Na de winterstop startte Sparta met een pittig programma. Nu komen er vier wedstrijden op rij, waar op papier mogelijkheden liggen. Om te beginnen vanavond met FC Twente thuis.

Leidinginfo

Sparta – FC Twente, donderdag 28 januari 2021, aanvang 18:45 uur. De wedstrijd wordt gefloten door Edwin van de Graaf. Hij zal geassisteerd worden door Mark Strijker en Thomas Krijt. Vierde man is het heerschap Stan Teuben. Alex Bos heeft de leiding als VAR en niemand minder dan Dave Goossens is de AVAR.

Serie van vier wedstrijden waarin punten behaald moeten worden.

Sparta is afgezakt naar plek 13, maar staat er nog steeds prima voor. 21 punten uit 18 wedstrijden is uitstekend te noemen en het gat naar nummer 16, ADO Den Haag bedraagt maar liefst 10 punten.

Maar er is niets mis mee om ambitieus te zijn en om omhoog te kijken. Onze club heeft PSV en Feyenoord al twee keer gehad en vorige week hebben we de moeilijke uitwedstrijd tegen Utrecht kunnen doorstrepen. Er komen nu wedstrijden aan waarin op papier punten gepakt moeten gaan worden. De serie: Sparta – Twente, ADO – Sparta, VVV – Sparta en Sparta – Fortuna biedt perspectief! Met deze vier wedstrijden in het vooruitzicht kan Sparta zich serieus gaan mengen in de strijd om plek 7 of 8. Tegelijkertijd; Twente staat nu 7e. Als de Tukkers van Sparta winnen, dan is het gat naar Twente 10 punten en kunnen we de inhaalrace voorlopig wel als verloren beschouwen. Voor iedere Spartaan die graag naar boven kijkt is dit dus een welbekende 6-punten wedstrijd!

FC Twente verloor nog maar één uitwedstrijd

Het competitieschema is apart. Halverwege het seizoen hadden we sommige clubs nog niet gehad, sommige clubs al twee keer. 13 januari speelde Sparta uit tegen Fortuna. 13 februari spelen we alweer thuis tegen Fortuna. En van de laatste zes wedstrijden (die van vandaag meegerekend) spelen we twee keer tegen FC Twente. Dit alles omdat het competitiescheam zo vormgegeven moest worden, zodat veel topwedstrijden en derby’s in de eerste vijf maanden van 2021 met publiek gespeeld zou kunnen worden. Een idee’tje van visionair en amateurviroloog Edwin van der Sar. De KNVB is hierin meegegaan. Waarom de wedstrijd AZ – PSV wel publiek verdient en FC Twente – Sparta niet is ons een raadsel, maar de ‘kleinere clubs’ hebben geen serieus protest ingediend. Het boeit ook allemaal niet. We zitten toch thuis op de bank naar nepgeluiden en lege stadions te kijken.

Sparta won in december relatief eenvoudig van FC Twente. Mario Engels maakte voor rust de 0-1. Duarte bracht de eindstand van 0-2 op de borden met een prachtige goal. FC Twente draait in uitwedstrijden echter veel beter dan in thuiswedstrijden dit seizoen. De Tukkers verloren nog maar één uitwedstrijd, speelden uit twee keer gelijk en wonnen de overige uitwedstrijden. Sparta is gewaarschuwd.

Historie

In de eredivisie speelden Sparta en Twente 44 keer tegen elkaar op Het Kasteel. Beide clubs wonnen 16 keer, maar Sparta won de laatste drie potjes. Vorige seizoen werd het 2-1 voor onze club.

Fraser over Twente-thuis en Bakkali

Sparta

Sparta heeft genoeg spelers. Van Stee is tevreden over de selectie die er nu staat en heeft aangegeven dat we daarom in principe geen nieuwe spelers in de winterstop hoeven te verwachten. Maar wat extra kwaliteit is nooit weg en Van Stee wil buitenkansjes ook niet laten liggen. Henk & Henk proberen daarom in januari nog Bakkali binnen te halen. We gaan de komende dagen zien of dat gaat lukken. Tegen Twente zijn Coremans, Vriends en Meijers afwezig vanwege blessures. Fraser wil regelmatig rouleren, ook om de selectie fit te houden, zo zegt hij. De kans dat Burger, Smeets of Fortes tegen ADO of Twente een keer een basisplek krijgen is dan ook zeker niet uitgesloten. In ieder geval is Pinto weer fit en keert hij terug in de basis.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Mijnans, Harroui, Auassar, Duarte, Thy, Engels

FC Twente

Bij de Tukkers ontbreekt Wout Brama. Daarnaast mist FC Twente Jayden Oosterwolde en Vaclav Cerny. Dervisolgu viel in december nog in tijdens Twente – Sparta, maar hij is in de tweede seizoenshelft -via Brentford- verhuurd aan Galatasaray. Het lijkt opnieuw een lastige keuze voor zo’n jonge speler. Het is te hopen dat het goed komt met zijn carrière, want het is zonde om te zien hoe zo’n talent uit de Sparta jeugd een aantal keer achter elkaar verkeerde keuzes maakt. Daar is hij zelf bij, maar een goede zaakwaarnemer zou zo’n jongen ook kunnen helpen.

Twente heeft Luciano Narsingh gehuurd van Feyenoord. Het lijkt erop dat hij voor het eerst n de basis begint. Naar verluidt heeft Twente deze winter als enige profclub aangeklopt bij de staat voor een noodlening en dan wel Narsingh in de winter halen en hem een vorstelijk salaris betalen. En dat met de boevenbende historie die Twente op financieel gebied rijk is. Je moet het lef maar hebben. 

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Smal, Bosch, Zerrouki, Ilic, Narsingh, Danilo, Menig.

Abonneer
Abonneren op
261 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties