Heracles - Sparta

Vandaag reist onze club af naar Almelo voor de late zondagmiddag wedstrijd tegen Heracles. Nu Sparta (zo goed als) veilig is, en de ergste zenuwen er wel af zouden moeten zijn, kunnen we hopelijk weer een keer gaan genieten van een mooie pot voetbal. 

Leidinginfo
Aanvang van de wedstrijd is 16.45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Siemen Mulder. Hij wordt geassisteerd door van Rob de Ven en Ed Janssen. De eer van de vierde official gaat naar Sam Dröge. Tot slot de VAR en de AVAR, Alex Bos en Stefan de Groot.

Historie
Onze ploeg trad in officiële wedstrijden al 34 keer eerder aan tegen Heracles Almelo. Van die 34 wedstrijden ging Sparta er 13 keer met de winst vandoor en werden er 10 wedstrijden gelijk gespeeld. Een rekensommetje brengt ons dan op het feit dat Heracles 11 keer de winst wist te pakken. Eerder dit seizoen, toen dit affiche op Het Kasteel gespeeld werd, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, dit kwam mede door de rode kaart van Auassar. 

Heracles Almelo
Allereerst een mooi initiatief vanuit Almelo. Voor deze wedstrijden worden kaartjes verkocht aan de supporters van Heracles voor een klein bedrag van €2,50. De volledige opbrengst hiervan gaat naar de stichting Spieren voor Spieren. 

Dan het voetbal. Heracles staat op vijf punten voorsprong van Sparta met een keurige 35 punten. De afgelopen twee wedstrijden wist de club te winnen, maar niet al te lang geleden werd er met 3-0 verloren van RKC. De ploeg van Frank Wormuth pakte in de afgelopen drie wedstrijden evenveel punten als dat Sparta deed. Winst tegen ADO, winst tegen PEC en een gelijkspel tegen FC Twente.

Vermoedelijke opstelling
De uitspraak “Never change a winning team” van Frank Wormuth Bij RTV Oost maakt het voor ons makkelijk om te gissen naar de vermoedelijke opstelling. Wormuth is blij met het spel van zijn ploeg de afgelopen twee wedstrijden en ziet dan ook geen reden om veranderingen aan te brengen binnen zijn elftal.

Blaswich, Fadiga, Pröpper, Rente, Quaglita, Schoofs, De la Torre, Vloet, Azzaoui, Bakis en Burgzorg.

Sparta
Ondanks een flinke reeks wedstrijden die voor de liefhebber grotendeels niet om aan te gluren waren, heeft Sparta toch de laatste drie wedstrijden 7 punten weten te pakken. Dit geeft de burger weer moed. Je zou toch bijna kunnen stellen dat we met dit aantal punten weer een ticket hebben bemachtigd voor een volgend seizoen in de Eredivisie.
Er van uitgaande dat we volgend seizoen weer met z’n allen op de tribune zitten is dit toch een veel beter vooruitzicht dan de affiches tegen een FC Dordrecht of FC Oss. 

Maar nu.. zouden we vandaag weer eens kunnen genieten van een ouderwetse goede pot voetbal? Een waarin de lange ballen wat meer achterwege blijven en de voetballende kwaliteiten weer naar voren komen? Laten we het hopen Spartanen. Maar het belangrijkste, de drie punten mee terug naar Spangen nemen.

Sparta kan in deze wedstrijd weer beschikken over Mica Pinto. De verdediger is na een aantal weken weer terug van blessure aan de hamstring. Daarentegen is Mario Engels afwezig door een blessure aan het bovenbeen. Verder missen we uiteraard Coremans. Gelukkig was hij deze week voor het eerst weer op het trainingsveld te bewonderen en is daarmee de weg naar volledig herstel verder ingezet.

Vermoedelijke opstelling
Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Pinto, Auassar, Harroui, Burger, Duarte, Smeets en Thy.

Abonneer
Abonneren op
316 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties