Sparta meldt dat Vito van Crooij geen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van morgen. De aanvaller krijgt de ruimte om een buitenlandse transfer af te ronden. De Telegraaf denkt overigens te weten dat het om een club in Saudi Arabië gaat. De door het dagblad genoemde miljoenen nemen we nog even met een lichte korrel zout, maar dat we goed gaan beuren staat buiten kijf. De geijkte formule voor de transfersom van een gewilde speler is (salaris X 10 X restant contract in jaren). In het geval van van Crooij kom je dan op een bedrag van tussen de 2 en 3 miljoen uit.

Met de transfer komt een wens van zowel Sparta als van Crooij in vervulling. Sparta kan nog wat cashen (het contract loopt medio 2024 af) en Vito kan hopelijk ook cashen. Het transferbedrag dat Sparta aan VVV betaalde in de zomer van 2021 (400.000) zal in ieder geval ruimschoots terugverdient worden. Het stokpaardje van TD Nijkamp (waarde creëren op het veld) kan dus weer van stal, alhoewel Van Crooij door voorganger van Stee gehaald werd.

Bij ITWM wensen we een vertrekkende speler nog weleens cynische succes in zijn verdere carrière, maar in dit geval menen we dat ook echt. We hebben Van Crooij bijna een seizoen lang vervloekt, tot de komst van Steijn. De goal tegen AZ bleek achteraf goud waard in de strijd tegen degradatie. En vorig seizoen was alles anders. Natuurlijk, van Crooij leek soms wat flegmatiek. Maar als je 14 goals en 12 assists geeft ben je gewoon een zeer belangrijke factor geweest in het succes van vorig seizoen. In dat opzicht is deze uitgaande transfer dus een aderlating. We zullen van Crooij dus zeker gaan missen. Maar onmisbaar is de buitenspeler natuurlijk ook niet. Met Neghli en Brym hebben we twee spelers die de positie (weliswaar op een andere manier) kunnen invullen.

Abonneer
Abonneren op
248 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties