affiche 1/2 finale play-offs

Spelen we dit seizoen nog twee potten, dan was het een prachtig seizoen, zonder knallend einde. Spelen we nog 3 potten, dan lonkt een absolute allesbeslissende finale wedstrijd om Europees voetbal. Wat een geweldig seizoen beleven we toch! Zondag op een bomvol Kasteel naar Rotterdam-West. Vanavond eerst met 1.200 man naar Utrecht. Matchday! Iedereen die mee is: laat je massaal horen vanuit het uitvak!

Leidinginfo

De halve finale van de play-offs om Europees voetbal staat dus voor de deur: FC Utrecht – Sparta. Het seizoen is en was prachtig. Maar Europees voetbal, het kan. Ook al is de kans niet mega groot; de kans is er wel degelijk. Utrecht – Sparta begint donderdag 1 juni om 21:00 uur. De pot zal staan onder de bezielende leiding van Sander van der Eijk. Mario Diks en Freek Vandeursen vlaggen. Het heerschap Alex Bos is de vierde official. Als videoscheidsrechter is Edwin van de Graaf aangesteld en de assistent-VAR is Bas van Dongen. Hup Bas!

Serieus strijden om een Europees ticket

Voor de tweede keer in drie jaar doen we mee aan de play-offs. Twee jaar geleden werden we op de laatste speeldag nog 8e door Heerenveen in Heerenveen te verslaan. Het feest was daar! De play-offs waren mede daardoor een toetje dat we nooit serieus mochten proeven.

Dit jaar is het anders. Toen de play-offs definitief dit seizoen ‘binnen’ waren, kwam er geen feest. Toen duidelijk werd dat onze club op een prachtige 6e plek was geëindigd kwam er geen feest. En als Sparta de play-offs niet wint, zal er geen feest komen. 2022 / 2023 is qua puntenaantal het beste seizoen in de historie sinds de invoering van het drie punten systeem. Toch was 1996 -met minder punten- nog een net iets mooier seizoen. Overwinningen op Feyenoord en PSV gaven het seizoen extra glans. Het behalen van de finale van de bekerfinale was geweldig. Het is alleen al bijna 30 jaar geleden. Vele Spartanen die het nooit bewust hebben meegemaakt. Dat seizoen kan in 2023 overtroffen worden; als we Europa in gaan. Hoe geweldig zou dat wel niet zijn!

Vorm

Utrecht is lekker in vorm. Sparta ook. Twente ook. Heerenveen ook. Van Sparta, Utrecht en Twente is het al tijden duidelijk dat ze de play-offs gaan spelen. Twente is de grote favoriet, maar Utrecht en Sparta mogen hopen. Heerenveen wordt door de Nederlandse voetbalwereld als vrijwel kansloos beschouwd. Maar ach, je weet het nooit. Doe ons een finale Sparta – Heerenveen. Why not?

Historie en zo

Opeens lezen we overleg mensen die vinden dat Sparta kansloos is tegen Utrecht. Beetje apart. Onze prachtclub eindigde toch maar mooi 5 vette punten boven de Domstedelingen. Weliswaar verloren we twee keer dit seizoen van het clubje uit midden Nederland, maar met name de thuiswedstrijd was wat ongelukkig. Sparta was beter, Auassar kreeg rood en toen keerde de wedstrijd en verloor Sparta onverdiend met 0-3. Maar ach, zonder die rode kaart was een kans op een punt of drie punten groot geweest.

Kom op tijd en kom in rood-wit!

Lekker massaal met het bussie. Kom op tijd en kom in rood-wit. Check hierrrrrr voor meer info.

Historie en zo

Opeens lezen we overleg mensen die vinden dat Sparta kansloos is tegen Utrecht. Beetje apart. Onze prachtclub eindigde toch maar mooi 5 vette punten boven de Domstedelingen. Weliswaar verloren we twee keer dit seizoen van het clubje uit midden Nederland, maar met name de thuiswedstrijd was wat ongelukkig. Sparta was beter, Auassar kreeg rood en toen keerde de wedstrijd en verloor Sparta onverdiend met 0-3. Maar ach, zonder die rode kaart was een kans op een punt of drie punten groot geweest.

De angst zit hem meer in de historie. Sparta wist al 15 wedstrijd op rij niet te winnen van Utrecht. Op Het Kasteel wonnen we voor het laatst in 2008. In Utrecht voor het laatst in 1997. Dit seizoen verloren we ook al 2 keer van die gasten. Maar ach, het boeit allemaal niet. Tijden veranderen. Spoorboekjes wijzigen. Ooit vertrokken de Spartaans trein naar Veendam en Haarlem. Nu loopt het spoorboekje via een punt in Utrecht, via winst op Het Kasteel, naar Tukker- of Friesland. En nee, die laatste 2 tellen gebieden tellen nog niet mee als Europese potjes.

Beeld & geluid

Video’tjes dus….

FC Utrecht

Dat Utrecht heeft natuurlijk op papier best een leuk elftal. Mike van de Hoorn is geschorst tijdens Utrecht – Sparta (maar zal er op Het Kasteel weer bij zijn). Hij wordt naar verwachting vervangen door Sagnan. Maar ook bij afwezigheid van Van de Hoorn blijven er nog genoeg aardige spelers over. Denk aan Klaiber, Jens Toornstra, Sander van de Streek en ex-Spartaan Viergever. Viergever gaat voor het eerst dit seizoen spelen tegen Sparta. Bij de eerdere twee duels ontbrak hij. “Dat moet wel hé tegen mijn oude club. Dat is wel bijzonder. Ik heb er zin in”, aldus Viergever.

Utrecht heeft ook nog (voor in de subtop) grote namen als Labyad en Ramselaar. Mogelijk zitten ze alletwee op de bank. Lekker om in te kunnen brengen voor trainer Henk Fraser. Oh nee, shit. Die vloog iemand naar de keel en werd ontslagen. Fraser gaat nu bij RKC ongetwijfeld weer degelijk presteren met degelijk voetbal. Utrecht doet het nu met Silberbauer als trainer. Waarvan akte. De fitheid van de na een blessure teruggekeerde Dost is een meevaller voor trainertje Silberbauer. Voor een speler die net terugkeert van een blessure is 2 potjes in 4 dagen best veel. Naar verwachting begint Dost dan ook op de bank. Als kers op de taart loopt er bij Utrecht ook nog eens de (gedeeld) topscorer van de eredivisie rond – Tasos Douvikas. Op papier eigenlijk een meer dan behoorlijke selectie. Maar goed, op papier werd niet gevoetbald. Op het veld wel. En daar staat nog steeds Utrecht op plek 7 en ‘wij’ op plek 6.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Modibo Sagnan, Nick Viergever, Mark van der Maarel; Can Bozdogan, Jens Toornstra, Sander van de Streek; Othmane Boussaid, Tasos Douvikas, Taylor Booth

Sparta

Europa halen? Dat wil je bij zijn. Bij Sparta is dan ook iedereen fit. Geen schorsingen. Dussss, wie gaat er in de basis starten Spartanen? Wordt het Namli of toch De Guzman die de laatste weken klaar gestoomd is voor de play-offs? Uit tegen Utrecht, we vermoeden dat Steijn kiest voor De Guzman, die iets minder risico in zijn spel legt dan Namli. Dat past prima bij hoe trainers denken over zo’n eerste pot in een halve finale.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto, Kitolano, De Guzman, Verschueren, Van Crooy, Lauritsen, Saito

Abonneer
Abonneren op
207 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties