Na de winterstop startte Sparta met een pittig programma. Nu komen er vier wedstrijden op rij, waar op papier mogelijkheden liggen. Om te beginnen vanavond met FC Twente thuis.

Leidinginfo

Sparta – FC Twente, donderdag 28 januari 2021, aanvang 18:45 uur. De wedstrijd wordt gefloten door Edwin van de Graaf. Hij zal geassisteerd worden door Mark Strijker en Thomas Krijt. Vierde man is het heerschap Stan Teuben. Alex Bos heeft de leiding als VAR en niemand minder dan Dave Goossens is de AVAR.

Serie van vier wedstrijden waarin punten behaald moeten worden.

Sparta is afgezakt naar plek 13, maar staat er nog steeds prima voor. 21 punten uit 18 wedstrijden is uitstekend te noemen en het gat naar nummer 16, ADO Den Haag bedraagt maar liefst 10 punten.

Maar er is niets mis mee om ambitieus te zijn en om omhoog te kijken. Onze club heeft PSV en Feyenoord al twee keer gehad en vorige week hebben we de moeilijke uitwedstrijd tegen Utrecht kunnen doorstrepen. Er komen nu wedstrijden aan waarin op papier punten gepakt moeten gaan worden. De serie: Sparta – Twente, ADO – Sparta, VVV – Sparta en Sparta – Fortuna biedt perspectief! Met deze vier wedstrijden in het vooruitzicht kan Sparta zich serieus gaan mengen in de strijd om plek 7 of 8. Tegelijkertijd; Twente staat nu 7e. Als de Tukkers van Sparta winnen, dan is het gat naar Twente 10 punten en kunnen we de inhaalrace voorlopig wel als verloren beschouwen. Voor iedere Spartaan die graag naar boven kijkt is dit dus een welbekende 6-punten wedstrijd!

FC Twente verloor nog maar één uitwedstrijd

Het competitieschema is apart. Halverwege het seizoen hadden we sommige clubs nog niet gehad, sommige clubs al twee keer. 13 januari speelde Sparta uit tegen Fortuna. 13 februari spelen we alweer thuis tegen Fortuna. En van de laatste zes wedstrijden (die van vandaag meegerekend) spelen we twee keer tegen FC Twente. Dit alles omdat het competitiescheam zo vormgegeven moest worden, zodat veel topwedstrijden en derby’s in de eerste vijf maanden van 2021 met publiek gespeeld zou kunnen worden. Een idee’tje van visionair en amateurviroloog Edwin van der Sar. De KNVB is hierin meegegaan. Waarom de wedstrijd AZ – PSV wel publiek verdient en FC Twente – Sparta niet is ons een raadsel, maar de ‘kleinere clubs’ hebben geen serieus protest ingediend. Het boeit ook allemaal niet. We zitten toch thuis op de bank naar nepgeluiden en lege stadions te kijken.

Sparta won in december relatief eenvoudig van FC Twente. Mario Engels maakte voor rust de 0-1. Duarte bracht de eindstand van 0-2 op de borden met een prachtige goal. FC Twente draait in uitwedstrijden echter veel beter dan in thuiswedstrijden dit seizoen. De Tukkers verloren nog maar één uitwedstrijd, speelden uit twee keer gelijk en wonnen de overige uitwedstrijden. Sparta is gewaarschuwd.

Historie

In de eredivisie speelden Sparta en Twente 44 keer tegen elkaar op Het Kasteel. Beide clubs wonnen 16 keer, maar Sparta won de laatste drie potjes. Vorige seizoen werd het 2-1 voor onze club.

Fraser over Twente-thuis en Bakkali

Sparta

Sparta heeft genoeg spelers. Van Stee is tevreden over de selectie die er nu staat en heeft aangegeven dat we daarom in principe geen nieuwe spelers in de winterstop hoeven te verwachten. Maar wat extra kwaliteit is nooit weg en Van Stee wil buitenkansjes ook niet laten liggen. Henk & Henk proberen daarom in januari nog Bakkali binnen te halen. We gaan de komende dagen zien of dat gaat lukken. Tegen Twente zijn Coremans, Vriends en Meijers afwezig vanwege blessures. Fraser wil regelmatig rouleren, ook om de selectie fit te houden, zo zegt hij. De kans dat Burger, Smeets of Fortes tegen ADO of Twente een keer een basisplek krijgen is dan ook zeker niet uitgesloten. In ieder geval is Pinto weer fit en keert hij terug in de basis.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Mijnans, Harroui, Auassar, Duarte, Thy, Engels

