oefenpot RKC Sparta

Leiding- en ticketinfo

Sparta – RKC, zondag 2 oktober 2022, aanvang 16:45 uur. Scheidsrechter is Ingmar Oostrom. De 32-jarige arbiter wordt geassisteerd door de vlaggende mannen Groot en Ozinga. De vierde official in het Mandemakers Stadion is het heerschap Smit. De VAR in Zeist is Martin Pérez en hij wordt geassisteerd niemand minder dan Polman, die dus belangrijke AVAR-taak op zich mag nemen.

Alle beschikbare kaarten voor het uitvak vlogen over de toonbank.

Wie haakt er aan bij de subtop?

Zo, was wat die laatste pot lekker zeg! Eerst op achterstand komen, dan via een kopbal van Mijnans en na een veel besproken benutte penalty (onberispelijk ingeschoten door Van Crooij) in de slotfase de winst pakken. De beloning was plek 7. Na een interlandbreak spelen we dit weekend in speelronde 8, tegen de nummer 8 van de competitie: RKC. De ploeg die wint behoudt de aansluiting bij de subtop!

In de Podcast van RTV Rijnmond was Jaap (van ITWM) deze week op bezoek. Er kwam ter sprake of Sparta nou een nette club is of een volksclub. Daarnaast komt ook vaak de vraag voorbij of Sparta nu een club is voor jong of voor oud. Wie in het uitvak in Waalwijk staat en om zich heen kijkt zal het zien. ‘We’ staan allemaal door elkaar heen. Het is Sparta dat ons bindt. En er is door alle leeftijden en type mensen een onderhuidse hoop. ‘We’ staan zevende. Met wedstrijden tegen RKC, Emmen en NEC voor de boeg liggen er kansen. Wordt Utrecht – Sparta op 23 oktober een heuse subtopper? Wie weet!

Eerst RKC maar eens. Die club doet het gewoon uitstekend. RKC staat 8e en op basis van het vertoonde spel is dat ook meer dan terecht. De Brabo’s wonnen voor de interlandbreak zelfs met 5-1 van SC Cambuur. De Friese ploeg speelde weliswaar met 9 man, maar toch, dat moet je toch maar effe doen. RKC speelt gewoon goed voetbal en kan net als Sparta de boel achterin compact houden. Het zal dan ook geen makkelijke pot worden, maar laten we ons vooral massaal laten horen vanuit het bomvolle Waalwijkse uitvak mede-Spartanen!

Historie

RKC-uit ligt Sparta niet. Slechts 4 van de 20 wedstrijden werden gewonnen, 4 eindigden in een gelijkspel en maar liefst 13 keer won RKC. Tot vier edities geleden had Sparta nog nooit gewonnen en behoorde RKC-uit tot het droevige deel van het Spartaanse verleden. Vorig seizoen scoorde Michiel Kramer vlak voor tijd voor de enige treffer van de avond, waardoor Sparta verloor. De vier overwinningen die Sparta boekte waren de drie wedstrijden voor die nederlaag en een verdwaalde overwinning in 1997. In 2020/2021 met 0-2 en in de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 werd het beide keren 0-1 voor Sparta. In december ’97 zorgden Jaliens, Mourad en Van der Laan voor een 1-3 overwinning. Voor RKC scoorde good old Hans van Arum.

RKC

Bij de Waalwijkers kunnen Jozefzoon en Nieuwpoort niet meedoen. Oud-Spartanen Michel Kramer en Illias Bel Hassani staan in de basis.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen, Lelieveld, Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Lutonda, Bel Hassani, Anita, Clement, Kramer, Jozefzoon

Sparta

Bij onze club ontbreken natuurlijk de geblesseerde doelmannen Nick Olij en Tim Coremans. Delano van Crooij is nieuw bij de selectie en hij zit in Waalwijk als reservekeepert op de bank. Youri Schoonderwaldt is de doelman van dienst. Bij Sparta is het vooral de vraag of Namli zal spelen of Saito. Auassar speelt tegen één van zijn oude clubs. Ook Meijers heeft bij RKC gespeeld.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Schoonderwaldt; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, De Guzmán, Kitolano, Mijnans, Saito, Lauritsen,Van Crooij

Abonneer
Abonneren op
311 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties