Affiche Sparta FC Groningen

Commercieel tijdstip

Half vijf, zaterdagmiddag. Tegenwoordig het tijdstip dat er in de Nederlandse eredivisie gevoetbald wordt. Een mengelmoes van Britse en Duitse tijden van weleer, maar ingegeven door het moderne voetbal, verworden tot iets van nu. Een lekker tijdstip waarop de supporter ook nog eens aan het Amerikaanse ESPN Fox Sports moet dokken, want de wedstrijd waarover we het hebben, Sparta – FC Groningen is op het betaalde kanaal van ESPN Fox 2 te zien. Kan zo maar zijn dat er ergens een streampje in B-kwaliteit te volgen is, maar daartoe willen we zeker niemand toe verleiden! U zult uw knip trekken!

FC Groningen

Ja, Sparta – FC Groningen, wat gaat dat voor wedstrijd worden? We krijgen te maken met een tegenstander die graag de tegenstander het spel laat maken en op zwakke momenten met pijlsnel spel in tegenstoot enorme klappen kan uitdelen. Een beetje Sparta dus, maar dan met meer kwaliteiten in huis en daardoor ook meer overwinningen. De club van voormalig Sparta speler Danny Buijs doet het zelfs zo goed dat het met dit op het Italiaanse gestoelde catenaccio inmiddels vijfde staat. De Noorderlingen verwierven na 12 speelrondes al 7 overwinningen en 2 gelijke spelen en hebben daarmee 23 punten weten te halen.

FC Groningen is tot die knappe prestatie gekomen doordat de technische baas in het hoge Noorden, ene vervelia die luistert naar de naam (schrik niet Spartanen) Fledderus een alleraardigste selectie in elkaar heeft weten te flansen. Waaronder een speler die luistert naar de naam Patrick Joosten, een speler die we allemaal graag nog op Het Kasteel hadden zien rondlopen, maar die voor Sparta financieel onhaalbaar bleek. Maar FC Groningen heeft genoeg geld lijkt het. Niet dat er opnieuw een Renze de Vries rondhuppelt in de Euroborg, maar er waren meer dan genoeg penningen om Arjan Robben te strikken voor een comeback. Een comeback die eigenlijk niets voorstelt tot dusver, de voormalig oranje international kampt met blessureleed en komt nauwelijks aan de bak. Toch vonden duizenden supporters van de FC het genoeg om na jaren weer een seizoenkaart te kopen. Niets vreemds aan, dat zouden wij Spartanen ook doen als Maarten de Roon weer op de Kasteeldeur klopt!

Maar wat niet doorging was de aankoop van Henk Veerman. Die was volgens Fledderus te duur, dus ja die zit nu bij de concurrent in Friesland en FC Groningen doet het met de Noorse spits Jørgen Strand Larsen. Die kwam voor het luttele bedrag van 1 miljoen bij Sarpsborg FF vandaan. Wat ook niet doorging was de komst van ene Abdou Harroui, die toevalligerwijs furore maakt bij onze club. Het verschil tussen vraag en aanbod was voor FC Groningen niet te overbruggen en men lijkt in de stad van de Martinitoren dan ook te smachten naar een nieuwe Renze de Vries. Geen dealtjes meer zoals in de ‘zwarte geld’ jaren van Renze, waarbij Sparta in de jaren ’80 van de vorige eeuw werd leeg gekocht door FC Groningen, maar een mooie opstelling van Henk van Stee die zich niet zomaar in de luren laat leggen door een club waarmee wij uiteindelijk zullen moeten concurreren.

Waarom ook niet. Uiteraard heeft FC Groningen een hogere begroting, een groter stadion, een behoorlijke aanhang en de alleenheerschappij in de provincie. Maar wat ze niet hebben is een goede jeugdopleiding, een regio-metropool met miljoenen mensen aan potentiële aanhang, een Kasteel, de geest van Bok de Korver en ook geen palmares zoals wij die hebben. Dus wie zijn ze dan? Sparta moet vooral niet onder de indruk zijn van FC Groningen, het is namelijk ook de club, die naast hun prima prestaties in de eredivise, afgelopen week de bietenbrug op ging bij Emmen. Net zoals Sparta kan FC Groningen de beker op zijn buik schrijven.

Sparta

En Sparta? Sparta doet het gewoon lekker. We zijn In The Winning Mood, hebben een elftal in vorm en we worden steeds beter. Het is niet aan Henk Fraser of zijn aanvoerder Adil Auassar af te zien, maar reken er maar op dat zij buiten de lijnen hun gezicht op lachen hebben staan. Het gaat de club voor de wind en dat willen we met zijn allen natuurlijk houden zo!

Dat kan ook, de mannen van Fraser, zijn op Coremans na, allemaal fit en naar ons laat horen is, ondanks dat er pittige concurrentie is, een prima sfeer onderling. Deze dingen tezamen vormen goede condities om de wedstrijd tegen FC Groningen naar ons toe te trekken. Omdat de doelstelling nog steeds is om voor de eredivisie behouden te blijven zou een 3-punter dan ook meer dan welkom zijn. Met 18 punten uit 13 wedstrijden blijven we in het linker-rijtje en lopen we verder uit op meerdere clubs aan de onderkant van de ranglijst. Hoe lekker zou dat zijn?

Aan de opstelling van Sparta zal naar onze verwachting niets veranderen en wordt weer aan de wedstrijd begonnen in de volgende opstelling: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto, Auassar, Mijnans, Harroui, Deroy Duarte, Smeets, Thy

Leiding

Sparta – FC Groningen zal geleid worden door Danny Makkelie. Hij wordt aan de zijkanten van het veld bijgestaan door de vlaggenisten Mario Diks en Hessel Steegstra. De man met de stopwatch, wisselbord en scherp oog is het heerschap Robin Gansner. In het replay center te Zeist zal Edwin van de Graaf op het nauwkeurige af de middag van Adil Auassar zo onaangenaam mogelijk proberen te maken. Lukt dit niet, dan is daar altijd nog de gewaardeerde Nils van Kampen die de aanvoerder van Sparta alsnog kan gaan narren.

Henk Fraser praat RTV Rijnmond bij over de komende editie van Sparta – FC Groningen
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
287 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Een strijdbaar Sparta gezien een foutje van de trainer…Harraoui eruit moeten halen in de rust en Burger moeten brengen …Okoye niet veel te doen gehad en als dan de bal een keer voorkomt ..Ja dan moet je van die lijn af en niet als een trut blijven staan..Neen onze keepert trainer ..maar een keertje wisselen de beste man ziet het niet helemaal.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Harraoui was idd niet best.
Maar om hem er in de rust vanaf te halen?
Kan zomaar anders worden na rust.
Strand Larsen was ook bagger in de eerste helft.
Die liet zien dat het ook kan keren.
Okoye moet met zijn 1,97 meter zeker komen bij die eerste goal.
Verder onderscheidde juist die Padt zich met geweldige reddingen.
Zo zonde dit.
Helaas, uithuilen en door!

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Met je eens wat je zegt over onze keepert gisteravond en onze keeperstrainert sinds jaren.
Maar je beste speler haal je er niet al uit in de rust. Dan hoop je toch dat-ie het oppakt in de tweede helft. Dat Appie ook na rust (ver) onder de maat bleef is natuurlijk hartstikke jammer.
Word wel blij van Burger. Vorige week sterke invalbeurt. Nu weer. Die jongen gaat ons na winterstop nog een hoop plezier bezorgen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Harroui is heel belangrijk geweest de laatste tijd maar als hij zo slecht speelt als gisteren moet je hem gewoon wisselen.
Ik neem aan dat Appie dat zelf ook wel had begrepen.
Onbegrijpelijk dat zo’n goede speler met voorsprong de slechtste man van het veld was. Elke bal sprong van zijn voet, passes kwamen niet aan en hij verloor elk duel.
Een voordeel is dat Groningen obv de wedstrijd van gisteren zich nog weleens gaat afvragen of ze hem wel moeten halen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Niet zo zuur man.😛

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Zeker Ruud maar….ze hadden wel een mannetje op hem gezet, met de opdracht maakt hem het spelen onmogelijk. Daarom zeg ik dat Frazer hem had moeten wisselen temeer het speelplan van Groningen dan veranderd had moeten worden .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Normaal speelt Appie zich daar moeiteloos onderuit. Zelfs met 2 of 3 man om hem heen was hij meestal de baas.
Ik had verwacht dat hij zijn visitekaartje af zou geven tegen een ploeg die gecharmeerd van hem is.
Helaas pakte het totaal anders uit en speelde hij zijn slechtste wedstrijd sinds hij in het eerste elftal speelt.
Echt onbegrijpelijk.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
1 maand geleden

Deze nederlaag is weer voor een groot gedeelte te “danken” aan Abels. Hopelijk kunnen we hem in de winterstop vervangen voor een echte verdediger.

Het is mij nog niet opgevallen wat de kwaliteiten van die jongen zijn, maar verdedigen is dat in ieder geval niet.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Harroui was de grote schuldige aan de onnodige nederlaag en niet Abels. Tweemaal ontzettend dom balverlies in de omschakeling wat de inleiding was tot de doelpunten.
Fraser had hem na een kwartier al moeten wisselen. Was met zijn gedachten heel ergens anders.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Abels gaat bij alle tegengoals de fout in. Nadat Appie balverlies lijdt diep op de helft van de tegenstander hoeft er niks aan de hand te zijn.

Tenzij je rechtsback verkeerd staat opgesteld, en zich vervolgens er makkelijk laat uitlopen.

Dat was goal 3.

Bij goal 1 geeft ie zomaar een vrij trap weg, en is ie uiteindelijk te laat bij de intikker.

Bij goal 2 moet ik die voorzet gewoonweg blokken.

Aanvallend gaf is dan wel een assist, maar hij is een verdediger. Dus zijn basis is correct en goed verdedigen

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Fraser speelt met twee backs die regelmatig voorin opduiken. Zowel Pinto als Abels vullen dat prima in. Duarte is wel attent als Pinto doorschuift maar Harroui was dat vandaag dus niet.
Heeft werkelijk niets goed gedaan.
Om dan Abels te gaan bashen slaat nergens op. Want als je bij de eerste goal Abels de schuld geeft is dat puur bashen.
Centraal achterin wordt er heel slecht gedekt, in dit geval zat Heylen ernaast, en daarna ziet Okoye er niet goed uit.
Om daar Abels de schuld van te geven vind ik nergens op slaan.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Met je eens

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Is de asnleiding dan niet die ontzettend domme ovetreding?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Nee.
Ik denk dat 9 van de 10 keer geeneens gefloten wordt voor dat duwtje.
En Abels moest gisteren constant dom balverlies van Harroui corrigeren.
Als je dan zo diep moet spelen als back moet je weleens een overtreding maken.
En als daarna de complete verdediging bij die spelhervatting staat te schutteren is dat de oorzaak van de 0-1.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ja oke als jij zegt dat die ovetreding niet de aanleiding tot de goal is. Tsja dan ben ik je ff kwijt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Dat kan Peter.
Maar als jij vindt dat Abels schuldig is aan 3 tegendoelpunten ben ik je helaas ook kwijt.
Laten we het maar houden op een verschil van inzicht.

D
Steekpas
Spartaantje
1 maand geleden

Samenvatting nog maar eens afgekeken. Larsen de grote man. Dezelfde die Pinto omtrok bij een aanval, altijd zijn man vastpakt zoals bij zijn eerste goal en bij zijn tweede eerst gewoon Pinto wegduwt waardoor die de bal mist en hij hem zo in kan schuiven. Die Larsen gaat Groningen nog heel wat punten opleveren. Dergelijke types kunnen doorgaans rustig elke week hun gang gaan onder de spiedende ogen van de arbitrale leiding. Er wordt toch niet eens meer tegen geprotesteerd en de commentator spreekt al van “een slim duwtje”.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Steekpas
D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  Steekpas
1 maand geleden

Het was Maduro ook opgevallen. En hij gaf er een compliment voor. Contrast met Fraser voor de wedstrijd, die gaf duidelijk aan dat het spel anders is dan in zijn tijd vanwege de VAR die alles ziet. Behalve dit dus.

D
Brandweer1
Gladiator
1 maand geleden

het via een dubbele wissel brengen van 2 extra aanvallers – Reda en Mario – vond ik niet echt goed uitwerken. We kregen niet ineens meer kansen. Het later inbrengen van Burger zorgde wel voor gevaar. Komen we weer in zo’s situatie dan zou ik dus Burger sneller brengen.

D
Frysk
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Engels gaf wel de pass voor het doelpunt van Burger.

D
jack m
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer 2 doelpunten onnodig in de tweede helft. 
smeets had die bal naar voren moeten rossen bij de 2-1 en harroui had niet zo lang moeten lopen met die bal. hierdoor ontstaat de 3-1. Hij speelde niet echt zijn beste partij. Burger goed ingevallen er kwam toen ineens weer felheid in het spel. Jammer dat Padt het laatste kwartier goed stond te keepen. Maar ook al is het lijntje dun Sparta doet toch plek 9 bezetten.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Dat is wel een dingetje gebrek aan snelheid van de centrale duo..

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

Prima uitslagen van onze concurrenten.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Zeg dat wel -kan eerlijk gezegd niet beter

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

???

Twente is 3 punten uitgelopen…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Concurrenten gaat het over.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ja volgens BW is dat een concurrent.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Zeker Utrecht zal onder Hake kruis niet beter gaan voetballen en Fortuna zit nu goed maar, ze hebben teveel zwakke plekken de enige die echt een goed niveau haalt is Rienstra.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Emmen, ADO en Willem II onder je houden.

D
Andre_T
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

VVV ook. Die spelen erg slecht wat nog enigzins verbloemd wordt door het hebben van een goede spits. Maar die gaan zeker bij de onderste 3 eindigen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Zo is het en, verder geen illusie.

D
Koen Heijden
Spartaantje
1 maand geleden

We blijven voorlopig wel in het linkerrijtje!

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

En…. we blijven nog even 9e.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

We hebben goed gespeeld

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Henry
1 maand geleden

Drie goals geïncasseerd…

D
Ole Madsen
Spartaantje
1 maand geleden

Volgens mij was Adil pissig over de manier waarop de tegendoelpunten werden gescoord. Foutje op het middenveld, Snelle pass naar voren en verdedigers niet attent op hun man. Een punt was wel verdiend geweest maar hier laat je wat en daar krijg je wat. Beter winnen van Emmen en verliezen van Groningen dan andersom.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ole Madsen
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ole Madsen
1 maand geleden

Terecht dat hij pissig was alle drie de doelpunten waren onnodige fouten.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Dus ook wij hebben zwakke punten Jan.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

2 op zeker en dan is wederom de stabiliteit pleite
Dat heet onzekere uitstraling daar maakt de tegenstander gebruik van

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
1 maand geleden

Jammer, jammer. Had meer ingezeten.
Bij vlagen weer goed gevoetbald en veel strijd geleverd.
Groningen -met een begroting anderhalf keer de onze- hing na de 2-3 aan een dun lijntje. Met een beetje mazzel valt de gelijkmaker.

Wel zonde dat eerste en derde tegengoal ontstaan door fouten. Noem het leermomenten. Maar voor de rest is deze nederlaag allesbehalve een reden om van de wijs te raken. Als we tegen Twente scherper verdedigen liggen er kansen om een punt of meer te pakken.

Appie had duidelijk z’n dag niet, Smeets ook wat flets, dat scheelt natuurlijk wel ‘iets’. Wel mooi dat Burger opnieuw een goeie invalbeurt had. Van die jongen kunnen we in de tweede seizoenshelft nog veel plezier beleven.

Op naar FC Gemeente Enschede! 

D
Peter Bonnier
Spartaantje
1 maand geleden

De goals werden wel hel erg makkelijk weggegeven. Als je verdedigend zulke fouten maakt, is een resultaat halen erg moeilijk.

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Jammer Spartanen. Groningen net iets slimmer en gehaaider. Dode spelmomenten tegen moet echt beter. Daar krijgen we teveel doelpunten tegen. Verder valt onze spelers en Fraser niet veel te verwijten. Redelijk goed gespeeld, hard gewerkt. Dinsdag nog een keer vol gas en dan aan de kalkoen.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
1 maand geleden

Helaas geen punten, maar toch een groot compliment aan Sparta.
Dan maar de punten tegen twente pakken!

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Jammer maar niet getreurd.
Harroui werd goed bespeeld en had daardoor één van zijn zwakkere wedstrijden. Hij had wat mij betreft gewisseld mogen worden i.p.v. Smeets.
Verder had je aan Engels niet veel als invaller. Potige Smurf was beter op zijn plaats geweest.
FC Twente wordt minstens zo lastig als deze. Aanvallend misschien wel iets sterker en zeker creatiever. We zijn dus gewaarschuwd.

D
JohnK
Spartaantje
1 maand geleden

Enge ploeg dat Groningen wij waren niet minder maar het zat niet mee maar verder tevreden over het voetbal en inzet het gaat goed komen. Nu moeten de uitslagen van de ploegen onder ons mee zitten dan is er verder niets veranderd qua rangschikking.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  JohnK
1 maand geleden

Waarom een enge ploeg ?
Toch niet obv de wedstrijd van vandaag ?

D
Steekpas
Spartaantje
Je reactie op  JohnK
1 maand geleden

flink slikken even deze nederlaag….
Ik bedoel…als het redelijk gelijk opgaat, ben je vooral aan de grillen van de arbitrale leiding overgeleverd. De VAR keurt wel een doelpunt af op 1 cm buitenspel, maar duidelijke overtredingen bij de doelpunten aan de andere kant (gewoon duwen met de hand/arm) daar malen ze niet om of daar mogen ze de scheidsrechter niet op corrigeren. Gewoon onzin eigenlijk…

Laatste wijziging 1 maand geleden door Steekpas
D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Utrecht-Fortuna ik ben bang dat we een plek gaan zakken.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Laten we vooral hopen dat Utrecht wint. Ik zal je uit de droom helpen. We hebben een leuk elftal maar we gaan echt niet in het linker rijtje eindigen. Vergeet het maar. Nummer 10 of 11 is prima. Meer zit er echt niet in.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Hoeft wat mij betreft ook niet zolang als we uit de degradatiezone blijven vind ik het prima. De punten deling tussen Utrecht en Fortuna vind ik meer dan terecht.

D
Lars Bieze
Spartaantje
1 maand geleden

Wat Vriends en Heylen aan het doen waren ging helemaal nergens over. Daardoor verlies je gewoon de wedstrijd.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Lars Bieze
1 maand geleden

Was ook beroerd slecht

D
Spangenaar
1 maand geleden

Muntje viel vandaag aan de verkeerde kant.
Appie leidde de 1-3 in door cruciaal balverlies.
Speelde ongelukkig, leek wel of hij er niet met z’n hoofd bij was.
Maar kom op hoor hé die jongen mag ook weleens slecht spelen?
Jammer ook van foutje van Okoye.
Maar voor hem geldt hetzelfde als voor Appie.
Het kan niet elke week kermis zijn.
We hebben een begroting van 10-12 miljoen.
Grunn ruim 20 miljoen dus waar hebben we het over?
Hoop wel dat we punten pakken tegen FC Fraude dat zou wel lekker zijn.
Benieuwd of we ons qua voetbal in deze pot opnieuw kunnen verbeteren?
Ook vandaag bij vlagen prima verzorgd voetbal gespeeld en goeie goals gescoord.
Duarte is goed bezig maar moet iets meer geduld betrachten met zijn diepgaan.
Slimmer worden in z’n loopacties of de ballen moeten sneller op hem worden gespeeld, dat kan natuurlijk ook.
Dat is een kwestie van finetuning.
Komt allemaal goed.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Foutje maken kan altijd Ton maar volharden in het blijven zoeken van de tegenstander omdat je hem wil uitspelen gaat te ver. Harroui heeft niet alleen slecht gespeeld want dat kan altijd maar, hij had gewoon simpeler moeten spelen en dat heeft hij niet gedaan dat kun je hem zeer kwalijk nemen want hij heeft de ploeg hiermee benadeeld.

D
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ja eens wat betreft simpeler spelen als je je dag niet hebt. Helemaal waar Jan. Maar hij leert hier van als hij een stap hogerop wil zal hij dit moeten verbeteren en dit was ook wat Auassar bedoelde. Terecht punt.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

En reken er maar op dat Appie hiervan leert want dat wil hij graag het is een echte voetballer.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ik anders gehoopt voor Appie ….hij speelde een klein beetje bij FC Groningen.

D
Jan marchena
Spartaantje
1 maand geleden

Trouwens zat Joosten op de bank? Of geblesseerd?

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Jan marchena
1 maand geleden

Geblesseerd aan de knie.

D
Nico
Spangenaar
1 maand geleden

Vandaag een strijdend en een goed voetballend Sparta gezien. Fraser blijft terecht kritisch en ziet wat beter moet. Het team is nog in ontwikkeling en er zit nog rek in. Ook de wisselspelers doen het prima.
Dat Sparta vandaag verloren heeft, ja dat gebeurt.
Maar zoals vandaag gespeeld werd geeft hoop voor de toekomst. Sparta gaat echt niet degraderen.
Dit is het Sparta waar ik graag voor naar het Kasteel kom: attractief, strijdbaar spelend in de Eredivisie, geen zorgen voor degradatie.
Dit verwacht de gemiddelde supporter, een gezellige voetbal wedstrijd op het hoogste niveau.
Maar het kan natuurlijk altijd beter, maar daar zorgt Fraser wel voor.
jammer van de nederlaag, maar desondanks complimenten aan alle spelers.

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Hadden verdorie minimaal 1 punt verdiend!
Die waardeloze Buijs gun ik niets. En engnek Poldervaart past daar wel bij…

Helaas pakt die Padt wel onmogelijke ballen.
Zo onterecht dit, we speelden gewoon wederom een prima partij.

VAR zoekt bij Spartagoal ook nog minimaal bij 20 herhalingen. En bij 3e goal Groningen zo duidelijke duw, checken ze niet eens de goal…

We hadden meer verdiend!

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik heb geen account. Dus heb niets aan deze link.
Wat zie je?

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Ja, ik twijfelde al daaraan, zelf heb ik inderdaad wel een account.

Tja, als Spartaan zeg je een duw, hij brengt Pinto net “genoeg” uit balans.
Maar als je het omdraait en het zou een uitval van Sparta zijn dan zou je zwaar balen als het afgekeurd zou worden.

Ik zeg, accepteren, er ging voor het duwtje teveel fout bij Sparta zelf.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Het viel mij op omdat ze het in de nabeschouwing aankaarten.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Oke, ik snap het.
Duidelijk weer een geval van; als het andersom was en Manschot, dat had hij met genoegen en een arrogante lach de goal afgekeurd…

D
Cap
Spangenaar
1 maand geleden

Ons team speelde naar behoren, op Harroui en Okoye na. Als die spelen naar hun kunnen, win je deze pot.

Heel jammer! Was mooi geweest als we die arrogante boeren hadden afgetroefd.

Met beide benen op de grond blijven en dinsdag een punt pakken bij Fc Enschede.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Okoye ging misschien bij die eerste goal niet vrijuit maar wat heeft hij verder verkeerd gedaan dan ?

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ik vind dat hij te vaak op z’n lijn blijft staan. Met zijn lengte moet hij heersen in het doelgebied. Als hij dat doet, speelt de verdediging ook met meer vertrouwen bij corners en vrije trappen. Ik zou graag zien dat daar veel op getraind wordt. Kooiman kennende gebeurt dat onvoldoende (ik geef trouwens toe, dat we dat niet kunnen weten).

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Klopt hoor er moet wel aan geschaafd worden , het is een goede keep en tegen Willem II …hij stond naast het doel ?…misschien een praatje met de fotograaf ofzo.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Eens!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Ik vind dat het verdedigend vaak niet goed staat bij spelhervattingen. Te vaak kan de tegenstander vrij inkoppen.
Dat is denk ik ook een verbeterpunt.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

En elke bal die wij dan uit die spelhervattingen wel hebben, komen direct in de voeten van de tegenstander. Elke keer weer, zelfs in de zestien of net erbuiten.
Mattheij werd hier vaak van benoemd dat hij de bal maar onbesuisd weg knalde.
Wat mis ik hem…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

We hebben natuurlijk het probleem dat beide backs niet de grootste zijn. Dat weten de tegenstanders. Misschien is het slim om bij corners lange spelers als back te laten staan bijvoorbeeld Duarte en Mijnans.

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Slimme ploeg dat Groningen.
Alles doen ze om te winnen.
Een Poldervaart die aan de overkant gaat coachen…

Een spits die zijn tegenstander met 2 handen wegduwt en door mag… Waar is de VAR?
Normaal 20 herhalingen, zoals bij doelpunt Sparta, ze bleven maar zoeken…
Maar dan niet hé?

En met 8 tot 9 man op rij verdedigen in eigen strafschopgebied…
Dat wordt hier niet geaccepteerd.
Maar ze staan wel hoog…

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

53′ – Doelpunt Jørgen Strand Larsen. Sparta Rotterdam – FC Groningen 1-2 – foxsports.nl

Ik begrijp inmiddels dat je een account nodig hebt om de link te kunnen activeren.

Wat ik zie is wel een contact, maar….. ik denk te licht om te annuleren…
Dan is het 3e doelpunt discutabeler!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
RWGladiator
Gladiator
1 maand geleden

Zonde. Een gelijkspel had, gezien het spelbeeld, verdiend geweest.

Groningen echter iets meer volwassen en iets meer gelukkig.

Desondanks goed voetbal van ons en voldoende aanknopingspunten om dit uit te bouwen en ons zeer snel veilig te spelen.

Thy vond ik weer sterk en ook Mijnans speelde goed.

Harroui was erg ongelukkig en slordig vandaag.

Volgende week goed afsluiten tegen Twente en minimaal een punt pakken. Dan doen we het heel erg goed.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Ik had ook liever Harraoui eruit zien gaan, ipv Mijnans, die weer prima speelde.

Verder moet Okoye bij die 1e goal gewoon die corner plukken hé?
Hij is verdorie 1,97 meter!
Die bal valt op de 5 meterlijn.

Abels werd er weer eens helemaal uitgelopen bij die 3e goal. Hij had voorsprong en eindigde op redelijke achterstand.
Maar voor ons doen nu redelijke rechtsback.
We kunnen natuurlijk niet aan beide kanten zo een klasse hebben lopen als Pinto…

D
Henk Valk
Spartaantje
1 maand geleden

Helaas ,maar als ze meer bij de les waren geweest zekerin de achterhoede was het verlies van deze match niet nodig geweest.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Op naar die tukkers hopelijk wordt het daar 0-7 dat gun ik zowel Sparta als twente.

s1983
Spangenaar
1 maand geleden

Prima spelend Sparta dat meer verdiende dan deze nederlaag.

De derde goal had je af moeten keuren voor een overtreding van die spits.
Hij duwt met twee handen.

We moeten alleen wel wat aan de spelhervattingen doen. We hebben de meeste goals tegen uit dit soort momenten en zijn zelf zwaar inefficiënt met corners en vrije trappen.

Er zit veel beweging in het team met een uitstekende spits. Ook Reda en Engels vielen prima in. Burger ook goed en niet alleen door het doelpunt.

Appie wilde teveel en nam veel te veel risico en deed dingen die hij anders niet doet. Hij wilde zich teveel profileren en dan gaat het fout.

Groningen is een ploeg die profiteert van kleine foutjes. Ze zijn net wat verder omdat ze al wat langer op het hoogste niveau spelen. Dan verlies je een wedstrijd op details. Dat is net het verschil tussen plek 8/9 en 11/12 waar sparta voor moet gaan.

SR1960
Spartaantje
1 maand geleden

Duarte⬅️ Burger➡️

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  SR1960
1 maand geleden

Smeets⬅️Burger➡️

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Smeets had vandaag een cijfer wat minimaal driemaal zo hoog was als dat van Appie.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Wie niet? Ik vond Smeets nog niet eens zo slecht vandaag maar, ik zie in burger meer kwaliteit.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Appie gaat in de winterstop weg en dan kan Burger op zijn positie spelen.
Ik denk niet dat je er dan veel minder op wordt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  SR1960
1 maand geleden

obv de wedstrijd van vandaag mag Harroui eruit en Burger erin.

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Op details verliezen we de wedstrijd…

  • Okoye bij het 1e doelpunt
  • balverlies en minder verdedigen van meerdere spelers bij het 3e doelpunt
  • Wereld redding van Padt in de 92ste minuut.
  • Tweemaal een buitenspel goal waarbij er wel goed werd afgerond

Een zure nederlaag waar een gelijkspel wel beter de verhouding had weergegeven. Groningen kwalitatief net een toefje beter.

Wel geweldig gevochten voor een gelijkspel,
Burger en Kharchouch vielen goed in.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
Jan marchena
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik sluit me volledig aan. Het was eem goede partij,, goed en effectief Groningen. Mooie aanvallen laatste twee tegen doelpunten.
Sparta is strijdbaar. Fraser had de ploeg goed staan. Wanneer komen ze met 10.jarige contract waar over gesproken werd😅

D
Steekpas
Spartaantje
1 maand geleden

Die 2e goal van Groningen is overigens een overtreding. Maar duwen wordt tegenwoordig begeleidt met “ach, een duwtje maar…”.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Steekpas
1 maand geleden

de 3e was een hele duidelijke duw met zijn handen.

D
Steekpas
Spartaantje
1 maand geleden

Pittig lesje effectiviteit, zoals Aouassar meteen al constateerde.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Steekpas
1 maand geleden

Hahaha heb je het ook gehoord!

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Dat juist Harraoui het laat afweten vandaag…
Leek wel of hij wilde zeggen;
”Ik maak het jullie niet te moeilijk en ik ben maximaal 1,5 miljoen waard…”
Zonde hoor, want het team stond er wel weer vandaag.
Ook weer goed voetbal gezien.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Gewoon een prima wedstrijd gezien waarin de gelukkigste heeft gewonnen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Dat kan wel zo zijn Ruud, maar goed verdedigen van Sparta hoort er ook bij.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Niet zo zuur man.
Ik heb genoten van een prima pot voetbal.
Ik kan je uit je droom halen door te vertellen dat ze echt nog wel vaker zullen verliezen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Tuurlijk hebben ze best aardig gevoetbald, dat heeft niets met zuur te maken, maar de tegendoelpunten werden kinderlijk eenvoudig weggegeven waar o.a. ook Harraoui door balverlies schuldig aan was.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Nee joh dit was de laatste wedstrijd die we hebben verloren.