FC Twente

Bij de Tukkers ontbreekt Wout Brama. Daarnaast mist FC Twente Jayden Oosterwolde en Vaclav Cerny. Dervisolgu viel in december nog in tijdens Twente – Sparta, maar hij is in de tweede seizoenshelft -via Brentford- verhuurd aan Galatasaray. Het lijkt opnieuw een lastige keuze voor zo’n jonge speler. Het is te hopen dat het goed komt met zijn carrière, want het is zonde om te zien hoe zo’n talent uit de Sparta jeugd een aantal keer achter elkaar verkeerde keuzes maakt. Daar is hij zelf bij, maar een goede zaakwaarnemer zou zo’n jongen ook kunnen helpen.

Twente heeft Luciano Narsingh gehuurd van Feyenoord. Het lijkt erop dat hij voor het eerst n de basis begint. Naar verluidt heeft Twente deze winter als enige profclub aangeklopt bij de staat voor een noodlening en dan wel Narsingh in de winter halen en hem een vorstelijk salaris betalen. En dat met de boevenbende historie die Twente op financieel gebied rijk is. Je moet het lef maar hebben. 

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Smal, Bosch, Zerrouki, Ilic, Narsingh, Danilo, Menig.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
281 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
spartaan1996
Spartaantje
27 dagen geleden

Als vrienden weer fit is heb je met beugelslijk wel echt een goede stand in voor het niveau Sparta. Toch hoop ik op een snelle terugkeer van vriends, met tommy gaat er echt veel van de opbouw verloren

Laatste wijziging 27 dagen geleden door spartaan1996
D
ton
27 dagen geleden

Zou maar eens met Kharkouch ipv Engels spelen, want die Engels raakt geen ene knikker.
Harraoui is uit vorm, want een Appie in vorm ramt zo een bal door t net, grossierde in balverlies, straalt geen spelvreugde uit…wellicht teleurgesteld dat transfer nog niet rond is?
Punt is ok, toch kregen we de 2 grootste kansen. Met Kharkouch heb je een beter aanspeelpunt, sterke gozer, kan scoren en niet iets extra’s leveren…Engels is veel te beperkt en houdt gewoon geen bal vast. Tegen Ado zou ik spelen:
Okoye
Abels Beugelsdijk Heylen Pinto
Fortes Harraoui Deroy
Smeets
Kharkouch Thy

Burger kan ook ipv Fortes. Mijnans zou ik niet doen, dan sta je te ver naar voren.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  ton
27 dagen geleden

Ik zou Emegha proberen. Wat ik gezien heb tot nu toe heb ik liever Engels dan Karchouch.

D
Rob Laanen
Gladiator
27 dagen geleden

Eerste helft werd er vaak goed gecombineerd maar stagneerde het steeds als de bal bij Engels of Thy belandde. Tweede helft liepen we weer achteruit uit werd de zelden aankomende lange bal gebruikt. Harroui verspeelde te veel ballen. Is hij er met zijn hoofd nog wel bij? Engels te lang laten staan. Gelukkig liep het dit keer goed af. Meer dan een punt zat er in, maar de Tukkers kregen ook mogelijkheden. Dus blij met een punt.

D
Gladiator
27 dagen geleden

Maduka Okoye betrouwbaar. Is wel fijn.

Laatste wijziging 27 dagen geleden door Semper
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Semper
27 dagen geleden

Absoluut!
Niet veel te doen, maar wat hij moest doen deed hij goed.

Zie alleen nog steeds bij hoge ballen voor, dat hij wel wilt komen, maar steeds terug gaat.
Mag dat niet van Kooijman?
Met zijn lengte moet hij gewoon doorzetten en plukken.
Evt kan hij dan altijd nog stompen.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
27 dagen geleden

Inderdaad het lijkt erop dat hij de bal vaak uit het oog verliest en dan het spoor even bijster is ,meestal loopt het goed af.

D
RWGladiator
Gladiator
27 dagen geleden

Puntje is terecht. Beiden ploegen verdienden de overwinning niet

Zondag van ADO winnen!

D
Ron Essen
Gladiator
27 dagen geleden

Gelukkig een punt, sta je niet met lege handen.

D
Hoofdpijn
Spangenaar
27 dagen geleden

Ik vrees alleen dat Auassar er lang uit ligt

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
27 dagen geleden

Even afwachten, maar een schop was het niet – ben er ook niet gerust op

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Fan
27 dagen geleden

Spierscheuring, verrekking of een enkelband stuk

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  Fan
27 dagen geleden

Mag laros zich bewijzen
Mischien iets minder geslepen als adil, maar kan toch ook wel wat

D
Hans E
Gladiator
27 dagen geleden

Oh ja, nog even vermeldenswaardig;
man van de wedstrijd was voor mij een keer de scheidsrechter.
Onopvallend, geen gekke dingen.
Geen misplaatste glimlachjes, geen handjes op schouders enz.
Fijn dat dat nog bestaat.
Jammer van die gele kaart op t laatst voor Abels.
In de geest van de wedstrijd en het moment, niet nodig.
Maar hij kon hem wel geven. En dat deed hij, helaas voor Abels ook.
Maar; chapeau!

D
ton
Je reactie op  Hans E
27 dagen geleden

Eens, floot puike pot en geel was terecht..had hooguit in 1e helft wel vrije trap aan Engels moeten geven op rand 16 omdat ie toch werd vast gehouden…maar verder nauwelijks fouten gemaakt. Moet wel gezegd dat t sportieve pot was.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
27 dagen geleden

Ik vind die de Graaf altijd wel goed fluiten. Krijgt van mij een 8.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
27 dagen geleden

Kortom, geen Higler, Serdar Pitt of VI-hero Bas

Laatste wijziging 27 dagen geleden door Fan
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Fan
27 dagen geleden

En geen (B)Lindhout, altijd tegen Sparta.
En geen Mulder, tegen iedereen slecht.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
27 dagen geleden

Prima scheidsrechter inderdaad.

D
Fan
Spangenaar
27 dagen geleden

FC Fraude duidelijk voorzichtiger dan in Enschede.

Niet gek dit punt

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Fan
27 dagen geleden

Ja, dat respect voor ons is opvallend.

D
Hans E
Gladiator
27 dagen geleden

Was een “tactisch steekspel” tussen 2 ervaren trainers.
Allebei bedoelt om de tegenstander het voetballen te beletten.
Dan krijg je een saaie wedstrijd.
En dan moet je maar blij zijn dat je geen doelpunt tegen krijgt, zoals tegen Utrecht.

D
HansG
Spangenaar
27 dagen geleden

Voorin mist Sparta stootkracht. Engels is gewoon slecht, maar verder vond ik Sparta goede inzet tonen.Verdiend punt ;maar er heeft meer ingezeten. Laat die Bakkali maar komen H&H

D
ton
Je reactie op  HansG
27 dagen geleden

Alleen indien fit…

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  HansG
27 dagen geleden

Engels werkt hard maar komt gewoon heel veel te kort. Geef een zetje en hij ligt

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
Je reactie op  Hoofdpijn
27 dagen geleden

En staat vaak buitenspel!!!

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
27 dagen geleden

Ja,daar wint je de oorlog niet mee.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansG
27 dagen geleden

Typisch Duits…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hoofdpijn
27 dagen geleden

Hij komt beter tot zijn recht als invaller.

D
Hoofdpijn
Spangenaar
27 dagen geleden

Blij met een punt. Had er een hard hoofd over in.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hoofdpijn
27 dagen geleden

Vandaar die Hoofdpijn ?

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
27 dagen geleden

Beugelsdijk verdient echt een plaats in de basis!!!

D
Steekpas
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
27 dagen geleden

Blij met Tommy.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
27 dagen geleden

Hij heeft hard gewerkt maar kan alleen maar wegtrappen van de bal. Is voldoende geweest maar hoop toch weer snel op vriends

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
27 dagen geleden

We moeten blij zijn met een punt. Dan zondag maar voor de 3 punten gaan. Moet kunnen.

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
27 dagen geleden

Zondag een keer beginnen met Reda ipv Engels. Het wordt een andere wedstrijd dan op het Kasteel.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
27 dagen geleden

Vind ik ook hoor; zondag met Reda starten.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
27 dagen geleden

ADO gaat komen, ze moeten!
Dan krijgen wij ruimte.
Denk dat Engels dan juist met zijn snelheid van waarde zal zijn.
Maar hij viel me vanavond ook tegen.
teveel bezig met zijn tegenstander en ook ruzie met de bal.
Hij worstelt ook duidelijk met zichzelf.
Had gehoopt dat hij na zijn 2e doelpunt dit seizoen los zou zijn, maar helaas.

D
Henk Valk
Spartaantje
27 dagen geleden

Even rust op plaats 10 vanwege doelsaldo .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Henk Valk
27 dagen geleden

Je krijgt nu 3 ploegen die onder je staan. Dat zijn misschien wel de belangrijkste 3 van het seizoen.
Die mag je zeker niet verliezen.

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
27 dagen geleden

Dat zijn dan 7 of 9 punten?? Ga je mooi richting 30

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
27 dagen geleden

Dat mag zeker niet gebeuren, maar zoals je weet het is hollen en stilstaan .

D
Peter Bonnier
Spangenaar
27 dagen geleden

Bizar hoe slecht Espn de wedstrijd in beeld brengt. Die 100% kans van Appie zagen we niet door een herhaling. En vervolgens herhalen ze die kans dan weer niet.

ook na dat schot van Gravenbergh kun je niet zien of er nog iemand inloopt. Bij Ziggo Engels voetbal is het al net zo slecht. Daar vinden ze het inzoemen op een trainer intressanter dan de wedstrijd zelf.

maar goed, wat mij betreft hadden we deze kunnen winnen, we kregen de beste mogelijkheden

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
27 dagen geleden

Klopt, er staan wel veel camera’s langs het veld maar er worden soms toch wel wat belangrijke momenten gemist.

Misschien moeten “de heren analisten van ESPN daar ook eens kritisch in zijn.

D
Spartapijnacker
Spartaantje
27 dagen geleden

Het was misschien niet aantrekkelijk maar Sparta speelt wel georganiseerd en is taai. Voorin moeten de spaarzame kansen echt beter worden benut. Als dat lukt pak je veel punten.

D
Ruud
Leonidas
27 dagen geleden

Ik ben bang dat we zondag Auassar moeten missen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
27 dagen geleden

Ja, want die gaat niet voor zijn lol zitten.
Zag er ook vreemd uit.
En probeert nog, maar gaat niet.
Dus ben bang dat je gelijk hebt.
Gelukkig hebben we redelijke vervangers.
Ons probleem is, dat we door de geblesseerden, de automatismes steeds kwijt zijn.
Vriends is (te) belangrijk voor het spel en de rust in de ploeg.
Auassar is de “dirigent” en grandioos voorbeeld in voorgaan in de strijd.

Daarnaast mis ik de absolute wil om er het beste uit te halen. Dat wat ons de punten heeft gebracht na de 3 punten uit 6 of 7 wedstrijden.
Toen deed iedereen een stap extra. Na de punten, zag je een andere houding en daarmee pak je de punten niet meer.
Na de winterstop is het maar kielekiele…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
27 dagen geleden

Ik vond dat Laros goed inviel en Auassar was niet best vandaag. Misschien komen de wedstrijden voor hem te snel achter elkaar. Van mij mag hij zondag rust nemen.

D
Wolf
Gladiator
27 dagen geleden

Voor de zoveelste keer een degelijk Sparta gezien, het is niet mooi maar de ploeg is zeer moeilijk te bestrijden.
Gravenberch kan mij toch wel bekoren. Had ook Kharchouch nog wel even willen zien.

Belangrijk is dat we niet hebben verloren en nu in de middenmoot blijven staan.

Het zal niet makkelijk zijn, maar er komen nu wedstrijden aan waar er mogelijk wat meer punten te behalen zijn.

Ik sluit met een redelijk tevreden gevoel af.

D
Melkchocolade
Spartaantje
27 dagen geleden

Typische 0-0 wedstrijd. Weinig kansen gecreëerd. Thy niet in stelling gebracht. Zou Gravenberch wat eerder in de wedstrijd willen zien. In mijn gevaarlijker dan Engels in deze fase.

D
Gert van der Beek
Spangenaar
27 dagen geleden

Meeste balbezit, meeste kansjes, meeste duels gewonnen, meeste inzet en kracht. Maar niks fatsoenlijks gezien in de zestien. Of een echt goede doelpoging. Beugelsdijk weer rots en Harroui liet in alle voetballende malaise wel af en toe zijn klasse zien. Opzwepend Kasteel werd node gemist.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Gert van der Beek
27 dagen geleden

Mooie steekbal Thy waaruit Abels had moeten scoren en kans voor open goal Harroui

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
27 dagen geleden

Was een pass van grote klasse.
Maar ja, Abels is duidelijk een verdediger.
Helaas.