Bier in beker
Foto door Engin Akyurt via Pexels

De Supportersvereniging van Sparta heeft besloten om de supporters van FC Groningen zaterdagmiddag in het uitvak te voorzien van een gratis biertje. Dit als bedankje voor de goede ontvangst jaarlijks in de Euroborg.

Buscombi

De supporters van FC Groningen zijn helaas gehouden aan een verplichte en belachelijke buscombi. Zover wij weten zijn er sinds seizoen 1999-2000 geen noemenswaardige incidenten tussen de aanhang van Sparta en FC Groningen geweest en ontbreekt dan ook eigenlijk elk argument om zo’n dwaze buscombi op te leggen. Des te meer omdat de supporters van Sparta doorgaans op eigen vervoer naar Groningen kunnen reizen.

Goede ontvangst in de Euroborg

Naar het voetbal gaan moet een feestje zijn. Uiteraard zonder verplichte combi’s, reisbeperkingen en andere restricties. Een net voor je bek, dat is er ook zo eentje waar je gek van wordt. Voetbal, met een vrij uitzicht op het veld zo toch gewoon haalbaar moeten zijn in een tijd waar vervelende supporters op basis van camerabeelden er zo uitgepikt kunnen worden? De realiteit lijkt weerbarstiger te zijn….en dan is FC Groningen uit altijd fijn om naar toe te gaan. Daar wordt je als supporter gastvrij ontvangen. Maar helaas, ook daar zijn netten gezien, dus als dank voor het biertje zou een netvrije editie van FC Groningen – Sparta een welkom wedergebaar zijn.

Oog om oog, tand om tand, alsjeblieft niet zeg!

In de Sparta-podcast van Radio Rijnmond opperde Sparta-supporter Anton Slotboom dat de supporters van Feyenoord bij de volgende derby op Het kasteel ook een net voor hun gezicht gehesen zouden moeten krijgen. Een beetje oog om oog, tand om tand verhaal. Ruud van Os corrigeerde Slotboom wijselijk omdat vooral bij Sparta niet te doen. Laten wij juist het voorbeeld zijn hoe het wel moet. Alleen dan kan je een punt maken. Door nu de supporters van FC Groningen een biertje te geven, geeft de SV ook hier het goede voorbeeld: een positief teken van normalisatie in het betaalde voetbal. En als je aan tafel zit met paranoïde veiligheidsmensen ook een extra pluspuntje om je argumenten kracht bij te zetten.

Proost

Tegen de supporters van FC Groningen zeggen we dus proost. Het zou mooi zijn als Sparta ter compensatie voor de torenhoge prijzen van de catering en de enorme wachtrijen voor diezelfde catering ook een gratis biertje aan de fans verstrekt! Of hebben we die pils aan het einde van het seizoen toen Sparta behouden bleef voor de eredivisie en Sparta de pomp “even” gratis openzette al gehad?

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties