Voorbeschouwing Sparta – Almere City

Het Kasteel, 5 november 2023 om 16:45. Wederom een wedstrijd met nachtelijk zicht. Almere City komt op Het Kasteel langs. Belangrijk is: wie fluiten er? Welke mannen leiden deze kraker? Allard Lindhout mag de wedstrijd in goede banen leiden. De vlagexperts zijn de heer Schaap en de heer Ketting. De man met de verlichte cijfers is Van Kommer. Voor de technici zijn Hengens en Beijer verantwoordelijk. 

Almere City

De enige profclub uit het jonge Flevoland speelt op eredivisieniveau. De club is opgericht in 2001 en startte toen onder de naam FC Omniworld. Vanaf het seizoen 2010/2011 werd de naam gewijzigd naar Almere City. Sindsdien zette de club een stijgende lijn in. De afgelopen vijf jaar maakte Almere City steeds meer naam in de Keuken Kampioen Divisie en was het een aantal keer dicht bij promotie. Afgelopen seizoen was het dan echt raak voor Almere City. Na de zoveelste playoffs weet de ploeg van Alex Pastoor VVV Venlo uit te schakelen na penalty’s en in Emmen lieten zij de plaatselijke FC degraderen. Het Sir Alex-effect na zijn derde promotie in zijn carriere.

Vermoedelijke opstelling Almere City: Bakker, Ritmeester van de Kamp, Jacobs, Van Bruggen, Soh, Castell, Koopmeiners, Resink, Robinet, Kitala, Van la Parra.

Johan Voskamp

Spartanen denken aan wat anders dan de promotie van Almere City of de vele mislukte playoffs wedstrijden. Almere City staat onlosmakelijk verbonden met Johan Voskamp. Voor de jonge kijkers: Na de rampzalige degradatie in het seizoen 2009/2010 begon Sparta dat seizoen haar eerste thuiswedstrijd tegen Almere City. Deze wedstrijd, onder leiding van Jan Everse, werd de grootste overwinning voor Sparta ooit. Het werd maar liefst 12-1 en Johan Voskamp scoorde zelfs acht (!) keer. Gedurende de wedstrijd leek hij het record van negen doelpunten in één wedstrijd te breken, maar Jan Everse koos ervoor om Johan Voskamp vroegtijdig naar de kant te halen. Na zijn wissel zakte het wat weg en mocht Almere City nog de aansluitingstreffer maken. Hierdoor werd het niet de grootste overwinning ooit in het Nederlands betaald voetbal. De redactie zwijgt over de rest van het seizoen 2010/2011.

Historie

Sparta ontving Almere City zeven keer eerder op Het Kasteel. Sparta won er hiervan zes. De enige nederlaag was in 2014. Toen bestond het sterrenelftal uit spelers als Stef Peeters, Quinten Albertus en Emilio Samsey. Wat een drama. Al met al put de historie hoop met dit duel.

Sparta

Verschueren ontving tegen RKC een rode prent en kreeg van de KNVB 3 wedstrijden schorsing. De eerste heeft hij al uitgezeten tegen IJsselmeelvogels, maar naar alle waarschijnlijkheid kan hij meedoen tegen Almere. Sparta is vrijdag in hoger beroep gegaan tegen dit belachelijke voorstel. 

Verder zijn Koki Saito en Mike Eerdhuijzen nog afwezig tegen Almere City. Tegen het eind van de eerste seizoenshelft lijken deze spelers terug te zullen keren. Verder ondervindt Sparta geen personele problemen. Net zoals de basisopstelling lijkt deze ten opzichte van RKC-thuis ongewijzigd.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Bakari, Vriends, Velthuis, Van der Kust, De Guzman, Kitolano, Verschueren, Neghli, Lauritsen en Clement. 

Sparta’s celebrity

Onlangs heeft Sparta’s nationale bekendheid, Anton Slotboom, een nieuw boek uitgebracht. ‘101 dingen die je weten moet over Sparta’. Deze is vanaf nu te koop in de fanshop. Als je geen genoeg kan krijgen van topauteur Slotboom, dan hebben wij goed nieuws voor je! Voor de wedstrijd tegen Almere City zondag wordt de mogelijkheid geboden om dit te laten ondertekenen door Anton Slotboom zelf. Hij doet dit tussen 15:30 en 16:00 in de fanshop. Wees erbij! 

30e minuut

Helaas is een Spartaan ons ontvallen afgelopen zondag. Dennis was een fanatiek Spartaan en een welbekend gezicht op Het Kasteel. Hij was slechts dertig jaar geworden. Ter ere van Dennis zullen wij Spartanen op de 30e minuut stilstaan bij zijn overlijden met een hartstochtelijk applaus. 

Abonneer
Abonneren op
264 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties