de kuip. Ze zijn zo trots dat ze ieder jaar beginnen met mekkeren over een nieuw stadion, dat vervolgens het hele jaar doen en zo ook het jaar weer eindigen. Ze willen weg uit de kuip. Zo trots. Nou ja, dat dus.

Geen woorden, maar daden. Dat zingen ze. En naast zingen praten ze er ook over. Heel veel. Net als over het nieuwe stadion. En over het oude stadion. Praten kunnen ze heel goed op Zuid. Vaak met een Brabantse tongval. En ze praten over aandelen verkopen. De advertentie ´rijke mensen met wansmaak gezocht´ wordt deze maand nog uitgezet in de VS.

Nu even de kat te eten geven. Whiskas, mocht u het echt willen weten.

Zo is het maar net

Deroy Duarte: “dit is west tegen zuid. als spartaan heb je niets met feyenoord.”

Dat Deroy dit weekend de winnende er in moge schieten.

R.I.P. Cor

Het zal u niet ontgaan zijn. Cor Sluimer is op 88-jarige leeftijd overleden. Iedereen die weleens het supportershome of een uitwedstrijd bezocht kende Cor. Velen die dat niet deden kenden hem ook. Een leven lang supporter en zeer gewaardeerd vrijwilliger. Cor zou niet gewild hebben dat een wedstrijd tegen Feyenoord in het teken stond van zijn overlijden. Cor had een gezonde bloedhekel aan Feyenoord. Maar het leven loopt nou eenmaal zo en dus zal er in deze aparte tijd een mooi eerbetoon zijn op vak 13 van de Denis Neville tribune. Het vak waar hij sinds de verbouwing van Het Kasteel plaats nam. Het is ontzettend jammer dat we niet met een vol stadion hem het eerbetoon kunnen geven dat deze geweldige Spartaan verdiend. Het zij zo. Rust zacht Cor…..

Zo niet
ofter een hemel is
maar àlster een is
dan zal je zien
dat de Hemelpoort — o!
brok in ons keel —
verdacht veel weg heeft
van het Kasteel
.

Historie

Vorig seizoen werd Sparta – Feyenoord niet gespeeld. De keer daarvoor verloor Sparta met maar liefst 7-0. Het leek op werkweigering van Spartaanse zijde en Alex Pastoor werd na deze pot ontslagen. Maar laten we ons vasthouden van de vier edities voor de beruchte 7-0. Toen won Sparta vier keer rij thuis van Feyenoord. Het Kasteel als centrum van Rotterdamse vreugde. Het was een historische reeks, want in z’n totaliteit won Sparta slechts 9 van de 53 eredivisieduels thuis van Feyenoord. 13 keer werd er gelijk gespeeld en maar liefst 31 keer won Feyenoord. Tegen geen enkele andere club heeft Sparta op Het Kasteel ‘slechtere cijfers’. Maar goed, er was dus ook nog deze eeuw die ‘vier op een rij’. Het kan dus wel! Eerder dit seizoen werd het gelijk in De Kuip. Deroy Duarte had in de laatste seconde nog de winnende op zijn schoen, maar helaas miste hij en Feyenoord kroop door het oog van de spreekwoordelijke naald.

Sparta

Bij Sparta ontbreken Coremans (blessure) en Emegha (virusje genaamd Corona – maar hij heeft er weinig last van, over een paar dagen is hij alweer inzetbaar). Bart Vriends kampt met een spierverrekking en is een twijfelgeval, maar de kans dat hij zal spelen is klein. Het seizoen is nog lang en Fraser wil geen risico lopen met Vriends. Beugelsdijk ruikt zijn kans. Fraser heeft niettemin keuzes te maken. Speelt Burger of Mijnans? Smeets of Engels? Fraser zal willen voortborduren op de prima vertoningen tegen Feyenoord- en PSV uit en compact ten strijde willen trekken tegen de lelijkheid uit het zuiden.

Wij van ITWM zijn realistisch en denken dat winnen van de Zuiderlingen toch wel een geweldige stunt zou zijn. Maar assistent-trainer Gérard de Nooijer heeft de smaak beter te pakken. “Feyenoord? Die kunnen we gewoon hebben. In De Kuip waren we er al dichtbij, waarom zouden wij zondag dus niet kunnen winnen?” Waarvan akte.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Auassar, Burger, Duarte, Harroui, Smeets, Thy

Feyenoord

Er zijn spelers van Feyenoord die geluk hebben. Zij mogen zondag vanuit Zuid Rotterdam in rijden, dat moet een prachtig moment voor ze zijn. Spelen tegen het mooiste rood-wit van Rotterdam en verre omstreken is niet voor iedereen weggelegd. Justin Bijlow, Robert Bozenik, Orkun Kökcü en João Teixeira zullen jankend thuis voor de bank aanschouwen hoe Het Kasteel door hun beeldscherm heen flitst.

Degradatietrainer Dick Advocaat start met nieuweling Lucas Pratto in de basis. De Argentijn heeft drie keer meegetraind met de selectie van Feyenoord en heeft volgens de Zuiderlingen veel kwaliteiten. En Feyenoord had wat met Argentinië deze winterstop, want Senesi mocht naar Latijns-Amerika en en hoefde niet in quarantaine na zijn terugkeer. Apart. Van Stee sprak zijn verbazing daarover uit. Advocaat noemde dat op zijn beurt Calimero gedrag. Lekker toch zo’n derby?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marsman, Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Diemers, Berghuis, Pratto, Linssen

3.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
246 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Jan
Gladiator
13 dagen geleden

Woensdag wordt nog een hele zware wedstrijd voor Sparta Fortuna doet het gewoon goed en is op jacht naar het linker rijtje.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Jan
13 dagen geleden

Dat moet woensdag goed aflopen voor Sparta ,anders gaat het er nog om spannen in het vervolg van de competitie zeker als de rest ook nog punten gaan pakken .Dus DUIMEN dan maar.

mikevanz
Spartaantje
13 dagen geleden

Wat doet die keeper man 2e goal die bal Moet pegel hard naar voren.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  mikevanz
13 dagen geleden

Volgens Jordi was het Fortes zijn schuld en volgens jou van Okoye.
De enige echte schuldige was Appie.

mikevanz
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Die bal moet toch gewoon direct naar voren. Fortes hoort die bal helemaal niet te krijgen. Hij had richting De spitsen gemoeten.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  mikevanz
13 dagen geleden

Foute keuze idd.
Ik zat te wachten op het beeld dat die bal door Okoye met kracht, halverwege de helft van de tegenstander zou komen.
Zie je ineen een balletje door de midden naar Fortes, die geheel geen controle over de bal heeft en knullig de bal verspeeld.
Hoe was t mogelijk, in de laatste minuut en kans die je nog kreeg.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Jongens, die 2e kan je weg strepen, Sparta speelt wat de supporters zouden gaan roepen “alles of niets” en nu werd het niets. Heeft niet zoveel met fouten te maken,

Jordi van der Bok
13 dagen geleden

Waar ik me nog het meest aan erger is dat ik Fortes lachend het veld af zie lopen na een verloren Derby, waarbij die ook een kutbal gaf op Appie waar de 2-0 uit komt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jordi van der Bok
13 dagen geleden

Kom op zeg. Dat geklungel van Harroui kan je Fortes niet aanrekenen.

suvarius
Spartaantje
13 dagen geleden

Beugelsdijk die de verdediging van Feyenoord probeert uit te kappen was tekenend voor de aanvallende onmacht vandaag

D
Ruud
Leonidas
13 dagen geleden

Jammer dat onze trainer het nodig vond om de opstelling door elkaar te gooien. En dat net in de derby.
Volgende wedstrijd de draad weer oppakken.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Ruud de Henkjes blijven toch Feyenoord suporters.
En de werk lig bij Sparta. als je die tweepolen tegen elkaar houd krijg je vonken .
En waar heen slaat de vonk over .voor wie klopt hun hartje nog steeds het meest .

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Is dit wel zo…

Vriends is geblesseerd dus die moet worden vervangen. En dan heb je in mijn ogen Burger voor Mijnans en dat is het dan volgens mij.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Wolf
13 dagen geleden

Engels voor Smeets, Burger voor Mijnans waren hele duidelijk fouten van de trainer.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Met deze spelers hebben wij in Enschede een dijk van een wedstrijd gespeeld.

D
ton
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Verloren door trainer zeg ik. Aangepast door alle diepgang eruit te halen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ton
13 dagen geleden

Klopt toch weer die angst die er in sluipt.
En Burger heeft vandaag laten zien waarom Feyenoord hem verhuurd heeft.
Komt tekort voor de Eredivisie.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Beste Ruud en Ton leggen jullie nu eens aan elkaar uit wat er “mis” ging. Op basis van jullie commentaar ben ik erg benieuwd naar de uitkomst daarvan.

D
ton
Je reactie op  Wolf
13 dagen geleden

Nou door Smeets en Mijnans te banken haalde je de hele diepgang eruit en sta je 20 meter te ver naar achteren, waardoor Thy en Deroy volledig onbereikbaar waren. Tweede helft stonden we 25 meter naar voren, alleen Engels is natuurlijk een armzalige voetballer die geen duel wint en niet met de rug naar de goal kan spelen en die stelde hij op, waardoor Deroy weer achter zijn man moest aanlopen. Begin met Smeets en Mijnans, waardoor Deroy op 11 had kunnen spelen en Thy en Harraoui veel meer driehoekjes hadden kunnen maken. Ergo…Fräser was bang voor feijenoord, wat gewoon zijn standaard spel speelde. De zwakte bij Zuid ligt in de ruimte achter Fer en daar had Smeets moeten spelen…wederom gemiste kans!

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ton
13 dagen geleden

Eerst Thy en nu Engels die er niks van kan. We speelden tegen de nummer 3 van de competitie.

D
ton
Je reactie op  Jan
13 dagen geleden

Engels speelt als een kip zonder kop Jan…is hooguit een pinchhitter…door hem naast Thy te zetten moest Deroy linie naar achteren…klopt toch niks van?

D
Henk Valk
Spartaantje
13 dagen geleden

Pingels binnen schieten gaat dan nog wel maar scoren en scherp zijn tydens de wedstrijd is moeilijk voor onze spitsen ,ze waren machteloos vandaag ,helaas!!

D
De Titanic....
Spangenaar
13 dagen geleden

Thy had helaas een totale offday. Maar blijkt wel dat we, buiten hem, voorin bar weinig kwaliteit hebben lopen….

D
ton
Je reactie op  De Titanic....
13 dagen geleden

Engels is nivo 3e klasse!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  De Titanic....
13 dagen geleden

Thy heeft de 1e helft geen behoorlijke bal gehad. Die Burger speelde alles naar die Feyenoorders.
Die kan weer lekker gaan banken of mee terug naar Zuid met de bus.

D
ton
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Bezopen om Sven te banken.

Henry
Spartaantje
13 dagen geleden

Krijgen we die Been met z’n kijk op het voetbal
Schakelen weg met die gozer
Spartanen ze blijven staan tegen de streep van onder af
We krijgen nog een paar moeilijke wedstrijden met dit gepielepeuter

D
Ruud
Leonidas
13 dagen geleden

We staan nog steeds 9e.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Exact. Vandaag was bonuspunt(en) geweest.

Woensdag punten pakken!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
13 dagen geleden

Daarom. Midweeks een belangrijke pot in Sittard. Daar kun je het gaatje naar het rechterrijtje weer vergroten..

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
13 dagen geleden

En zo is het, tegen Zuid gaat het om de eer. Fortuna is voor de punten en behoud van onze positie!

D
HansG
Spangenaar
13 dagen geleden

Dit Sparta was het echte goede Sparta niet. Maar ook het slecht spelende Feijenoord kreeg met 0-2 te veel. Sparta krijgt nog moeilijke wedstrijden. Woensdag Fortuna S uit.

Strijkplank
Spartaantje
13 dagen geleden

Wat een dramatische wedstrijd. Sliep iedereen nog?

Gerco
Spangenaar
13 dagen geleden

Jammer jongs
Was derby onwaardig
Op naar de volgende wedstrijd , die we wel moeten winnen
Een offday ofzo

nicopijpers
Spartaantje
13 dagen geleden

Was me gevoel toch juist waar ik van morgen mee opstond .
Ik ga niemand de schuld geven die wel of niet in het spel zat .
Leg me er maar bij neer over de scheidsrechter laat die man maar gezond blijven .

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
13 dagen geleden

F maatje te groot

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
13 dagen geleden

Iedereen zegt hieronder die was slecht, die was beroerd, die te traag etc etc. Maar was er uberhaupt wel iemand van Sparta de maat haalde? Denk het nl niet, geen beste start van het jaar!

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Afdeling Schiphol
13 dagen geleden

Is het niet eerlijker om te constateren dat Zuid gewoon beter was.

Sparta heeft geprobeerd te forceren, maar Zuid kreeg daardoor veel ruimte en de te verwachte maar niet gehoopte 0 – 2 viel in de laatste minuut.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
13 dagen geleden

Misschien wel Wolf, maar geef de voorkeur altijd om naar onszelf te kijken. Passes waren niet accuraat, weinig andere dingen proberen/creativiteit (bv meer via de buitenkant), communicatie miste op sommige momenten, te graag te mooi willen doen etc etc

Laatste wijziging 13 dagen geleden door Afdeling Schiphol
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Wolf
13 dagen geleden

Echt he…

Sparta won, zeker voorin, nauwelijks duels. Dan oogt het machteloos, maar misschien zijn die verdedigers van zuid wel gewoon te sterk voor onze spitsen.

D
ATX
Spangenaar
13 dagen geleden

wat een ongelooflijke schijtwedstrijd

D
Rood en wit
13 dagen geleden

Ben geen voorstander van Gravenberch maar die scoort voor mij het hoogste cijfer !

D
Spartapijnacker
Spartaantje
13 dagen geleden

Hoe kan die 0-2 nou?? Waardeloos.

D
Wolf
Gladiator
13 dagen geleden

Jammer, naar de mogelijkheden geprobeerd en gespeeld, maar het zat er niet in.
Degelijke overwinning van Zuid.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
13 dagen geleden

Nou daar is ie dan de 0-2. Wat een lamlendige wanvertoning van Sparta kant en dat in een derby.

niet 1 serieus schot op goal.

D
ton
13 dagen geleden

Afwachtende tactiek kost ons de kop. Engels nooit meer ipv Smeets…absurde tactiek!

D
Rood en wit
13 dagen geleden

Okoye zit in een matige fase, Vele goals al geïncasseerd die hij zeker had moeten hebben.
Ook nu de 0-2 is gewoon een vangbal natuurlijk.
Gaat bij het minste al liggen op de grond

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rood en wit
13 dagen geleden

Rood en wit staat duidelijk voor Zuid bij jou.
Wat een ontzettend naar ventje ben jij zeg.

spartaan1996
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
13 dagen geleden

Je nieuwtjes kloppen misschien maar qua voetbal zit je er altijd naast

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  spartaan1996
13 dagen geleden

Die gozer heeft gewoon een zwak voor Zuid.
Hele nare man.
En ze nieuwtjes kloppen ook nooit alleen als iedereen het al weet komt hij met een speler aan.

Laatste wijziging 13 dagen geleden door Ruud
D
Klaas84
Spartaantje
13 dagen geleden

Heylen is echt de slechtste speler van het stel… pffff

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Klaas84
13 dagen geleden

onzin

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansG
13 dagen geleden

Heylen speelde gewoon een prima wedstrijd.
De 0-2 was balverlies van Appie.

D
Frysk
Spartaantje
Je reactie op  Klaas84
13 dagen geleden

klopt, is een houten Klaas.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Klaas84
13 dagen geleden

Was Harroui hoor.

D
RWGladiator
Gladiator
13 dagen geleden

Helpen we die graf Deen nog aan zijn zelfvertrouwen ook.

Zwaar ondermaats vandaag!
Is *** een derby.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
13 dagen geleden

100% gelijk bar en bar slecht

D
Jan
Gladiator
13 dagen geleden

Drama hoe je de tweede goal weggeeft. Onkunde!

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Jan
13 dagen geleden

BLAMAGE IN HET VEELVOUD

D
Klaas84
Spartaantje
13 dagen geleden

Dat was toch hands?

D
RWGladiator
Gladiator
13 dagen geleden

Wat een slappe hap zeg!
Totaal geen gif.

D
Cap
Spangenaar
13 dagen geleden

Engels, zo zwak.

D
ton
Je reactie op  Cap
13 dagen geleden

Loopt alleen met gezicht naar de goal als blind renpaard!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Cap
13 dagen geleden

HIj heeft één kwaliteit: hij staat altijd op de juiste plaats. Maar hij doet er helemaal niets mee als ie de bal krijgt.

D
Frysk
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
13 dagen geleden

Hij werkt hard, heeft gevoel voor de positie maar heeft dan steeds een beweging teveel nodig waardoor de kans weg is.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Frysk
13 dagen geleden

Klopt. En als ie dan een schietkans krijgt zijn het ook vaak rollertjes. Allemaal net niet.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
13 dagen geleden

Elke wedstrijd valt me op dat z’n handelingssnelheid en beslissingen beneden Eredivisie niveau zijn.

D
Sparta Peat
Spartaantje
13 dagen geleden

Ik erger me het meest aan die Engels, wat een pussy

D
Jan
Gladiator
13 dagen geleden

Gelukkig hebben we Gravenberch nog.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Jan
13 dagen geleden

Haha,hij speelde wel beter dan Kharchouch

D
RWGladiator
Gladiator
13 dagen geleden

Kharchouch komt toch wel erg veel te kort he voor de eredivisie!

D
Frysk
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
13 dagen geleden

gaf ik bij een vorige wedstrijd ook al aan maar toen kreeg ik behoorlijke kritiek. Handelingsnelheid ligt te laag en er zit ook weinig pit in.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
13 dagen geleden

Zeker dit ziet er niet goed uit.